Wie kies jij om te zijn?

Wie kies jij om te zijn? Wat beslis jij? Over wie je wilt zijn? Wat ik hiermee bedoel? Precies zoals ik het zeg. Wie wil je zijn? Wie wil je zijn! Is het niet eens tijd om te beslissen? Wie jij wilt zijn? In plaats van af te wachten. Wat je jezelf laat worden. Wat je mag worden. Van jezelf. De buitenwereld. Van de omstandigheden?Of te wel: is het niet eens tijd om zelf te beslissen. Om te redigeren in plaats van te reageren. In plaats van zelf te bepalen. Wie het is dat je wilt zijn. En die persoon dan ook te zijn. In plaats van wie je bent af te laten hangen van de omstandigheden. Van hoe het nu is. In je buitenwereld.

 

Tijd voor een beetje verdieping? Denk je nu: waar heeft ze het in vredesnaam over? Wat ik bedoel is dit: in plaats van te wachten tot alle omstandigheden perfect zijn. Alle poppetjes op juiste plek staan. Je het geld hebt dat je denkt nodig te hebben. De kinderen de perfecte leeftijd hebben. Je die perfecte baan hebt gevonden. Je tig kilo bent afgevallen. Die drukke periode eindelijk voorbij is. Zodat jij kan zijn wie je wilt zijn. Kan worden wie je wilt worden. Kan gaan doen wat het is dat je wilt doen.

In plaats van af te wachten. Totdat de omstandigheden perfect zijn. Of zelfs maar goed zijn. Of goed genoeg zijn. In plaats van af te wachten. Op het juiste moment. Zodat je kan zijn wie je wilt zijn. Om te beslissen. Nu. Op dit moment. Om te zijn. Wie je wilt zijn. Nu!

Ook al heb je nog niet wat je denkt nodig te hebben. Ook al zijn de omstandigheden nog verre van ideaal. Ook al denk je nu: maar ik ben nog lang niet waar ik wezen wil. Hoe kan ik dan in vredesnaam al zijn wie ik wil zijn?

Hoe dit kan? Hoe je nu al die persoon kan zijn die je wilt zijn?  Omdat alles al in jezelf aanwezig is! Alles! Werkelijk alles! En dat heeft niet alleen te maken met antwoorden op levensvragen. Maar ook op de persoon die je wilt zijn.

Je hoeft niet te wachten. Te wachten totdat je bankrekening op het juiste saldo staat. Totdat die perfecte baan op je pad komt. Totdat je kinderen naar school gaan, gaan studeren, uit huis zijn.

 

Je hoeft nergens op te wachten! Er is namelijk geen perfect moment. Of laat ik het anders zeggen: er is geen perfecter moment! Geen perfecter moment dan nu! Nu is het perfecte moment. Dit is het moment.

 

Om te zijn wie je wilt zijn! Om in de energie te stappen van de persoon die je wilt zijn! Want dat is wat het is. Energie. Dat is wat ik bedoel met: alles is al in jezelf aanwezig. De persoon die je wilt zijn. De persoon met het geld, met de baan, met de kinderen op de juiste leeftijd, met het ideale gewicht, met wat dan ook. Die persoon zit al in jou! Is al in jou! Is jou! Het is allemaal energie weet je nog?

Het enige wat je hoeft te doen is afstemmen. Je af te stemmen op de energie, op de frequentie van hoe het zou zijn als. Je de persoon was die je wilt zijn. Hoe zou je je dan voelen? Wat zou je dan zeggen? Wat zou je dan doen? En voel dat! Zeg dat! Doe dat! Wees die persoon! Wees de persoon die je wilt zijn! Nu! En dan? Wat dan?

 

Dan gebeuren er magische dingen! Dan gebeuren er wonderen! Echt waar!

 

En denk je nu: dit klinkt wel een beetje hocus pocus. Dit is echt wel heel raar. Het zal wel. Laat me je dan één ding vertellen. Alle succesvolle mensen doen dit! Waar denk je dat ‘start before your ready’ of ‘fake it till you make it’ vandaan komen?

 

Van het idee dat alles al in jezelf aanwezig is en dat je, om de persoon te worden die je wilt worden,  moet beginnen om die persoon te zijn. Nu. Ook al ben je hem nog niet. En ja, ik weet dat ‘klinkt’ een beetje gek. Maar hoe voelt dit? Voel je niet ergens in je kern dat dit waar is? Diep van binnen?

Zo voelde het voor mij wel. Ik voelde gewoon dat dit klopte! Dat dit waar is? In die zin is ‘fake it till you make it’ niet echt doen als of. Net echt nep. Het is er al. Het is al in jezelf aanwezig. Je bent die persoon al. Energetisch. Het enige wat je doet is om nu die persoon al te zijn. Je al te gedragen alsof je die persoon bent. En dan zal die persoon en de omstandigheden door omheen, werkelijkheid worden. Vaste vorm aan nemen!

Dus, om de persoon te worden wie je wilt zijn, moet je beginnen om die persoon te zijn. Nu! Op dit moment. Wacht niet langer. Begin met zijn. Met wie het maar is dat je wilt zijn?

 

En dan is natuurlijk de vraag: Wie wil jij zijn?

-XX-
Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Ik ben weer bezig met wat nieuws…. Ja hoor, het is weer zover 🙂 . Ik weet het niet, de ideeen blijven maar stromen. Soms kan ik het zelf ook allemaal niet meer bijhouden. Maar ik voel me er goed bij. Super goed zelfs. En daar gaat het om niet waar? Waar ik nu mee bezig ben? Ik had wel weer eens zin in een online masterclass. Tijd voor een beetje interactie. Over je verbinden met je innerlijke stem. Omdat ik zelf voel dat dit zo belangrijk is. En het zoveel verschil heeft uitgemaakt voor mezelf en mijn bedrijf. Sinds ik dagelijks in verbinding sta met mijn innerlijke stem is mijn leven 360 graden verandert. Ik leef vanuit mijn gevoel. Laat me leiden door mijn innerlijke stem. Maak keuzes met behulp van mijn innerlijke stem. En daardoor gaat alles zoveel relaxter en leuker.

Hoe ik dit doe? Dat wil ik graag met je delen! In een online masterclass dus :-). Wanneer? Ik ben er nog niet helemaal over uit. Ik zat zelf te denken ergens aan volgende week. Overdag of op een avond. Ik ben benieuwd waar jouw voorkeur naar uit gaat. Laat je het me weten?!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.