Zeg me wat ik moet doen en ik doe het!

Zeg me wat ik moet doen en ik doe het!

Heb je het gezien? Afgelopen vrijdag? The Voice? En het moment? Dat Anouk haar 2 kandidaten eruit knikkerde? In de battle?

Ik wel. Ik was eerst nog even lekker aan het werk geweest. Een video gemaakt voor een training. Wat geschreven. En rond half 10 ben ik aangeschoven volgens mij. Precies op tijd voor het tv moment van de vrijdagavond .

Al ging het de dag er na op het internet volgens mij meer over Gordon die toch niet ging trouwen maar ik vond dit toch wel een heftig moment. En niet eens zozeer om het feit dat Anouk met beide kandidaten niet verder wilde. Nee, wat er eerder gebeurde. Wat één van die meiden eerder zei. Dat vond ik echt schokkend.

Maar laat ik bij het begin beginnen. Voor als je het niet gezien hebt. Wat gebeurde er? Nou, het waren de battles. 2 meiden die met en tegen elkaar moesten zingen en dan gaat er eentje door. Je kent het wel .

Eén van de twee kon prachtig zingen maar haar performance he. Die was niet zo geweldig. Volgens Anouk zwierde ze wat over het podium. In plaatst van dat ze mee ging op de beat.
En dat koste haar dus de kop. Want vond Anouk van de één de zang niet geweldig, van de ander dus de performance niet. En ja, als je er al zoveel tijd in had gestoken dan moest er wel wat vooruitgang zijn.

Hoeveel tijd ze er dan precies in had gestoken werd nergens vermeld . Maar ok, daar hebben we het verder niet over.

Iedereen was in shock. Want dat deed je toch niet? Beide kandidaten daar op het podium laten staan en met geen een verder gaan? Maar ja, Anouk is Anouk. Eerlijk en oprecht en dat ik ook wat waard.

Wat ik schokkend vond gebeurde eerder. In het filmpje dat ze het voorbereidende werk lieten zien. En Anouk dus tegen dat meisje zei dat ze maar wat over het podium zwierde en geen gevoel voor de beat had. Zoiets.

Want toen kwamen de magische woorden. In een één op één interviewtje met de camera. Dat ze op dansen zat! Ze zat op dansen! Ze kon dus prima dansen! Maar wat was er aan hand?

Zeg me wat ik moet doen en ik doe het!

Dat zei ze! Gaf haar een choreografie en ze het er geen problemen mee. Dan danste ze het zo weg. Maar ja, als ze zelf iets moest verzinnen. Het uit haar zelf moest komen. Zonder handleiding. Zonder instructies. Dan raakte ze de kluts kwijt. Dan wist ze het gewoon niet!

Nou, mijn mond viel open. Want ik dacht, ja! Dat is het! Ze slaat de spijker op haar kop! En dat zie ik zoveel om me heen. En het is zo jammer!

Je volgt de instructies van een ander. Je leeft volgens de choreografie van een ander! Niet die van jezelf! En je geeft dus je macht uit handen! Je creatie kracht uit handen!

En dat maakt je leven over het algemeen een stuk zwaarder! Dat zagen we vrijdag wel .

Maar waarom doen we dat? Waarom doe je dat? Waarom durf je niet te vertrouwen? Op jezelf! Op je gevoel? Op wat je hart je ingeeft? Je hart je verteld?

Want dat is het natuurlijk? Dat is waar het hier om gaat! Je durft niet te vertrouwen! Op jezelf! Op je gevoel! Op wat je hart je in geeft!

Want zo heb je het ook niet geleerd! We hebben geleerd het spel volgens de regels te spelen! De regels van een ander!

De regels van doe maar normaal dan doe je al gek genoeg.
De regels van doe goed je best, haar goede cijfers, vind een goede baan en dan komt het allemaal goed.
De regels van wees niet zo’n dromer maar let nu gewoon eens even goed op.
De regels van ‘zeg me wat ik moet doen en ik doe het’!
En dus word je geleefd in plaats van dat je echt leeft!

Heb je je creatiekracht uit handen gegeven! Want jij creëert je eigen werkelijkheid! Ja! Echt waar! Hier geloof ik heilig in! Ik zie het bij mezelf en ik zie het om mee heen.

