Je weet pas als je het kan als je het durft!

Je weet pas als je het kan, als je het durft. Deze zin zei mijn buurvrouw gisteren tegen mij. Ze kwam langs met de kids. 1 van haar en 1 van mij. Ze waren leuk bij haar aan het spelen totdat Lena had gezegd: mijn mama heeft klei gekocht! Daar vroeg ze al weken naar en van de week was ik het eindelijk een keer niet vergeten. Dus hup, er werd verkast. Naar 1 deur verder op. En de buurvrouw kwam even gezellig mee.

 

Je weet pas als je het kan, als je het durft.

 

Hoe deze Cruijfiaanse uitspraak uit haar mond kwam? We hadden het over Lena. Mijn jongste dochter. En hoe we haar aan het leren zijn om te fietsen zonder zijwieltjes. Want ze wil ze graag. Ze heeft een doel. Na de zomervakantie wil ze zelf naar school kunnen fietsen! Maar ja, ze is bang. Bang om te fietsen. Bang om te vallen. Bang om weer haar been te breken. Zoiets.

En het feit dat haar linkerbaan nog steeds niet even sterk is als haar rechterbeen helpt dan natuurlijk niet mee. Ik had gehoopt dat we vorige week voor het laatst bij de fysio waren geweest. Maar we mogen naar de vakantie terug komen. En dat is ook maar beter want dat stimuleert ons ook om in de zomer periode door te blijven oefenen.

Maar in ieder geval. Fietsen dus. En ze wil het zelf dus he! Laten we dat even duidelijk hebben. Dat ik niet straks allemaal mail krijg met: wat doe je dat kind aan en zo. We hebben de zijwieltjes er maar af gehaald. Want dat remde alleen maar af en ze hing er nog scheef door ook. Dus nu zonder zijwieltjes. Ik of mijn man (meestal mijn man, mijn zere teen is nog een handig excuus) houden haar en / of haar fiets vast en daar gaan we.

Om de 5 of 10 meter (als we dat halen) gaan de voetjes weer snel naar de grond. Want: ik ben bang mama. En dan vloeien er dikke tranen. Want ze wil zo graag. Maar ze durft het niet. En ondertussen kijk ik een beetje om me heen of er geen buurtbewoners verbaast uit het raam zitten te staren. Want ze produceert best een aardig geluid bij dit alles. Of te wel, ze fietst krijsend de straat door. En ondertussen wij haar maar stimuleren.

 

Kom op. Je kan het! Blijven fietsen. Blijven trappen!

 

Maar ja, zoals mijn buurvrouw gisteren ook zei: je weet pas als je het kan als je het durft. Als je verlangen om je doel te behalen groot genoeg is om je angsten te overwinnen. Om gewoon te doen! As je durft te vertrouwen. Op jezelf. Op het leven. Op de mensen om je heen. Dat ze je niet laten vallen. En durft over te geven. Aan het proces. Gewoon. 1 stap per keer. Een trap per keer. En dan de volgende. En de volgende. En dan ook niet te ver vooruit kijken. Niet naar het eind van die straat kijken en denken: hoe ga ik daar in vredesnaam komen? Niet naar je einddoel kijken en denken: hoe gaat me dit in hemelsnaam ooit lukken.

Wat is het wat je nu kan doen? Wat is vandaag je ene ding? Wat is vandaag het ene ding dat je kan doen? Die ene stap die je kan zetten? Die ene trap die je kan draaien? Waardoor je weer een stukje dichterbij komt. Bij waar je wezen wilt. Bij je doel. En wat dat dan is? Welke stap je dan mag zetten? Welke actie je mag nemen? Hoe kom je daar achter?

 

Voelen! Voel het! Het zit in jezelf. Zoals het met alles. Alle antwoorden zijn in jezelf aanwezig! Daar geloof ik het echt heilig in! Dus voel! Vraag het aan jezelf: at is het ene ding dat ik vandaag kan doen om een stapje dichter bij mijn doel te komen?

