Wie zit er nu op mij te wachten?

‘Wie zit er nu op mij te wachten?’ Deze zin las ik van de week in een mail aan mij gericht. Wie zit er nu op mijn te wachten? Ja, dat is de vraag he? Wie zit er nu op jou te wachten. Wat zullen we daar nu eens op antwoorden? Niemand. Iedereen! En beiden is waar! Het hangt maar af van 1 ding. Of laat ik het beter zeggen. 1 iemand. Namelijk: jij! Het hangt van jou af! Jij hebt de touwtjes in handen!

 

Hoe ik dit bedoel? Op meerdere manieren.

Want natuurlijk, als je weer eens verstrikt raakt in de angst. Twijfelt aan alles en iedereen. Twijfelt aan jezelf. Dan komt die gedachte makkelijk bij je omhoog. Wie zit er nu op mij te wachten? En het kan soms ook lijken alsof er niemand op je zit te wachten. Want ja, ze staan nu niet direct op de deur te bonzen. Zo van hé, waar ben je? Ik heb je nodig. Ik wacht op jou!

En daarom kan het lijken dat er niemand op je zit te wachten. Kan je gaan denken dat er niemand op je zit te wachten. Nu niet. En nooit niet.

Maar dat is niet waar! Dat is gewoon je angst, je ego, je beperkende gedachten en overtuigingen. Die daar ergens diep van binnen verstopt zitten. En jou tegen willen houden! Jou op je plek willen houden! De dingen willen houden zoals het is. Want ja, verandering dat is spannend. Dat is onzeker. En wie weet. Wordt het niets. Of wordt het juist alles. En dan wat? En dus is het veiliger. Denkt je ego. Om alles maar te houden zoals het is. Is ook niet alles. Maar beter dan wat er allemaal misschien wel niet kan gebeuren.

En daarom komen dit soort gedachten. Als wie zit er nu op mij te wachten, altijd omhoog op momenten dat je op het punt staat een sprong te maken. Dat je op het punt staat om stappen te zetten. Dat je klaar bent voor verandering. Klaar bent om te gaan leven! Echt te gaan leven! Klaar bent om er voor te gaan! Wat het is dat je wilt. Ook al weet je misschien nog niet precies wat je wilt. Maar je bent wel klaar, en bereid, om uit te zoeken. Wat dit dan precies is. Klaar om het werk te doen. Het innerlijke en het uiterlijke.

En dan. Net als jij op het punt staat om een stap voorwaarts te doen. Naar je nieuwe leven. Dan gebeurt het. Dan komt het. Komt die stem omhoog. Begint het ego te roepen. Wil je ego laten weten dat hij er ook nog is. En zal hij je wel even laten zien wie de baas is. En begint hij gedachten omhoog te gooien als: wie ben ik nou? Kan ik dit wel? Mag ik dit wel? Ben ik wel goed genoeg? En, daar komt hij:

 

Wie zit er nou op mij te wachten!

 

En dan? Wat doe je dan? Nou, je kan natuurlijk in zak en as blijven zitten. En je laten overtuigen. Door je ego. Want ja, wie zit er nu op jou te wachten? En in je angsten blijven hangen. Want dat is wat het is! Dat is waar dit soort gedachten vandaag komen! Angst voor verandering!

En niets doen. Niets blijven doen. Hopen. Dat het vanzelf wel over zal gaan. Dat het wel overwaait. Dat je opeens vanzelf het licht gaat zien. Niet meer bang bent. En er van overtuigd. Dat er wel mensen op je zitten te wachten. Zoiets.

Als dit jij bent. Als jij deze gedachten herkend. Als de jouwe. Laat ik je dan direct maar even wakker schudden. Want ik moet je helaas teleurstellen. Dit soort dingen waait niet vanzelf over! Dit soort gedachten gaan niet vanzelf weg! Angst verdwijnt niet. Never. Nooit!

Hierop wachten is wachten tot je een ons weegt! Is wachten totdat je over tig jaar opeens wakker schrikt en denkt shit, mijn leven is aan me voorbij gegaan. Ik heb mijn kansen gemist. Omdat ik bang was. En wachtte. Totdat het over zou gaan!

 

Maar ja, wat dan wel? Hoe dan wel? Wat kan je doen?

 

Leiding nemen! De leiding nemen! Over jezelf! Je eigen baas zijn! Letterlijk! Baas zijn over je gedachten. Baas zijn over je gevoelens. Baas zijn over je emoties. Want dat kan je! Dat ben je! Als je die rol maar neemt! Als je maar beslist. Dat je je niet langer laat overheersen door angst. Dat je je niet langer laat leiden door het ego. Maar dat jij aan het stuur gaat zitten. Van je eigen leven! En dat je gewoon doet. Wat het is dat je wilt.

