Wie ben jij?

WIE BEN JIJ?

Wie ben jij? Wie ben jij werkelijk? Echt? Diep van binnen? Geen idee? Geeft niets. Dat had ik ook niet  :). Jaren lang. Liep ik rond met de vraag: wie ben ik nou echt?

Kijk, je kunt natuurlijk een heleboel antwoorden geven op deze vraag. Die allemaal waar zijn.

Wie ik ben?
Ik ben Anke.
Ik ben een vrouw.
Ik ben een moeder.
Ik ben een dochter.
Ik ben een zus.
Ik ben jaren diëtist geweest  :).
Ik ben een coach of hoe je het maar noemen wilt.

Allemaal waar. Maar toch ook weer niet. Want is dat wie ik werkelijk ben? Is dat wie jij werkelijk bent? Als je alle lagen eraf pelt. Echt diep naar binnen gaat. Wat blijft er dan over? Wie is het dan dat je werkelijk bent?

En dat is meer! Meer dan wat je op het eerste oog ziet. En zeker meer dan je rollen! Want je bent niet je rollen!

Je bent niet alleen maar vrouw. Alleen maar moeder. Alleen maar dochter. Of het werk dat je doet.

Dat zijn de rollen die je op je neemt. Op je hebt genomen. Maar niet wie je in essentie bent. En soms vergeten we dat wel eens. Identificeer je jezelf met je rol. Met het moederschap. Met het werk dat je doet.

En als die rol opeens weg valt. Je kinderen de deur uit vliegen. Je baan opeens weg bezuinigd wordt. Dan val jij ook weg. Ben je je identiteit kwijt. En zie je dat mensen soms ook echt de weg even kwijt raken.

Maar al die dingen maken niet wie je werkelijk bent. Ze hebben te maken met de dingen die je doet. En zijn zeker belangrijk. Maar is niet wie je werkelijk bent. Jij bent meer dan dat!

En dat is ook het verlangen wat je voelt. Als je jezelf afvraagt: wie ben ik nou eigenlijk? Dan ben je op zoek naar die andere jij, die diepere jij, de werkelijke jij! Die daar ergens onder al die rollen verstopt zit. En je voelt dat ze er zit. Je voelt dat ze je wat te vertellen heeft. En dat ze je wil helpen. Om het leven gemakkelijker te laten zijn.

Maar je komt er maar niet bij!

Vanochtend, tijdens mijn dagelijkse meditatie, luisterde ik naar een geleide meditatie. En daar kwam op een gegeven moment de zin voorbij:

Je bent niet je lichaam. Je leeft slechts in je lichaam. Maar je bent niet je lichaam.

En dat is zo waar! En dat is wat we zo makkelijk vergeten! Ik ook  :).

Je bent niet je lichaam. Je bent niet dat lijf. Bent niet moeder. Bent niet vrouw. Je bent niet het werk dat je doet.

Je bent niet lichaam!

Jij. Je werkelijke jij. Leeft in je lichaam! Maar je bent het niet. En wil je naar de kern. De kern van wie het is dat je werkelijk bent. Dan moet je naar de bron. De werkelijke jij. Die in je lichaam leeft. Maar het niet is.

En die je misschien wat aan de kant hebt gezet. Omdat je het zo druk had. Met je lichaam. Met alle dingen die je dacht te moeten doen. Luisteren naar alle regeltjes van je hoofd. Je zorgen maken over allerlei aardse zaken. Kan ik dit wel doen? Ben ik wel goed genoeg? Wat gaan ze er van zeggen? En hoe komt het dan met geld? Dat soort aardse zaken  :).

Waar je mee blijft worstelen zolang je je laat leiden door je lichaam. En daarmee bedoel ik ook je hoofd  :). Zolang je je laat leiden door je hoofd. Je programma’s. Van hoe je het leven altijd hebt geleefd.

En wil je hier uit? Wil je meer kunnen leven vanuit je hart? Vanuit je gevoel? Dan zal je terug moeten naar de kern. Dat waar het werkelijk over gaat.

Terug naar jezelf! Naar wie het is dat je werkelijk bent! Je daarmee verbinden. En die ware zelf naar buiten laten komen. Aan de wereld laten zien!

En dan? Dan word je heel! Echt heel! Daar heb je niemand anders voor nodig. Daar heb je niets anders voor nodig. Alleen jezelf! Je ware zelf! Die verbinding herstellen. Je ware zelf aan de wereld laten zien. Je ware licht over de wereld laten schijnen!

En dan? Dan ben je op weg. Naar je mooiste leven. Je droomleven! Het leven dat het leven voor jou in petto heeft!

Dus? Waar wacht je nog op? Tijd om te gaan ontdekken. Wie het is dat jij werkelijk bent!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.