 

En luister. Naar het antwoord dat je krijgt. Het inzicht dat je krijgt.
En doe! Doe het! Wat het dan ook is! Wat je moet doen. Doe het!

 

Gang is alles! En dat is werkelijk waar! Helemaal als het gaat om het leven creëren wat je wilt! Gang is alles. Het draait om snelheid. Niet wachten. Niet treuzelen. Maar doen. Als je een ingeving krijgt. Doen. Nu. Direct. n dan? Dan heb je de bal in beweging gezet. En kan je weer naar binnen gaan. Bij jezelf. En jezelf vragen wat is dan nu het ene ding dat ik kan doen om…. En zo blijft die bal draaien. En kom je vanzelf waar je wezen wilt. Sneller dan je denkt!

Dus durf! Want je weet pas als je het kan, als je het durft!

 

Welke actie kan jij vandaag zetten? Wat is vandaag jouw ene ding?

En doe het!

 

-XX-
Anke

 

Ps: Ben jij er al bij? Bij de online training ‘Werken met orakelkaarten!’ Een 6-weekse online training waarin ik je alle ins en outs van het werken met orakelkaarten ga laten zien!

Waarom? Waarom vind ik dit zo belangrijk? Omdat orakelkaarten zo’n prachtig hulpmiddel zijn om jezelf te verbinden met je gevoel. Om antwoorden door te krijgen. Van je gevoel. Je hogere zelf. Je spirituele helpers. Net hoe je het noemen wilt. Waardoor je durft te vertrouwen op je gevoel. En durft te handelen. Naar je gevoel.

Zelf werk ik nu al ruim 10 jaar met orakelkaarten. En ik vind ze geweldig! En begrijp me goed. Ik zie de kaarten als een hulpmiddel. Want natuurlijk zijn alle antwoorden in jezelf aanwezig. Maar soms kom je er gewoon even niet bij. Zie je het gewoon niet. Of durf je niet vertrouwen. Op wat je voelt. En dan zijn de kaarten een perfect hulpmiddel. Ik noem ze dan ook niet voor niets spirituele coachingskaarten. Een brug tussen je hoofd en je gevoel. Die je helpen om de verbinding weer te maken.

Dus, wat gaan de doen? De komende 6 weken? De online training ‘Werken met orakelkaarten’. Een vrolijke, heldere, nuchtere en duidelijk training waarin ik je alle ins en outs laat zien van het werken met orakelkaarten. Zodat de kaarten ook tegen jou gaan praten!

De online training ‘Werken met orakelkaarten’ is perfect voor jou als je op zoek bent naar meer mogelijkheden om je te verbinden met je gevoel. Als je gewoon weet dat je een super gevoelsmens bent maar het je niet altijd lukt om bij je gevoelens te komen. De training is ook super geschikt als je op zoek bent naar een andere manier om antwoorden te vinden op levensvragen. Vragen zoals: waarom ben ik hier? Wat heb ik hier op aarde te doen? Wat is mijn levensmissie? Kunnen ook met de kaarten beantwoord worden.

En verder is deze training natuurlijk ook ideaal als je gewoon nieuwsgierig bent naar orakelkaarten en er meer over wilt weten. Contact wilt maken met je spirituele helpers. Je wilt leren zelfstandig kaart readings te doen. En misschien zelfs een spirituele praktijk wilt beginnen! Trouwens, ik vind dat orakelkaarten het perfecte hulpmiddel zijn voor elke coach! Maar boven al is deze training de place to be als je wilt leren hoe orakelkaarten te gebruiken om je meer te kunnen verbinden met en vertrouw op je gevoel!

Zoals ik al zei, we zijn al begonnen. Module 1 is de deur al uit. Maar je kan er nog bij! Je kan nog mee doen. Alleen vandaag nog! Dus wacht niet langer en doe mee!

 

Ja ik ben er bij!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.