Wat is jouw groeipijn?

Wat is jouw groeipijn?

Vandaag gaf ik mijn 1 op 1 Geluksfactor dag aan mijn klant Wendy. Zij wilde weten hoe ze de Wet van de Aantrekking voor haar kan laten werken en aan kan trekken wat ze werkelijk wil. We waren vandaag dus bezig met intenties. Wat wil je nou precies aantrekken? Vaak denken we het aardig te weten maar is het toch nog niet helder genoeg. Eén van de redenen waarom veel mensen niet krijgen wat ze willen. En als je dan eenmaal duidelijk hebt wat je intenties zijn, wat je nu precies aan wilt trekken, wat dan? Hoe ga je dan met de angsten om die bijna als vanzelf omhoog poppen en je bij je verlangens vandaag proberen te houden. Ik heb hier uiteraard wel ideeën over dus daar heb ik Wendy mee aan het werk gezet.

Op een gegeven moment kregen we het echter over groeipijn. Weet je nog dat je als kind soms een periode had dat je lichaam werkelijk pijn deed omdat het zo snel groeide? En als je de pijn niet hebt gehad dan heb je waarschijnlijk wel een paar striae strepen op je benen om je daar aan te herinneren (niet te geloven, aan 3 zwangerschappen heb ik geen enkele striae streep over gehouden maar ze zitten dus wel op mijn benen van een groeispurt als puber). Dat noemen we ook wel groeipijn. Of eigenlijk fysieke groeipijn. De groeipijn waar we het vandaag over hadden is eigenlijk een soort innerlijke groeipijn. Je kan het denk ik ook wel geestelijke groeipijn of psychische groeipijn noemen.

Het soort pijn dat je zo graag wilt. Zo graag wilt veranderen. Zo graag je wil ontwikkelen. Een ander leven voor jezelf wilt creëren. Een eigen bedrijf, doen watje echt wilt, echt leven! Je wilt het zo, zo, zo graag. Maar je durft niet. Je voelt je als het ware op de drempel van je nieuwe leven staan en je staat op de deur te bonken. Maar de deur gaat niet open. Niet dat die deur op slot zijn. Echt niet. Het enige wat jij hoeft te doen is die deur open doen. Maar je durft niet. Want, wat dan?

Hoe zou het leven aan de andere kant van die deur zijn? Wat als het tegenvalt? Wat als ik niet kan wat ik echt wil? Wat als niemand naar mijn verhaal wil luisteren? Wat als al mijn verlangen en dromen maar luchtballonnen zijn die nooit werkelijkheid zullen worden? Wat zullen mensen dan wel niet van me zeggen? Sta ik dan niet gigantisch voor jan met de korte achternaam?

Maar wat als het niet tegenvalt? Wat als het lukt? Wat als achter die deur inderdaad je verlangens en dromen voor het oprapen liggen? Wat als alles lukt? Wat als je krijgt wat je wilt? Wat dan? Wat gaan mensen dan van je zeggen? Dat je een geluksvogel bent? Dat je een ééndagsvlieg bent? Morgen zal het allemaal wel anders zijn? Vrienden haken af omdat jij doet wat je wilt en zij daar niet mee om kunnen gaan? Relaties die veranderen omdat jij bent veranderd?

Ja, wat als? Soms is de angst voor succes bijna nog groter dan de angst voor falen. Want succes brengt ook grote veranderingen en verantwoordelijkheden met zich mee. En dat bedoel is dus met groeipijn. En daar moet je doorheen! Want het gaat weer over! Net zoals bij kinderen de fase van groeipijn op een gegeven moment weer voorbij is geldt dit ook met deze innerlijke groeipijn.

Dus geef niet op! Zet door! Blijf groeien! En andere weg is er niet! Ja, stil blijven staan. Maar je weet wat ze zeggen hè: stil stand is achteruitgang!

Wil jij ook actief werken aan jou groeipijnen? Je intenties helder hebben en weten hoe je met angsten om kan gaan en het leven kunt creëren wat je werkelijk wilt? Vraag dan een gratis gesprek met me aan en dan kijk ik of en hoe ik je kan helpen.

-XX- Anke

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.