Wat kies jij: Angst of Liefde?

wat kies jij? Angst of liefde

Wat kies jij: Angst of Liefde?

Gisteravond was ik bij een lezing van Willem Glaudemans, schrijven van boeken als: Boek van het eeuwige leven, Boek van Vergeving en Boek van de universele wetten. Over dat laatste boek ging het gisteravond. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik nog nooit een boek van hem gelezen heb maar zijn naam vaak genoeg voorbij heb zien komen. En de titels van zijn boeken triggerden mij. Ze staan dan ook op mijn ‘ooit nog lezen’ lijstje.

Nu moet ik zeggen dat ik gisteravond niet op mijn best was. Een vervelende hoofdpijn zorgde ervoor dat ik niet al mijn aandacht op zijn verhaal kon houden. Maar dat hoefde ook niet want wat ik moest horen, heb ik gehoord. Op een gegeven moment zei hij namelijk het volgende:

Er zijn twee intenties in het leven, de intentie van liefde en de intentie van angst. Meer is er niet.

Die kwam wel even binnen bij mij. Omdat ik zelf nu voor een keuze sta. Een keuze die ik best wel even spannend vind. Om te investeren in mezelf. Om mezelf verder te kunnen ontwikkelen. Om de grootse vrouw te worden die ik weet dat ik ben. Maar daar hangt, letterlijk, een prijskaartje aan.

En daar was ik gisteravond ook over aan het dubben. Durf ik dit? Want ja, wat als? Wat als ik dit niet meer terug verdien? Wat als het niet oplevert wat ik ervan verwacht? Wat als ik mezelf hierdoor in de financiële afgrond stort? En nog wat meer van dit soort gedachten.

Glaudemans herinnerde mij er gisteravond aan dat ik druk bezig was om angst te kiezen. Dat angst mijn intentie was van waaruit ik een keuze ging maken. Terwijl ik weet dat angst niet de weg is. Als je vanuit angst leeft zal je nooit voluit kunnen leven. Nooit de vrijheid kunnen ervaren waar naar je verlangt. Nooit het leven kunnen creëren wat je wilt. En dat ik mezelf dus een andere vraag moest stellen: is dit wat ik nu nodig heb?

En hoe zit het met jou? Wat kies jij? Wat heb jij altijd gekozen? Heb jij vanuit de intentie van angst geleefd? Je laten weer houden door gedachten als:

-kan ik het wel?
-ben ik wel goed genoeg?
-wat gaan ze van me denken?
-er zijn al zoveel die….
-enz…

Of kies jij vanuit de intentie van liefde? In de overtuiging dat alles mogelijk is? Dat je werkelijk het leven kan creëren wat je wilt? Als je maar durft te kiezen en te gaan voor wat je wilt?!

Dat laatste is eng. Want het vraagt vertrouwen. Vertrouwen in jezelf. Dat je kan wat je wilt (en dat geloof ik echt, want anders zou je het niet willen). Vertrouwen in het universum. Dat het achter je staat en je ondersteund bij dat wat je wilt. Als je maar vraagt! Vertrouwen in het leven. Dat het bedoeld is om leuk te zijn. Dat we geen werkmachines zijn maar hier zijn om een verschil te maken. Om er toe te doen! Om een lichtje te zijn in deze wereld!

Wat ik wil? Ik wil leven vanuit liefde. Wat er ook me heen gebeurd (en dat is helaas veel momenteel). Blijven geloven in de liefde. Kiezen vanuit liefde. In de liefde voor mezelf en de liefde voor het leven. En vanuit vertrouwen. Vertrouwen dat er genoeg is voor iedereen. Vertrouwen dat ik het leven kan creëren wat ik wil. Dat doe ik namelijk al!

En ik hoop jij ook!

Wil je meer weten over hoe ook jij kunt beginnen met het creëren van het leven van je dromen? Doe dan mee aan de training: Maak je eigen visiebord – Een 10-daagse bootcamp voor vrouwen die klaar zijn om de wereld te veroveren! En deze training ontdek jij hoe ook jij het leven kunt creëren wat je wilt!-> Ja, ik doe mee!

-XX- Anke

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.