Wat maak jij van je leven?

Wat maak jij van je leven?

Het leven is goed! Als je het goed maakt . Jep, want dat is hoe het werkt. Je moet er wat van maken. Je kent vast dat cliché wel: het leven is een feestje maar je moet wel zelf de slingers ophangen?

Vond ik altijd zo’n jak gezegde. Zelfs de slinger ophangen. Ja, natuurlijk moet je er wat van maken. Het leven mooi maken. Maar zeg nou zelf, sommige shit overkomt je toch gewoon? Hoe moet je daar nou wat van maken?

Ja, dat soort gedachten gingen er ook echt door mijn hoofd. Ik ben echt niet altijd zo’n positiviteitsfreak geweest als ik nu lijk. En ook nu ben ik het niet hoor. Al snap ik nu wel beter hoe het werkt. Maar ook ik heb gewoon mijn momenten. Dat ik het even niet meer zie zitten. Dat ik me gewoon even rot voel. Baal van alles.

Maar nu is niet zo’n moment dus laten we daar vooral niet te lang in blijven hangen .

Want wat ik nu echt weet. En met echt weten bedoel ik dat ik het altijd wel ergens heb geweten maar het blijkbaar toch nog niet echt snapte. Gewoon niet echt begreep. Is dat je er zelf wat van moet maken. Van het leven! En dat jij degene bent die jouw leven vormgeeft! Dat jij de creator bent van je eigen werkelijkheid. Dat je alles wat je om je heen ziet zelf hebt geschapen. Zelf hebt gecreëerd.

En ja, dit ‘wist’ ik al jaren. Omdat ik al jaren me hierin aan het verdiepen. Al jaren hier over aan het lezen ben. Maar toch. Ergens. Diep in mij. Was er nog altijd een deel dat dacht dat dit niet voor alles was. Dat dit niet voor alles opging. Dat ik dit niet met alles kon.

Want er gebeurde prachtige dingen. Kansen die als vanzelf in mijn schoot leken te vallen. Die ik bewust gecreëerd had. Maar met een heleboel dingen ook niet. Leek het alsof ik maar niet vooruit kwam. Durfde ik geen stappen te zetten. Durfde ik niet te veranderen. En kwamen er ook maar geen kansen en mogelijkheden voorbij. Niet als vanzelf in ieder geval.

Want dat is hoe het werkt! Het moet als vanzelf lijken te gaan. Niet dat je er niets voor doet. Maar de dingen lijken als vanzelf op je pad te komen. Doordat jij in beweging bent. Je hart volgt. Je innerlijke leiding volgt. Op je gevoel vertrouwt.

In plaats van dat je bewust plannen aan het maken bent. Zo van als ik dit doe dan dat. En als ik hier mee aan de slag ga dan zal dat zorgen voor…. Dan ben je veel te veel aan het plannen en sturen. Zit je veel te veel in je hoofd. En ben je de verbinding met je gevoel, je hart kwijt en raak je uit de flow.

En flow? Dat is waar de magie gebeurt.

Maar in ieder geval. Jij moet er wat van maken. Van het leven. Maar hoe doe je dat nou? Hoe maak je er nou wat van? Hoe zorg je dat je bewust het leven creëert dat je wilt? Hoe zorg je dat de dingen die jij wilt jouw ook willen? Hoe zorg je dat kansen en mogelijkheden als vanzelf op je pad komen?

Door duidelijk te hebben wat het is dat je wilt!

En daar gaat het zo vaak mis! Dat is waar je niet helder bent! Want je wilt dit. En dan dit. En oh nee, zou ik niet beter dat?

En dus ben je niet duidelijk. Niet helder! En wordt het dus een hele uitdagingen om wat van het leven te maken.

Want hoe kan het leven je nu geven wat het is dat je wilt als jij niet hebt besloten wat het is dat je wilt?

Daar begint alles mee!

