Wat is jouw verwachting?

Wat is jouw verwachting?

Klopt jouw hart nog vol verwachting? Of zit je hart juist stevig op slot. Verwacht je niets meer. Nou ja, misschien alleen nog maar pech en tegenwerking?

Durf jij nog te verwachten? Niet eens te hopen op het allerbeste maar te verwachten. Te verwachten op het allerbeste. Te weten dat het komt. En dus te verwachten.

Hoe ik hier opeens bij kom? Omdat ik mezelf vanochtend de vraag stelde waarin ik mezelf (onbewust) tegenhield. Waar ik bij mezelf op de rem trap. En toen kreeg ik heel duidelijk het antwoorden: verwachten. Verwacht dat het komt. Wat het is dat je wilt.

Ik weet niet hoe het met jou zit maar volgens mij is dit best een lastig ding.

Verwachten. Gaat voor mij ook nog een stapje verder dan geloven en vertrouwen. Ik bedoel, bij verwachten dan verwacht je het. Echt!

Bij kinderen is dat vaak en stuk makkelijker. Die maken hun Sinterklaas lijstjes en verwachten dat dit ook is wat ze krijgen. En dan mag jij ze gaan vertellen nou, Sinterklaas moet bij een heleboel kindertjes langs dus misschien moet je je verwachtingen een beetje bij stellen.

En daar begint het natuurlijk al! Dat we eigenlijk leren om niet meer te verwachten! Staat er niet ergens in de bijbel, voor wie het geloof heeft als een kind daarvoor zal de hemelpoort open gaan (of iets in die strekking)?

Geloof, vertrouwen en verwachten!

Maar hoe doe je dat dan? Hoe kan je verwachten!? Door te geloven. Door te vertrouwen. Door te verwachten!

Ja, duh. Maar hoe doe je dat dan?

Nou, daar heb ik maar 1 simpel antwoord op. En dat ga je mischien niet leuk vinden om te horen maar zo is het wel: door te doen!

En hoe je dan doet?

Door elke dag weer opnieuw de keuze te maken! Elke dag opnieuw stil te staan bij wie jij bet. Wat het is dat je wilt. Elke dag weer bewust de keus te maken dat je gelooft. Dat je vertrouwt. En dat verwacht.

Door dus bewust elke dag in blijde verwachting te zijn van de toekomst die gaat komen! Vol verwachting je hart laten kloppen. Weten dat het er is. Daar, ergens. Op energetisch niveau is het er al. Dat wat jij wilt. En het is jouw taak, jouw enige taak, om je af te stemmen op dat wat het is dat je wilt en je fysieke zelf op één lijn te zetten met je energetische zelf. En zodra dat lukt?

Boem!

Magische dingen gebeuren!

Maar die magische dingen gebeuren niet ‘zomaar’. Die magische dingen ontstaan niet zomaar uit de lucht (al lijkt het daar als je van buiten naar binnen kijkt misschien wel op). Die magische dingen ontstaan doordat jij het werk hebt gedaan! Het innerlijke werk. Met jezelf aan de slag bent gegaan. Elke dag weer! Met je gedachten. Met je overtuigingen. Jezelf hebt geherconditioneerd. Jezelf hebt gehergeprogrameerd (is dit een woord?).

Hoe dan ook, je snapt vast wat ik bedoel.

Er is namelijk geen andere weg. Er is geen ontsnappingsroute. Er is geen vluchtweg die je kan nemen om de blokkade waarin je nu zit te omzeilen. Er is geen magische pil die je kan slikken zodat alles opeens plotseling is zoals je het wilt hebben.

Nou ja, die pil is er wel alleen ben je het zelf!

Jij hebt de macht! Jij bent magisch! Als jij maar bereidt bent om te doen wat er nodig is! Om magisch te zijn! Als je maar bereidt bent om het werk te doen! Want dat is het! Werken! Hard werken!

En dan niet zozeer met je schepje en je emmertje. Maar in je hoofd. Met je gedachten en je overtuigingen. En dan komt het fysieke werk. En dat fysieke werk wordt een stuk makkelijk, een stuk leuker, als je het in je hoofd op orde hebt!

En dan zijn er nog steeds mensen die denken dat de Wet van de Aantrekking betekend even anders denken en dan is het klaar. Daar kan ik me zo over opwinden. Want zo werkt het namelijk niet! Waarom niet? Omdat je gedachten en overtuigingen zo diep in jezelf verankerd zitten, die heb je er niet na een keertje uitgedacht. Die moet je er elke dag opnieuw uitdenken. Elke dag opnieuw die gedachten en overtuigingen kiezen de je wel wilt en loslaten die je niet wilt.

Dus ja, ook als je gebruik maakt van de Wet van de Aantrekking moet je er wat voor doen. Laat ik dit anders zeggen, want we maken natuurlijk allemaal gebruik van de wet van de aantrekking. Bewust of onbewust.

Ook als je bewust gebruik maakt van de Wet van de Aantrekking moet je er wat voor doen! Elke dag opnieuw! Opnieuw kiezen. Opnieuw beslissen. Opnieuw geloven. Opnieuw vertrouwen. Opnieuw verwachten!

Dus ik verwacht! Mijn hart klopt vol verwachting! Op het leven dat ik aan het creëren ben. Het leven dat ik al leef! En jij? Verwacht jij?

-XX-

Anke

Ps: Worstel jij met geloven, vertrouwen en verwachten? Wil je zo graag gaan geloven? In jezelf. In het leven. IN het leven dat jij voorbestemd bent om te leven maar lukt het je maar niet om de twijfels in jezelf te overwinnen. Blijf je maar uitstellen omdat je niet gelooft in jezelf? Denkt dat je er nog niet klaar voor bent? Je eerst nog meer wat ik het wat moet doen, hebben of zijn? Dan is mijn nieuwste training ‘Reset je Mindset’ perfect voor jou! Hierin gaan we namelijk 21 dagen lang werken aan je gedachten en overtuigingen. Je angsten en blokkades overwinnen. Om jou helemaal te resetten zodat ook jij gaat geloven in jezelf en gaat doen!

We beginnen volgende week woensdag, 24 mei. Morgen vertel ik je er alles over dus houd je mail in de gaten! Krijg je nog geen mail van mij? Meld je dan hier aan!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.