Wat moet jij beslissen?

Tijd voor verandering

Wat moet jij beslissen?

Wat moet jij beslissen om echt het leven je dromen te kunnen gaan leiden? Want dat is het namelijk, een keuze!

Ik gooi het er gewoon maar even in. Als ik het zo terug lees vind ik het ook wel even heftig. Dat je gewoon kunt kiezen om het leven van je dromen te gaan leven. En ik snap dat je denkt: ja kom op zeg. Ik kan niet gewoon kiezen om te gaan leven zoals ik wil. Ik heb verplichtingen. Ik heb een hypotheek die ik moet betalen. Kinderen waar ik voor moet zorgen. En ook nog een man of partner waar ik een beetje rekening mee moet houden.

Helemaal waar. En toch zeg ik dat het een keuze is. Een keuze tussen doen wat je echt wilt, het leven te gaan leven wat je wilt of gewoon door te blijven gaan met overleven. Want dat is toch wat het is, niet waar? Overleven? En is dat waarvoor je hier gekomen bent? Om te overleven?

Ik dacht het niet! Ik geloof dat je hier bent voor meer. Om er uit te halen wat er in zit! Om te doen waarvoor je gekomen bent! Om werkelijk een verschil te maken.

En dat is een keuze!

Een keuze die soms best spannend is. Nou ja, soms. Laat ik dan ook maar helemaal eerlijk zijn. Vaak best spannend is. Maar wel een keus. Een beslissing. Een beslissing die je kan maken.

Want daar begint het mee.

Een beslissing nemen!

De beslissing nemen dat je er klaar mee bent. Klaar bent met ploeteren en worstelen. Klaar bent met doen wat de wereld van je verwacht. Klaar bent met “overleveren”.

Dat is de eerste stap! Beslissen dat je hier geen genoegen meer mee neemt. Dat je het beste verdiend en voor het beste gaat.

Ik hoor je denken: ok, maar hoe dan? Door je niet druk te maken over het hoe! Dat is een lastige, ik weet het. Daar heb ik zelf ook heel lang mee geworsteld als de controle freak die ik ben. Hoe dan, heb ik lang gedacht. En ook allemaal verschillende hoe’s uitgedacht en uitgeprobeerd. Heel vermoeiend. Het geeft zoveel onrust. En je komt er geen stap verder mee want het pakt toch altijd anders uit dan je dacht. En bezorgd je alleen maar hoofdpijn.

Hoe dan wel 🙂 ?

Door het hoe dus los te laten en gewoon te doen! Dat is rete spannend, maar de enige manier. Door er op te vertrouwen dat het hoe zich wel ontvouwt onderweg. Als jij maar de eerste stap zet in de richting waar je naar toe wilt. Het Universum tegemoet komt. Vertrouwt. Dan laat het Universum de weg wel aan je zien.

Ok, even concreet:

wat kan je dan nu doen om dit allemaal wat makkelijker te maken?

Door eerst te beslissen. Beslissen dat je er klaar mee bent. Beslissen wie je werkelijk wilt zijn. Als jij niet beslist dan gebeurt er ook niets. Ga dan eens bij jezelf na wat zou je doen als je stopte met overleven? Hoe zou het zijn als niet meer hoefde te ploeteren en te worstelen? Hoe zou je je voelen als je niet meer deed wat de wereld van je verwacht? Pak een vel papier, schrijf deze vragen op en schrijf ook de antwoorden op. Schrijf. Net zolang tot de woorden op zijn. Probeer echt 1 a 2 pagina’s vol te schrijven.

En dan?

Begin met doen!

Ga doen wat je zou doen als je niet meer zou overleven. Begin met doen wat je zou doen als je niet meer ploeterde en worstelde. Begin met doen wat je zou doen als je niet meer deed wat de wereld van je verwachtte. Begin gewoon met doen. En dat hoeft niet gelijk heel groot te zijn. Laat de sneeuwbal gewoon rollen. Dus begin in het klein met doen wat je zou doen. En laat de sneeuwbal de berg afrollen.

Zet hem op!

-XX- Anke

Ps: De training ‘Maak je eigen visiebord – Een 10-daagse bootcamp voor gedreven vrouwen die klaar zijn om de wereld te veroveren’ begint morgen! Vandaag de laatste kans om mee te doen! Als jij klaar bent met ploeteren en worstelen, klaar bent met doen alsof, klaar bent om iedereen tevreden te stellen en bewust het leven wilt creëren dat je wilt leven, dan is dit dé training voor jou! Mis het niet en doe mee! Meld je hier aan!

 

 

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.