Wat als alles lukt?

Wat als alles lukt? Alles! Wat je wilt! Waar je van droomt! Wat je je maar voor kan stellen! Wat dan? Ben je dan super blij? Schreeuw je het van de daken? Ben je dan gelukkig? Echt gelukkig? Je weet wel, zo’n gelukkig gevoel van ‘yes!’. Het is gelukt. Ik ben er. En nu kan ik me ontspannen. Zoiets.

 

Ja? Echt waar? Voel eens wat dieper? Zit er niet nog een laagje onder ? Een laagje angst? Want de vraag is natuurlijk. Als je je echt zo geweldig zou voelen als je alles had wat je wilde. Waarom heb je het dan nog niet? En natuurlijk. Nu kan je allemaal praktische redenen op gaan noemen. Maar we weten allemaal dat als je iets echt wilt. Echt. Echt, echt! Je je door niets of niemand laat tegen houden.

 

Dus wat is het dan? Wat je tegen houdt? Om niet te doen. Niet te creëren. Niet te gaan voor wat het is dat je echt wilt?

 

Nou, weet je wat zo ‘grappig’ is? Ik heb altijd gedacht dat ik bang was om te ‘falen’. Gek woord eigenlijk he? Falen. Alsof dat zo iets ergs is. Falen. Mislukken. En nog erger: een mislukkeling te zijn. En dat heeft me jaren tegen gehouden om te gaan doen wat ik echt wilt. Want ja, wat als het niet lukt? Wat gebeurt er dan? Heb ik dan nog wel genoeg….. (geld, eten, kleren…) . Hoe ga ik dan voor mijn kinderen zorgen? Wat gaan ‘ze’ er van zeggen als het niet lukt? Sta ik dan niet giga voor schut?

En uiteindelijk is het me gelukt om door die angsten heen te breken. Niet dat het altijd makkelijk is. Niet dat ik ze nooit meer voel. Natuurlijk wel. Maar ik ben gaan doen. En ik doe. Wat ik echt wil. Ook al is het nog steeds af en toe best spannend (zeg trouwens maar gerust regelmatig). Maar nu ik een tijdje bezig ben. Komt er een andere angst aan het licht. Een angst die er voorheen ook wel zat, maar alleen wat sluimerend aanwezig was. Waar ik niet zo veel aandacht aan hoefde besteden, want dat was toch nog een ver van mijn bed show. Waar ik het over heb?

Wat als alles lukt!?

 

Wat als alles lukt? Je krijgt wat je wilt? Al je werken, al je acties, zijn vruchten afwerpen en het lukt? Je succesvol bent?! En daar heb ik het natuurlijk over! De angst voor succes! Want ja, wat dan? Vinden ‘ze’ me dan nog wel leuk? Komt daar niet heel veel gedoe van? Dan moet ik vast keihard werken. De hele dag mails beantwoorden van klanten met vragen en problemen. Dan gaan mensen wat van me vinden. Dat soort dingen.

En ik vind het zo grappig dat ik begon met de angst om te falen en nu, nu mijn bedrijf begint te groeien en ik inderdaad steeds meer ‘succesvol’ word (want ja, wat is succes). Dat ik nu ontdek dat ik daar ook bang voor ben! En dus mijn eigen groei in de weg sta. Maar zo werkt het natuurlijk altijd. Er is geen ‘concurrentie’. Er is geen ‘vijand’. Er is geen ander. Het gaat altijd alleen maar om jezelf.

 

Jij, en jij alleen, bent de enige die staat tussen jou en wat het is dat je wilt. En het goede nieuws is dan natuurlijk ook dat je invloed op jezelf hebt. Je kunt jezelf veranderen! En dus ook je resultaten beïnvloeden.

 

En weet je wat ik me laatst realiseerde? Dat de angst om te falen en de angst voor succes, gewoon 2 kanten van dezelfde medaille zijn. Want waar komen ze beiden op neer? De angst om niet goed genoeg te zijn! Dat is mijn basis angst, zoals ik het dan maar leuk noem. Waar ik me al jaren van bewust ben. En ook al jaren aan het door heen groeien ben. En van de week werd ik hier weer even opnieuw bewust van. En nu? Wat nu? Is dit erg? Baal ik hier van? Nee. Vroeger wel. Vroeger zou ik me zelf als het ware opgevreten hebben hierover en mezelf flink op de kop hebben gezeten. In de zin van: waarom heb je hier nu nog steeds last van? Wanneer is het nu een keer klaar.