Maar dan moet je wel weten! Wat het is dat je wilt! Waar je naartoe wilt. Wat je wilt creëren. En bewust je eigen keuzes maken!

Geen keuzes vanuit je hoofd! Want dan loop je vast! Kom je nooit uit. Want wat is nu de juiste keuze? En dan ga je twijfelen. Aan jezelf. Aan alles. En laat je je leiden door anderen.

Zeg me wat ik moet doen en ik doe het.
Zeg me wat de juiste manier is en ik doe die manier.
Zeg me welke stappen ik moet volgen om geld te verdienen met doen waar ik van houd en ik doe het.
Zeg me wat het is dat ik echt wil en ik wil het.

Maar dat is niet jouw werkelijke manier! Is het niet echt! Niet oprecht! En dan werkt het niet!

Wat dan wel? Hoe dan wel?

Vanuit je hart! Leven vanuit je hart! Want die weet! Die weet de weg! De weg die je mag gaan! Wat je hier op aarde te doen hebt! Wat je volgende stap is!

Je hart die weet! Je gevoel die weet! En jou enige taak is om dat te volgen. Te vertrouwen op je gevoel. Te handelen vanuit je gevoel.

En te leven vanuit je hart.

Zodat jij bepaald! Wat het is waar je naar toe wilt. En wat het is dat je wilt doen. En het doet! Omdat je weet dat het goed is. Vanuit je hart! En dan ben je een bewuste creator. Creëer je bewust je eigen werkelijkheid. Leef je in plaats van dat je wordt geleefd!

Hoe het vrijdagavond afliep? Met dat meisje? Nou, ze kreeg nog een kans! Een nieuwe kans! Waylon wilde wel met haar verder.

En ik dacht, wat mooi. Want zo werkt het ook in het leven! Je krijgt altijd een nieuwe kans. Altijd! Hoe vaak je het, metaforisch gesproken, ook verpest hebt. Hoe vaak je de touwtjes ook uit handen hebt gegeven. Niet je gevoel hebt gevolgd. Niet vanuit je hart hebt geleefd.

Je krijgt altijd een nieuwe kans. Het is nooit te laat! Om de stem van je hart te volgen. En opnieuw te kiezen!

Dus, wie ben jij? Wat doe jij?

Laat je je leiden of ben jij je eigen leider?

Leef jij of wordt je geleefd?

Wat kies jij? Wat beslis jij? Nu! Vandaag!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: En denk jij nu, ja shit Anke. Dit is zo waar. Dit ben ik! Ik word geleefd in plaats van dat ik echt leef. Ik laat me leiden, door alles wat er om me heen gebeurd, in plaats van dat ik mijn eigen leider ben.

En heb je geen idee? Waar je moet beginnen? Om bewust het leven te creëren wat je wilt? Omdat je gewoon geen idee hebt wat het is dat je wilt? Wat je hier op aarde te doen hebt? Wat jouw unieke boodschap is? Wat jouw unieke missie is?

En voel je dat je aan alle kanten geblokkeerd wordt. Door angsten en blokkades waar je gewoon maar niet bij kan komen. En je al helemaal niet aan de kant kan zetten?

Maar verlang je zo naar actie? Naar nieuwe inspiratie? Naar een leven waarin je leeft! Echt leeft! En doet wat het is dat werkelijk wilt? Een leven vol vrijheid, passie en plezier? Een leven waarin je er toe doet! Een verschil maakt!

Kan laten zien wat je al jaren diep van binnen weet, namelijk dat jij bent geboren voor meer! Maar is het je gewoon nog niet gelukt om dit eruit te halen.

En wil je dat 2018 jouw jaar wordt? Het jaar waarin je gaat ontdekken wat het is dat jij hier op aarde te doen hebt, je angsten en blokkades overwint en gaat doen! Wat het is dat je werkelijk wilt!

Dan is mijn 3 maandse ‘Leven vanuit je hart Intensive’ voor jou!
3 maanden, jij en ik, waarin we gaan ontdekken wat jij hier op aarde te doen hebt en jouw droomleven gaan creëren!
Het kan! Echt!

Voel jij: dit is voor mij?! Neem dan nu contact met me op en we hebben het erover!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.