Ben jij ook zo streng voor jezelf..?

Ben jij ook zo streng voor jezelf? Je weet wel. Het is nooit goed. Het kan altijd beter. Meer. Groter. Mooier. Sneller. Dat soort dingen. Ik wel. Ik ben best streng voor mezelf. Altijd al geweest. Ook al lang geweten van mezelf. Ik kan mezelf goed pushen. Als ik vind dat ik iets moet doen. Dan doe ik het. Hup. Niet zeuren. Gaan met die banaan.

 

Zo heb ik ook heel lang een baan van 32 uur in de week, eigen bedrijf en een gezin weten te combineren. Dit wil ik toch? Dan niet zeuren maar gewoon doen. En dat laatste ben ik gelukkig al aardig aan het los laten. Kan ik meer en meer loslaten. En durf ik meer en meer te genieten. Van de dingen die ik doe. En durf ik dingen te doen waar ik van houd. Mijn hart te volgen. En daar ook nog geld mee te verdienen. Want dat was ook wel even een dingetje. Jezelf toestemming geven om geld te verdienen met doen waar je van houdt. Ook een leuk onderwerp voor een blog trouwens. Bewaren we voor een ander keer.

Want waar ik het nu met je over wilde hebben is inderdaad streng voor jezelf zijn. En dan in dit geval niet zozeer vanuit van alles moeten van jezelf. Maar het nog niet durven te genieten omdat je ‘er’ nog niet bent. Wat ik daar mee bedoel? Nou, ik realiseerde het me gisteren. Ik was nog even met de administratie en zo bezig. Al die leuke dingen die bij een bedrijf horen. Al kan en mag ik steeds meer uitbesteden. Yeah! En terwijl ik daarmee bezig was zag ik dat ik goede weken had gehad. Financieel bedoel ik dan he. Maar ook op andere vlakken. Want dat gaat natuurlijk hand in hand.

 

Even een gratis les hier over geld: als je doet waar je van houdt, praat over dingen waar je van houdt, gewoon jezelf bent. Dan komt het geld ‘vanzelf’.

 

Je moet er natuurlijk wel wat voor doen in de zin van actie nemen. Maar het voelt redelijk vanzelf. En hoe komt het streng zijn voor mezelf dan om de hoek kijken? Nou, ik betrapte mezelf erop dat ik iets dacht als: leuk. Maar we zijn er nog niet. Dit is niet waar ik uiteindelijk naar toe wil. En er gingen dingen door me heen als ‘nog niet goed genoeg’. En ik wilde er gewoon over heen gaan. Er verder niet meer bij stil staan en gewoon door. Naar het volgende onderwerp.

Nu moet je weten, dat mijn ultieme doel best hoog is. Mag ik dat zeggen? Mag ik het überhaupt over geld hebben? Is dat toegestaan? Kan dat? Geen idee. Maar mijn intentie is om open, eerlijk en transparant te zijn. Om echt te zijn. Een bedrijf te bouwen om wie ik ben. Echt ben. En met de wereld te delen wat ik te delen heb. En daar horen ook geld zaken bij. Maar het gaat niet eens om het geld. Het gaat om het gevoel. Het gevoel van ‘het is nog niet genoeg’. En dan bedoel ik niet de hoeveelheid geld. Laat ik daar direct maar even duidelijk om zijn. Het gaat niet om het geld. Ik bedoel, ik heb een goed leven. Ik woon in een leuk huis, heb een mooi gezin. Daar heb ik geen meer geld voor nodig. Al hebben we nu wel lekkerij in de badkamer dus daar zou wat extra geld misschien wel handig voor zijn. Maar daar gaat het hier niet om.

 

Het gaat waar het geld voor staat. Voor mij dan: Voor succes. Impact. Een verschil maken. Er toe doen. Door het delen van mijn boodschap. Aan zoveel mogelijk vrouwen.

