Wat staat jou in de weg?

Wat staat jou in de weg?

Wat staat jou in de weg? Om te gaan voor wat het is dat je echt wilt? Je doelen te bereiken? Je dromen te realiseren? Wat staat jou in de weg?

Wat zeg je tegen jezelf? Bewust of onbewust? Waardoor je niet doet? Geen stappen zet. Geen actie neemt. Of misschien zelfs niet eens durft te dromen? Omdat je niet bij je droom kan komen. Je geen idee hebt wat het is dat je werkelijk wilt.

Ook dan staat je iets in de weg! Want het is onze natuurlijk aard dat we weten. Weten wat het is dat je werkelijk wilt. Weten wat jij hier op aarde te doen hebt. En je dromen te realiseren! Al zou het misschien niet denken. Als je om je heen kijkt.

Zoveel worstelen met niet weten. Wat het is dat ze echt willen. En als ze een beetje een idee hebben. Niet doen. Niet durven. Geen actie nemen. Want ja, weet ik het wel zeker? En kan ik het wel? Lukt het me wel? Wat gaan ze er van zeggen? Dat soort dingen?

Dus, terug naar de vraag van vandaag: Wat staat je in de weg? Want er staat je iets in de weg!

Waarom je nog niet weet wat het is dat je werkelijk wilt.
Waarom je nog niet doet wat je werkelijk wilt.
En waarom je nog niet de resultaten haalt die je werkelijk wilt.

Waar jij ook staat. Waar jij ook bent. In jouw reis. Het maakt niet uit. Als je nog niet bent waar je wilt zijn. Dan staat je iets in de weg!

En hoe kom je hier uit? Hoe kom je weer vooruit?

Door te ontdekken wat het is dat je in de weg staat!

En ja, nu hoor ik je denken. Dit soort mailtjes en berichtjes krijg ik namelijk nog wel eens  :). Ja, maar Anke. Dat kan je wel leuk zeggen. Maar ik weet niet wat me in de weg staat.

Ik weet nog niet waarom het me niet lukt om te ontdekken wat ik echt wil.
En ik weet nog niet waarom ik maar niet doe waarom ik echt wil.
Ik weet al helemaal niet waarom ik niet de resultaten krijg die ik zo graag wil.

En als ik het niet weet, hoe kan ik hier dan achter komen?

Dit is waar het zo vaak mis gaat! Want door zo te denken. Dingen te denken als ik weet het niet dus… Zet je de boel op slot!

Ik weet het niet.
Ok, je weet het niet. En dus zal je ook nooit weten! Want je focust je op niet weten!

Wat dan? Hoe dan?

Wordt nieuwsgierig! Nieuwsgierig naar wat er aan de hand is! Stel jezelf vragen. Ga op onderzoek uit! En verwacht. Dat je gaat vinden! Dat is de enige manier! Gooi de boel weer open!

En je zal wel moeten! Als je wat wilt bereiken, je werkelijk het leven wilt creëren dat je zegt te willen! Als je het echt wilt! Niet alleen een ‘het zou wel leuk zijn’ willen. Want zo’n soort willen houd je in de ik weet het niet. Het lukt niet. En dit accepteren we fase. En dan verandert er niets!

Het is net zoiets als zeggen:

Ik ben er nog niet klaar voor. Want ik voel me nog niet…..
Goed genoeg.
Er klaar voor.
Zelfverzekerd genoeg.
Enzovoort.

Kijk, je kan wachten tot je een ons weegt. Maar je gaat je niet vanzelf op een bepaalde manier voelen! Je gaat je niet vanzelf goed genoeg voelen. Je gaat je niet vanzelf er klaar voor voelen. Angsten verdwijnen niet spontaan! Daar moet je bewust wat voor doen! Actie voor nemen. Met jezelf aan de slag gaan!

En dat geldt ook voor wat het is dat jij in de weg staat! Want je bent echt niet de enige. Iedereen heeft zijn blokkades. Iedereen! Al die succesvolle mensen die je op tv voorbij ziet komen. Iedereen! Ik ook! Ik worstel nog dagelijks met mijn blokkades.

Wat is het verschil?

Ik accepteer niet dat een blokkade het eindstation is! Ik doe het innerlijke werk totdat ik de blokkade helemaal boven water heb gehaald. En dan ga ik aan de slag om die blokkade om te draaien! Omdat ik weet. Dat dit de enige manier is. Om het leven te creëren dat ik wil! De resultaten te halen die ik wil. En mijn dromen te realiseren! Dus. Hoe zit het met jou?

Ben jij bereid? De zoektocht aan te gaan? Het innerlijke werk te doen? En echt te gaan voor wat het is dat je wilt? Echt te gaan voor je mooiste leven? Een Magisch Leven?!

Wacht dan niet totdat je je er klaar voor voelt. Totdat je niet meer bang bent. Totdat wat dan ook.

Nee! Neem de beslissing! Dat je gaat vinden! Wat het is dat jouw in de weg staat. En je niet ophoudt. Totdat je je dromen hebt bereikt!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.