Wat wilde jij vroeger worden?

Wat wilde jij vroeger worden?

Weet je wat ik vroeger wilde worden? Mijn eerste herinnering is dat ik schrijfster wilde worden. Het leek me prachtig om mooie en spannende verhalen te schrijven. Maar ook schrijven over wat ik dacht en voelde vond ik geweldig. Dagboeken vol heb ik geschreven. En volgens mij ook een aantal korte, spannende verhalen. Die stonden op een van onze eerste computer op geslagen. En toen die werd vervangen waren ook mijn verhalen verdwenen.

Later wilde ik juf worden. Met vriendinnen schooltje spelen. En we hadden in de garage een oud krijtbord hangen. Dan stond ik daar, in mijn eentje in die koude garage, op dat krijtbord te schrijven. Alleen daarom wilde ik al juf worden denk ik. Dan kon je elke dag op zo’n krijtbord schrijven! Maar toch ook het anderen iets leveren. Iets meegeven waar diegene zijn hele leven wat aan heeft. Dat sprak me toch ook wel aan.

Weer later wilde ik bij de politie. Dat leek me super spannend! Ik wilde ook weer geen saai beroep. Ik houd wel van wat afwisseling en uitdaging. Wat is er dan beter dan de politie? Nou, misschien het leger?! Ik weet nog dat ik een keer bij een open dag of iets dergelijks van de Marine ben geweest. Nou, dat was echt geweldig! De films die ze lieten zien over waar ze allemaal wel niet naar toe gingen voor oefeningen ed. En het varen en leven op zo’n boot. Top! Werken bij de Marine leek echt één groot avontuur. Ik vond die open dag echt super leuk. Toch heb ik het nooit serieus overwogen. Waarom? Omdat ik dacht dat ik het niet zou durven (daar heb je hem alweer, durven!).

Wat ik uiteindelijk heb gedaan?

Ik ben Voeding en Diëtetiek gaan studeren en diëtist geworden. Ik zie me nog zitten, daar in het hokje van de decaan toen ik in 5 havo zat. Wat zou ik eens gaan doen? Welke vervolgopleiding moest het gaan worden. Volgens mij heb ik alle folders wel bekeken die middag. En toen kwam ik dus ook de folder over Voeding en Diëtetiek tegen. Voeding vond ik ook interessant (welk meisje van 16 – 17 niet) dus ben ik uiteindelijk die richting op gegaan.

En het was ook prima. Het was echt een interessante studie en ik heb een geweldige tijd daar in Groningen gehad. En ook al was werk vinden als diëtist in die tijd ook al moeilijk, ook dat had ik zo geregeld. Ik had zelf 3 banen tegelijkertijd! En ik heb dat echt jaren met plezier gedaan. Maar toch was het hem net niet. Ik ging er vol voor, zo ben ik dan ook wel weer. Maar ik heb in die jaren vaak genoeg gedacht: moet ik dit tot mijn 60ste (of langer…) blijven doen?

Nu ik terug kijk zie ik dat ik het juf stukje in mijn werk als diëtist kwijt kon. Probleem was alleen dat ik ook nog veel mensen tegen kwam die helemaal niet wilden leren. Die zich niet wilden ontwikkelen. Die daar alleen maar zaten omdat het moest.

En het verhalen vertellen? Soms. Soms kon ik iets van mijn verhaal kwijt waarmee ik anderen weer inspireerde. Maar meestal niet. Maar wat ik nog het meest miste? Dat was de uitdaging. De spanning en de sensatie. Het gevoel dat je iets geweldigs aan het creëren bent waarmee je wat kan betekenen voor de wereld.

Dat besefte ik me de laatste maanden in mijn baan. Had ik eindelijk alles zoals ik dacht dat ik het wilde en toen kwam ik tot het besef: ik verveel me. Ik vind het gewoon niet meer leuk.

Dat was voor mij het zetje dat ik nodig had.

Het besef ga ik me tot mijn 70ste lopen vervelen? Doen wat ik niet echt leuk vind? Doen waar mijn hart niet echt ligt? Ik had er al zo vaak over nagedacht maar deze keer kon ik echt mijn hart volgen en durfde ik wel! En nu heb ik mijn eigen baan gecreëerd. Een baan waarin ik mijn verhaal vertel en mensen mee inspireer. Een baan waarin ik vrouwen laat zien hoe zij ook kunnen gaan doen wat ze echt leuk vinden. Hoe je bewust het leven van je dromen creëert. En een baan met spanning en sensatie. Want ja, het is toch ook best een spannend om ondernemer te zijn J. Maar ik geniet met volle teugen, doe alleen nog maar wat ik leuk vind en verveel me geen minuut meer!

En jij? Wanneer ga jij doen wat jij leuk vindt?

-XX- Anke

Ps: Wil je weten welke stappen ik heb genomen om bewust mijn droomleven te creëren en ben gaan doen wat ik echt wilde. Download dan mijn gratis ebook: de 7 sleutels naar een Magisch Leven.

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.