Zit je op de juiste weg?

Durf jij? Jezelf over te geven? Los te laten? Te vertrouwen? En te springen. In de stroom van het leven? Durf je? En ik snap het als je twijfelt. Echt waar. Ik heb zelf ook zo lang getwijfeld. Mezelf zo lang krampachtig vast geklampt. Vastgehouden aan dingen die ik al lang niet meer wilde doen maar niet durfde los te laten.

 

Want ja, daar had ik toch zo lang voor gestudeerd? En al die extra trainingen voor gedaan? En ik heb leuke collega’s. En ik verdien leuk geld. En trouwens, je mag blij zijn dat je überhaupt een baan hebt dus houd maar op met zeuren. Dat het niet meer is wat je wilt. Dat je geen energie meer over hebt aan het eind van de dag. Wat zeg ik, ook al niet aan het begin van de dag. Dat je het gevoel hebt in cirkeltjes rond te lopen. En geen stap verder te komen.

En, waar het werkelijk om gaat. Bij mij in ieder geval :-). Dat je het gevoel hebt je te lopen vervelen! Er gewoon geen bal meer aan vinden! Het je gewoon geen moer meer kan interesseren. Omdat je gewoon voelt dat je de wereld zoveel meer te bieden hebt. Maar op een plek zit waar je dit niet kan laten zien. En dat is een heel vervelend gevoel. Een rot gevoel. Een k** gevoel.

Ook al heb je het nog zo druk. Ren je je een slag in de rondte om alles gedaan te krijgen. En dat doe je en wil je omdat je een betrokken persoon bent. Je je best wilt doen. Gewoon. Omdat je zo iemand bent. Die haar best doet altijd. En dat is dan ook weer direct de valkuil. Want omdat je het zo druk hebt en zo ontzettend je best doet om alles goed te doen. Heb je niet direct in de gaten waar dat gevoel van onvrede vandaan komt. Denk je misschien, zoals ik ook jaren heb gedacht, dat je gewoon moe bent. Het te druk hebt gehad. Je gewoon even een rustige periode nodig hebt en dan ben je er wel weer.

 

Om er dan achter te komen dat die rustige periodes nooit komen ;-).

 

Maar ook, dat als er opeens als op een door een magische toverstaf er een rustige periode aanbreekt, je het nog steeds niet naar je zin hebt. Hoe dat kan? Om dat het niets te maken heeft met druk hebben of niet. Je bent niet moe omdat je het druk hebt. Je bent niet moe omdat je veel te doen hebt. Dat was ik ook niet. Ook al dacht ik het van wel.

En ik weet nog dat ik in die periode dacht: wat gek. Ik heb altijd zoveel gekund. Altijd meerdere dingen tegelijkertijd kunnen doen. Werken, kinderen, sporten, hobby’s, weet ik het wat. Ik deed het gewoon. En geen probleem. Waarom lukt het me dan nu niet meer?

En dan ga je denken: nou misschien is het de leeftijd :-). De schildklier. Heb ik het gewoon te druk. Ga ik mijn werk, het leven, wel weer een beetje leuker vinden als het allemaal weer een beetje rustiger wordt. Nou, laat me je één ding vertellen. Dat ga je niet. Niet als je tenminste een beetje bent zoals mij. Zo’n gedreven persoon met verlangens en doelen. Die verder wil in het leven. Die wil groeien. Zich wil ontwikkelen. Van betekenis wil zijn. Dan gedij je niet bij rust. Dan gedij je eigenlijk het beste bij een beetje hectiek. Bij een beetje ‘stress’. Bij een beetje spanning en sensatie. Gewoon dat gevoel dat je lekker bezig bent. Dat je blij bent met wat je doet en zin hebt om de dingen te doen waarvan je weet dat die nodig zijn om je doelen te halen.

 

Dus, het heeft niets met rust te maken. Je bent niet moe omdat je het te druk hebt. Je bent moe omdat je gewoon op de verkeerde plek zit! Niet doet wat je zou moeten doen! Niet het leven leeft waarvoor je bent voorbestemd. Niet je eigen leven leeft!

 

Je bent moe omdat je je energie weggeeft aan dingen die er niet echt toe doen. Voor jou in ieder geval. Misschien wel voor een ander. Dus laat die ander dan die dingen doen. En ga zelf ook doen waar je blij van wordt. Waar je energie van krijgt! Want, en dat geloof ik echt, als je doet waar je van houdt heb je het nooit te druk. Heb je geen last van te weinig energie. Van geen zin hebben.

En ja, natuurlijk heb je de ene dag wat meer zin dan de ander. Heb je de ene dag wat beter geslapen dan de ander. Maar, en dat is het wezenlijke verschil, je weet waar je het voor doet! Je weet waar je naar toe gaat. En daarom maak je met liefde zin en doe je wat je voelt dat je moet doen. En ben je blij! Omdat je weet waar je naar toe gaan! En dat je daar ook daadwerkelijk naar toe wilt gaan!

 

Je weet dat je op de juiste weg zit! En gaat het daar niet om in het leven? Op de juiste weg zitten?

 

-XX-
Anke

 

Ps: En hoe weet je dat nou? Of je op de juiste weg zit? En, als je op de verkeerde weg zit, hoe kom je dan weer op de juiste weg? Voelen! Het komt allemaal neer op voelen! In verbinding staan met je gevoel. Luisteren naar je gevoel. En durven vertrouwen op je gevoel. Of te wel: luisteren naar je intuïtie!

En dat is makkelijker dan je denkt! Als je maar durft los te laten en durft te vertrouwen? En het is meer dan alleen maar even denken: mmm, hoe voel ik me nou? De intuïtieve wereld is zo veel breder! Want wat dacht je van termen als energie, aura, chakra’s en gidsen. Maar ook voelen, vertrouwen en geloven.

Hebben allemaal te maken met je intuïtie. Met je gevoelswereld. En zijn allemaal tools en hulpmiddelen die je kan gebruiken om je eigen intuïtieve vermogens te versterken. Verder te ontwikkelen. Zodat ook jij je kan gaan verbinden met je gevoel. Kan gaan leven vanuit je intuïtie. Je hart. En kan gaan leven vanuit flow! Makkelijk en moeiteloos!

Hoe je dit allemaal doet? Dat laat ik je zien in mijn nieuwste training ‘Intuïtieve ontwikkeling’ – Een 6-weekse online training waarin jij je gaat verbinden met je gevoel, je intuïtie. Zodat je jezelf durft over te geven aan het leven en vanuit je hart gaat leven!

Nog even. Dan gaan we los. En vertel ik je er alles over. Maandag of dinsdag.
Houd je mailbox of Facebook in de gaten .

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.