En ik snap het hoor. Want daar heb ik zelf ook zo lang mee geworsteld. Oh, ik ga een eigen healingpraktijk beginnen. Oh nee, ik wil wat met voeding doen. Oh, beter nog. Ik ga een healing- en voedingspraktijk beginnen. Maar hoe ga ik dat dan doen? Hoe ga ik dan duidelijk maken wat het is dat ik doe? En hoe gaan klanten me dan vinden? Is het misschien niet handiger dat ik dan toch…..?

En hupsakee, daar ging ik weer. Van het een naar het ander. Niet duidelijk over wat ik wilde. Want ik durfde niet te kiezen! Omdat ik niet wist wat ik moest kiezen. Omdat ik niet in verbinding stond. Met mijn hart. Mijn gevoel. Mijn innerlijke leiding. Hoe je het maar wilt noemen.

Ik leefde vanuit mijn hoofd in plaats van mijn hart. En vanuit je hoofd ga je nooit ontdekken wat het is dat je werkelijk wilt. Dat ontstaat alleen vanuit je hart. Vanuit verbinding.

Weten wat het is dat jij wilt. Wat het is dat je werkelijk wilt. Wat het is dat je hart wilt. Wat jij de wereld de bieden hebt. Wat jij de wereld te brengen hebt. Daar een haarscherp beeld van te krijgen! En pas dan. Als je dit super helder hebt. Pas dan kan je er wat van maken. Pas dan kan je daadwerkelijk de slingers ophangen. Omdat je dan weet welke slingers je op wilt hangen!

Ja, natuurlijk. Je kan wel wat ophangen. Je kan wel wat leuke vlaggetjes door je huis hangen. Maar is dat wat je werkelijk wilt? Wil je toch niet liever ballonnen?

Alles begint met een haarscherp beeld. Een haarscherp idee. Van wat het is dat jij wilt! Zodat je van daaruit kan gaan creëeren. Van daaruit het kan realiseren. Manifesteren. Kan gaan doen!

Niet eerder! Dat heeft geen enkele zin! Als jij onduidelijk bent, krijg je onduidelijke resultaten. Dus zorg dat je helder bent! Dat je exact weet wat het is dat jij hier op aarde wilt doen!

Zodat het leven je de juiste kansen en mogelijkheden terug kan geven. Jij de juiste slingers aan het ophangen bent. En bewust je leven aan het creëren bent!

Dus miljoen euro vraag .

Wat is het dat jij werkelijk wilt? Wat heb jij hier op aarde te doen? Wat heb jij de wereld te bieden?

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Denk jij nu, ja Anke. Je hebt helemaal gelijk. Hier worstel ik al maanden, jaren, decennia mee! Ik heb geen idee wat ik wil. Geen idee wat ik hier op aarde de doen hebt. Geen idee waarin ik van waarde kan zijn.

Maar ik wil zo graag! Weten wat het is dat ik wil. Weten wat ik hier op aarde te doen heb. Weten wat mijn unieke boodschap is.

En voel je. Dat je de wereld meer te bieden hebt! Dat je niet alles eruit haalt dat er in ziet. Dat je meer in je mars hebt! En voel je een brandend verlangen om van betekenis te zijn? Een verschil te maken? Impact te maken?!

Wordt het dan niet tijd om echt serieus op zoek te gaan? Om nu eens echt te gaan ontdekken? Wat het is dat jij wilt? Wat jij hier op aarde te doen hebt?

Zodat je kan gaan creëer? De juiste slingers op kan gaan hangen? En je leven ‘maken’ zoals je wilt?

Dan is mijn 3 maande ‘Leven vanuit je hart intensive’ voor jou!

3 maanden. Jij en ik! Online. Waarin jij gaat ontdekken:
Wat het is dat jij werkelijk wilt! Wat jij de wereld te bieden hebt. Wat jouw unieke boodschap is.
Welke angsten en blokkades je in de weg staan. Waardoor je niet durft te doen.
En hoe je kan gaan doen! Wat het is dat je werkelijk wilt. Het leven van je dromen kan geen creëren!

Is dit voor jou? Is dit wat jij nodig hebt? Om nu eindelijk concrete stappen te kunnen gaan zetten? Vooruit te komen?

Neem dan nu contact me me op en dan hebben we het erover!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.