 

Nu kijk ik er anders naar. En kan ik er om lachen.

 

Zie ik hoe, een deel van mij, mij elke keer weer klein probeert te houden. Is het niet door een angst om te falen naar boven te sturen, dan wel om de angst om succesvol te zijn tussen de deur te duwen. En ik weet. Dat ik dit niet ben. Ik ben niet mijn angst. Ik ben meer dan dat. En ik weet. Ik ben goed genoeg! Ik verdien het allerbeste! Net als jij! Dus laten we samen afspreken. Dat we ons niet meer gaan tegen houden. Door angst. In welke vorm dan ook! Maar om te gaan doen!

Ik zei het van de week nog tegen mijn dochter van 5. Die zo bang is om te fietsen. Nou niet om te fietsen. Ze is bang om te vallen. En we zijn druk aan het oefenen. Om haar toch aan het fietsen te krijgen. Omdat het ook een goede training is na haar gebroken been toestanden. Ik zei tegen haar: het is okee om bang te zijn. Er is niets mis mee om bang te zijn.

 

Dapper zijn betekent niet dat je niet bang bent. Dapper zijn betekent bang zijn en toch doen!

 

Dat wil ik voor haar. Maar ook voor jou!

Dus…Wat ga jij doen, ook al ben je bang?

 

-XX-
Anke

 

P.s.: Het is er hoor! We gaan het doen! Dit is ook voor mij een kleine ‘angst’ om te overwinnen omdat ik dacht dat ik dit nu niet meer kon doen. Dat het er niet bij zo passen. Bij wat het is wat ik nu doe.

Waar ik het over heb..? Orakelkaarten natuurlijk! Ik ben al ruim 10 jaar fan van orakelkaarten. En gebruik ze regelmatig. Voor mezelf en anderen. En vorig jaar, in mijn vorige bedrijf, heb ik een training gemaakt waarin ik jou laat zien hoe ook jij met orakelkaarten kunt werken om antwoorden te vinden!

Waarom? Omdat ik orakelkaarten gewoon zo’n geweldig hulpmiddel vind! Want dat is het. Laten we daar duidelijk over zijn. Het is geen wondermiddel. Ook geen tovermiddel. Orakelkaarten zijn een hulpmiddel. Om te communiceren. Met je gevoel. Je onderbewuste. Je hogere zelf. Je spirituele helpers. Net hoe je het noemen wilt. En daar zijn ze super goed in!
Want weet je wat het is? Natuurlijk zitten alle antwoorden in jezelf. Kan je alle antwoorden uit jezelf halen. Met of zonder orakelkaarten. Maar wat ik heb gemerkt, is dat je soms gewoon niet zo diep wilt graven. En gewoon een antwoord wilt hebben. Maar ook dat het voor veel mensen nog best wel lastig is om volledig te vertrouwen op je gevoel. En daar kunnen orakelkaarten je geweldig bij helpen!

Dus wat gaan we doen? Een online training van 6 weken, werken met orakelkaarten. Waarin ik je alle ins en outs laat zien van het werken met orakelkaarten zodat ook jij met de kaarten aan de slag kan.

En misschien vraag je je nu af: maar werkt dit ook voor mij? Kan ik ook antwoorden krijgen m.b.v. orakelkaarten? Praten de kaarten ook tegen mij? Ik ben helemaal niet zo ‘spiritueel’? Jep! Dat kan! De kaarten praten tegen iedereen! Iedereen die er voor openstaat en bereid is om te luisteren. Dus ook voor jou!

Wanneer gaan we los? Maandag, 24 juli! Dat is dus al bijna! En dan krijg je elke week een training (bestaande uit pdf’s, video’s en werkbladen) in je mailbox. En natuurlijk een Facebook groep waarin ik zelf actief aanwezig zal zijn en jij al je vragen kan stellen!

Oh, ook handig om te zeggen: Alles is daarna voor jou. Om te houden. Voor eeuwig en altijd. Dus mocht je de komende weken een paar weken op vakantie zijn en niet met de training aan de slag kunnen. Geen probleem. Je kan de training helemaal in je eigen tempo en op eigen tijd volgen.

 

Dus wat zeg je ervan…? Ja, vertel me meer!   

 

 

http://www.ankevanommen.nl/werken-met-orakelkaarten

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.