Wat als je niet precies weet wat je wilt?

Wat als je niet weet wat je wilt?

Wat als je niet precies weet wat je wilt?

Ok, ik heb dus een nieuwe training, ‘Maak je eigen visiebord – een 10-daagse bootcamp voor gedreven vrouwen die klaar zijn om de wereld te veroveren’ (tot zondag 24.00 kan je je hiervoor inschreven, we starten maandag). En nu kreeg ik van de week deze vraag over de mail: wat als ik nog niet precies weet wat ik wil? Heeft het dan wel zin om met een visiebord aan de slag te gaan?

Een hele goede vraag!

Weet je wat het is? In mijn beleving wordt ‘weten wat je wilt’ zwaar overgewaardeerd. Begrijp me niet verkeerd. Natuurlijk is het heel handig als je precies weet wat je wilt. Een nieuwe vriend van 35 jaar, 1,85 m lang, bruin haar, bruine ogen, hbo opleiding en een vaste baan in de ict sector. Of: een webwinkel beginnen met zelfgemaakte meisjes jurkjes met bloementjes erop. Helemaal leuk.

Maar er zijn twee dingen die hier mis kunnen gaan, nl:

-als je wat je wilt zo precies hebt vast getimmerd, heb je kans dat de perfecte vriend of een webwinkel waarin je zelfgemaakte rokjes verkoopt (wat je achteraf veel leuker blijkt te vinden) aan je neus voorbij gaat. Doordat je zo gefocust was op wat je dacht te willen sta je niet open voor wat er nog meer mogelijk is. Wat misschien nog wel beter bij je past (tip: zeg altijd, als je je wens of verlangen het universum instuurt: dit of iets beter! Zo hou je de mogelijkheid open voor het universum om je die hunk te sturen waar je nooit van had durven dromen J ).

-als je zegt dat je niet weet wat je wilt, hoef je ook niets te doen! Want ja, je weet niet wat je wilt dus hoe kan je dan ook maar proberen te gaan krijgen wat je wilt? Ik denk nl dat de meeste mensen heus wel weten wat ze willen. Ongeveer dan. Maar ja, dan duiken de stemmetjes op. Stemmetjes die dingen zeggen als: kan ik dat wel? Ben ik daar wel voor opgeleid? Kan ik daar wel geld mee verdienen? Ben ik wel goed genoeg? Wat zullen anderen zeggen als ik dat ga doen? Enzovoort. Het is dus niet zozeer dat je niet weet wat je wilt. Maar meer dat je niet naar je droom durft te gaan. De droom die diep van binnen in jou leeft en die naar buiten wil komen. Die droom die het licht wil zien maar die jij (nog) niet naar buiten durft te laten gaan. Want dan kan je niet meer zeggen ‘ik weet het niet’. Dan moet je tegen jezelf zeggen ‘ik doe / durf het niet’.

Wat kan je hieraan doen?

Door je als eerste te realiseren dat ‘wat je wilt’ niet in beton staat gebeitst. Het staat niet vast tot in het einde der dagen. Dat dit hetgeen is wat je moet doen totdat je kaarsje uitgaat. Je mag altijd opnieuw kiezen. Altijd beslissen dat je nu wat anders wilt. En dat ik helemaal OK!

Wat je daarnaast ook kan doen is, accepteren dat je goed genoeg bent zoals je bent. Precies zoals je bent. Nu. En dat het ok is als iets niet lukt. Je hebt het dan toch maar mooi geprobeerd! Je doet! Dat is al meer dan 99% van de bevolking!

Verder mag je ook realiseren er niet zoiets is als mislukken. Iets kan nooit mislukken. Je steekt er altijd wat van op. Je ontwikkeld en bent in beweging. En daardoor ontstaan er weer nieuwe ideeën en verlangens. Een nieuw doel, een nieuwe droom die je achter na gaat.

Dus ook al weet je nog niet 100% wat je wilt.

Begin met iets te willen.

Iets willen zet de boel in beweging. Je begint met bewust creëren. Waardoor je vertrouwen krijgt en zult ontdekken dat er steeds maar dingen zijn die je wilt en je nog uitgecreërd bent.

Conclusie: ook als je nog niet precies weet wat je wilt, maar er klaar voor bent om té willen, ook dan is de training Maak je eigen visiebord – een 10-daagse bootcamp voor gedreven vrouwen die klaar zijn om de wereld te veroveren’ voor jou! Meld je hier aan! We starten maandag!

 

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.