 

Dat dus. En ik realiseerde me dus gisteravond dat ik op dit gebied nog best streng voor mezelf ben. Want ook al ben ik nog niet waar ik wezen wil. Ik ben al een mooi eind op weg. En daar mag ik van genieten. Sterker nog, daar mag ik dankbaar voor zijn! Waarom is dat zo belangrijk? Dankbaar zijn voor waar je nu staat? Ook al is het misschien nog niet waar je uiteindelijk naar toe wilt? Omdat de enige manier om te groeien, om verder te komen, jezelf te ontwikkelen. Op wat voor gebied dan ook…:

Is om dankbaar te zijn voor waar je nu bent! Want ja, ik heb het al vaker gezegd. Maar het is een waarheid als een koe. Wat aandacht krijgt groeit! Dus geniet!Wees dankbaar! Voor wat je nu hebt! Voor wat je nu hebt bereikt! En vertrouw! Dat het allemaal beter wordt. Alleen maar mooier wordt. Alleen maar leuker wordt!

 

Als je doet waar je van houdt. En vertrouwt! Op je eigen innerlijke leiding. En het pad volgt dat zich voor je ontvouwt! Want dat, dat laatste, kreeg ik vanochtend nog even duidelijk door. Toen ik hierover in mijn dagboek aan het schrijven was. Dat het ok is om doelen te stellen. Ok is om dromen te hebben. Maar het nog belangrijker is om los te laten. Want je weet niet waar het leven voor je in petto heeft! Je kan nooit zo groot dromen als het leven voor je droomt.

Stel doelen. Droom. En laat ze dan los! Vertrouw op je gevoel. Neem geleide actie. Actie vanuit je gevoel. Actie vanuit je hart. En wees dankbaar! Voor waar je nu staat. Waar je nu bent. En geniet!

 

-XX-
Anke

 

Ps: Nieuwsgierig naar hoe je meer vanuit je hart kan leven? Hoe je contact kan maken met je gevoel, vertrouwen op je gevoel en je laten leiden door je gevoel?

Daar zijn natuurlijk veel verschillende manieren voor. Maar één van de manier die ik gebruik zijn orakelkaarten. Misschien had je het al in de gaten, ik ben een groot fan van orakelkaarten. Zo ben ik uiteindelijk ook in de werk terecht gekomen. Met orakelkaarten is het voor mij allemaal begonnen. Ik kwam er mee in aanraking. Het voelde direct als thuis komen. Waarom? Doordat het me hielp het lijntje naar boven, het contact met mijn gevoel, mijn innerlijk weten weer te herstellen.

Dus ik heb de kaarten opgepakt en ze nooit meer los gelaten. Heb me verder ontwikkeld. Ben verder gegroeid. En uiteindelijk ben ik dus hier, op dit punt, terecht gekomen. Een eigen bedrijf, waarin ik doe waar ik van houd, en jou wil helpen om ook weer verbinding met je gevoel te maken zodat jij ook kan gaan doen waar je van houdt! Hoe leuker wordt het?

Doordat ik zelf heb ervaren wat voor prachtig hulpmiddel orakelkaarten zijn wilde ik dat iedereen dit kon ervaren. Maar ik merkte dat mensen het soms nog wel spannend vonden. Kan ik dit wel? Hoe werkt dit dan? Ben ik ‘spiritueel’ genoeg? Praten de kaarten wel tegen mij? En hoe doe ik dat dan? Dat soort vragen kwam ik regelmatig tegen.

Daarom heb ik vorig jaar de 6 weekse online cursus ‘Werken met orakelkaarten’ gemaakt. Een heldere, nuchtere, vrolijke en duidelijke cursus waarin ik je alle ins en outs van het werken met orakelkaarten leer.

En toen ik mezelf verder ontwikkelde, en mijn boodschap zich verder verdiepte, ‘dacht’ ik dat orakelkaarten hier niet meer bij pasten. Dus praatte ik er niet meer over. Maar zelf gebruikte ik ze natuurlijk nog wel. Totdat ik me dus vorige week realiseerde, maar he, wacht eens even. Natuurlijk passen orakelkaarten erbij. Het is allemaal gevoel. En werkt allemaal op basis van de Wet van de Aantrekking.

Dus, wil jij je meer verbinden met je gevoel. Maar vind je het soms lastig om contact te maken met je gevoel. Of durf je niet goed te vertrouwen op wat je gevoel je wil vertellen. Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe orakelkaarten werken en wil je hier meer over weten? Zodat ook jij met kaarten aan de slag kan gaan? Dan is mijn 6 weekse online training ‘Werken met orakelkaarten’ wat voor jou!

Je start direct! Of te wel, direct naar aanmelding ontvang je de eerste module in je mailbox! Dus wacht niet langer en doe mee!

 

Ja, vertel me meer!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.