Zeg jij ja?

Zeg jij ja

Zeg jij ja?!

Ga jij voor wat je wilt? Ga je er echt voor? Doe je wat er voor nodig is? Intern en extern? En daar bedoel ik mee innerlijk je zaakjes op orde hebben en dan de actie nemen die nodig is.

Of laat je je tegenhouden? Door je angsten en je onzekerheden? Of te wel: ben jij je grootste vijand?

Dat is het vaak he? Dat we onze eigen grootste vijand zijn. Bij mij is dit ook lang zo geweest. En eigenlijk is dit nog steeds zo. Ik heb geen concurrenten om het maar even in aardse taal te zetten. De enige concurrent die ik heb ben ik zelf.

Als iets niet gaat zoals ik het wil. Als ik bepaalde doelen niet haal. Als iets niet uitpakt zoals ik had gedacht dat het zou. Dan ligt het maar aan 1 ding. En dat is mezelf. Stond ik mezelf in de weg. Geloofde ik niet in het resultaat. Was het blijkbaar niet wat ik echt wilde. Heb ik misschien toch ergens gedacht dat ik er niet goed genoeg voor was. Nu nog niet. Misschien straks.

Herken je dat?

Zo heb ik jaren geleefd. Op de nee stand. Nee, nu nog niet. Eerst moet ik nog dit. En daarna nog dat. En daarna, ja daarna, dan ga ik ….

Nu denk ik wel eens: wat een tijdverspilling. Waar had ik nu wel niet kunnen staan als ik toen maar gewoon had doorgepakt? Maar ook dat heb ik los gelaten.

Ik ben precies waar ik nu moet zijn.

Dit is de perfecte plek. De perfecte plek om te gaan waarnaar ik wil. Een andere plek is er namelijk niet!

Hoe zit dat met jou? Sta jij in de nee stand? Ben jij je eigen grootste vijand? Denk jij ook eerst dit en dan dat? Want dat hoeft niet! Ten eerste kan het allemaal! Daar geloof ik heilig in. Ik kan het allemaal hebben!

Ik kan doen waar ik van houd, mezelf ontwikkelen, me geïnspireerd voelen en genieten van mijn gezin.

Ik kan doen waar ik van houd en daar genoeg geld mee verdienen om mijn gezin te onderhouden.

Ik kan doen waar ik van houd en mezelf blijven ontwikkelen.

Het kan! Als je maar gelooft. Als je maar ja zegt!

Het magische woord: ja!

Voel je het verschil? Zeg het maar eens hardop: ja. En daarna: nee.

Voel je het verschil? Ja werkt bevrijdend. Ja werkt opzwepend. Ja maakt dat je gelooft. En nee? Nee werkt verkrampend. Nee is verkleinend. Nee zorgt ervoor dat je je in een hoekje gaat verstoppen. En dan heb ik het hier over ja en nee zeggen tegen jezelf! Laten we daar even duidelijk over zijn.

Is het tijd voor jou om uit de nee stand te stappen en ja te gaan zeggen? Ja te zeggen tegen jezelf? Ja te zeggen tegen het leven?

En ja, dat is best even spannend. Zoals alle nieuwe dingen spannend zijn. Maar echt, het levert het je zoveel op! Sinds ik ja zeg tegen mezelf. Ja zeg tegen dingen die ik spannend vind maar waarvan ik weet, voel, dat het iets is dat ik moet doen (omdat ik het wil doen) is mijn leven 180 graden gedraaid!

Dus waar wacht jij nog op? Stop met nee zeggen en ga ja zeggen! Stop met je eigen grootste vijand zijn en wordt je grootste vriend! Stop met jezelf te saboteren en geef jezelf vleugels. Zeg ja!

-XX-

Anke

Ps: Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me iets. Zo het niet leuk zijn om een Ja challenge met zijn allen te houden. Een challenge om je te stimuleren (ok, ik zeg het maar gewoon zoals het is, te pushen) om ja te zeggen. Ja te zeggen tegen jezelf en tegen het leven? Als jij voelt dat dit een ja voor jou is, reageer dan even met een ja op dit bericht. Met genoeg reacties ga ik er mee aan de slag!

Pss: Zit jij al in De Kunst van Gelukkig Zijn Facebook groep? Nee? We missen je! Kom er ook bij! -> https://www.facebook.com/groups/877603929037330/

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.