 

OOK AL BEN JE BANG!

 

Want inderdaad. Angst gaat niet gewoon weg! Het enige wat je kan doen, is gewoon doen. Ook al ben je bang!

En wie er op jou zit te wachten? Nou, nu nog niemand. Omdat ze nog niet weten wat jij te bieden hebt! Maar ook weer een heleboel! Die wachten op iemand als jij! Om op te staan! Een voorbeeld te zijn! Een leider te zijn! Te doen wat het is dat je te doen hebt!

En het is jouw verantwoordelijkheid. Ja, je leest het goed.

 

HET IS JOUW VERANTWOORDELIJKHEID!

 

Om iets te doen met de gaven die je gekregen hebt. Ook al denk je dat je geen gaven hebt. Dat je geen talenten hebt. Want dat is ook weer de angst die praat. Die heb je namelijk wel. Die hebben we allemaal.

En het is jouw verantwoordelijkheid om daar iets me te doen. Iets te maken van je leven! Een verschil te maken. Een verschil te zijn! Voor die mensen. Die op jou wachten. Ook al weten ze het nu nog niet. Die op iemand als jou wachten. Die jou nodig hebben!

Dus, hoe lang nog? Hoe lang nog laat je je beheersen door angst? Hoe lang nog? Laat je jezelf tegen houden? Door angst. Door je ego. En wanneer dan? Ga je opstaan. En zeggen: nu is het genoeg! En ga je doen! Wat het maar is dat je wilt. Ook al ben je bang!

 

Hoe lang nog?

 

Wacht niet langer! Verspil geen seconde meer! Tijd is het enige wat nooit meer terug komt! Doe het! Ga ervoor! Leef!

 

-XX-
Anke, De Kunst van Gelukkig zijn

 

Ps: Waarom dit zo lastig is? Waarom het zo moeilijk is om je angsten te overwinnen? Om te gaan doen. Ook al ben je bang? En waarom je maar blijft denken: wie zit er nu op mij te wachten?

Omdat je je eigen grootsheid niet voelt! Je niet in contact staat met je eigen grootsheid. Je eigen super kracht! Die oerkracht in jouw!

Want als je daarmee in verbinding stond. Leefde vanuit verbinding. Met die oer energie in jouw. Je innerlijke stem. Je innerlijk weten. Die plek in jouw die weet. Wat je hier op aarde te doen hebt. Welke weg je mag gaan. Wat je nu mag doen. Leefde vanuit je hart.

Dan twijfel je niet! Neem je beslissingen met gemak! Pak je door. Dan doe je. Ook al vind je het spannend. Maar dan weet je. Dat wat je doet goed is Wat dit is? Dit is leven vanuit verbinding! Leven vanuit verbinding met die krachtbron in jou. In contact staan met je innerlijke stem. Want daar, en daar alleen, zitten alle antwoorden! Stop met zoeken en ga vinden. In jezelf!

En hoe doe je dit? Hoe kan je leven vanuit verbinding? Leven vanuit je hart? Leven met vertrouwen?

Dat laat ik je zien in mijn nieuwste online training: Verbind je met je innerlijke stem! Een 21-daagse intensive waarin jij gaat graven in jezelf. Je gaat verbinden. Met je innerlijke stem. Het contact weer gaat herstellen. Zodat je alle antwoorden in jezelf kan vinden. Altijd en overal!

Wanneer ga je beginnen met jezelf te verbinden? Met je innerlijke stem. Je innerlijk weten. Je hart?! 21 dagen lang! Krijg je elke dag een korte training in je mailbox. Met opdrachten! Om jezelf te verbinden. Ik laat je zien hoe ook jij kan gaan leven vanuit verbinding. Durft te vertrouwen op je eigen innerlijke stem. Het verschil ontdekt tussen je innerlijke stem en je ego. Je met gemak beslissingen kan nemen. Knopen doorhakken wordt een eitje! En hoe je gaat leven vanuit vertrouwen!

Maar dat is nog niet alles. Ik heb nog een verrassing voor je! Ben jij een snelle beslisser en meld je je aan voor maandag 30 oktober? Dan krijg je ook nog de opnames van mijn 2 online masterclasses ‘Ontdek je eigen super kracht’ en ‘Vertrouw op je gevoel’ er gratis bij!

Wacht niet langer en doe mee!

Wanneer je begint? Nu! Direct!

 

Ja, Anke, vertel me meer!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.