Wat is jouw excuus?

WAT IS JOUW EXCUUS?!

Wat is jouw excuus? Waarom je niet doet wat het is dat je wilt doen? Je niet je hart durft te volgen? Niet op onderzoek durft te gaan? Te ontdekken? Hoe jouw leven eruit kan zien?

Waarom je niet het leven durft te leven waarvan je diep van binnen weet dat je het voorbestemd bent om te leven?!

Want zo is het toch? Dat weet je toch? Dat voel je toch?

Ergens. Diep van binnen. Voel je het. De onrust. Het gevoel dat je je tijd aan het verdoen bent. Het gevoel dat er meer moet zijn. Meer dan dat.

Dat er meer voor je mogelijk is!
Meer leven voor je mogelijk is!

Want daar hebben we het uiteindelijk over!

MEER LEVEN. MEER LEVEN UIT JE LEVEN HALEN!

Gaat het daar uiteindelijk niet om? Dat je aan het eind van de rit terug kan kijken en denkt. Ja. Ik heb geleefd. Echt geleefd. Ik heb al het leven wat er in zat eruit gehaald.

Niet of je veilig hebt geleefd. Of alles wat je gedaan hebt is gelukt. Je nooit bent gekwetst. Je nooit pijn hebt gehad. Het nooit eens tegen heeft gezeten.

Nee. Want ja, dat is toch onvermijdelijk. Dat hoort bij mens zijn! Er gaan soms dingen mis. Je wordt soms gekwetst. En de een wat meer dan de ander.

Daar doe je niets aan! Dat gebeurt ook als je niet voluit leeft!

Waar het uiteindelijk om gaat is: hoe ga je er mee om?! Hoe reageer je er op?! Laat je je kop hangen. En zet je je schouders eronder en ga je weer door?

Dat dus.

Maar ik dwaal af. Want we hadden het over excuses. Excuses hebben. Waarom je niet doet. Niet durft. Geen stappen durft te zetten. Geen actie durft te nemen.

Wat is jouw excuus?

Je durft niet?
Je denkt dat je het niet kan?
Of je gelooft niet in jezelf?
Denkt dat je niet slim genoeg bent?
Je niet genoeg geld hebt?
Je familie staat niet achter je?

Zullen we ze even bij langs lopen? Ik bedoel. Er zijn er vast meer. Maar dat zijn wel zo’n beetje degenen die ik het meeste hoor  :).

Ok. JE DURFT NIET. En? En? Dat is geen excuus! Dat is geen reden! Als je wacht totdat je wel durft. Wacht totdat je er klaar voor bent. Dan kan je wachten tot je een ons weegt!

Want wat is angst nu eigenlijk? Wat is niet durven nu eigenlijk?

Niet meer dan een gedachte! Je bent bang voor een gedachte! En door niets te doen maak je die gedachte werkelijkheid!

Uiteindelijk ben jij degene die bepaald. Hoe je reageert op een gedachte. In je hoofd. Hoe je reageert op je angst. Hoe je reageert op het gevoel dat je niet durft!

Geef je er aan toe? Of kies je er voor om te doen? Ook al voel je je bang. Ook al heb je het gevoel dat je niet durft.

Als je iets wilt. Iets wilt bereiken in je leven. Meer leven in je leven wilt. Dan zal je moeten doen. Ook al durf je niet!

JE DENKT DAT JE HET NIET KAN?

Ja, dan kan je het ook niet! Simpel. En nu? Wat nu? Ga je je daar bij neerleggen? Accepteer je dit? Dat je het niet kan omdat je denkt dat je het niet kan?

Of beslis je wat anders? Beslis je nu dat je gaat denken dat je het wel kan?! En op onderzoek uitgaat. Stappen zet. In de richting van kunnen! Dat is alles wat er nodig is!

JE GELOOFT NIET IN JEZELF?

Boeien! Ik geloofde ook niet in mezelf! En soms nog steeds niet  :). Dan komt die oude Anke weer even omhoog en schiet te twijfel aan alle kanten door me heen.

En dan kan ik 2 dingen doen. In mijn schulp kruipen. Me verdekt opstellen. En dingen denken als, oh dit kan ik niet. Dit lukt me niet. Dit gaat me nooit lukken. En me terugtrekken.

Of ik kan denken. Wat een kulpraat Anke. Mezelf oppeppen. Inspirerende boeken lezen. Mezelf weer afstemmen. Verbinden met mijn innerlijke stem. En beslissen om in mezelf te geloven! En door te gaan! Gewoon te doen!

Nou, je weet waar ik voor kies  :). Wat kies jij?!

JE HEBT NIET GENOEG GELD?

Ook een excuus! Er zijn genoeg mensen met minder geld dan jij die het wel lukt! Die wel ergens geld vandaan weten te halen. Of dit het beetje geld dat ze hebben wel durven uit te geven. Wel durven te investeren. In zichzelf.

Als je het echt wilt. Dan is het er!

Geen geld is eigenlijk een variant van niet durven!

JE FAMILIE STAAT NIET ACHTER JE?

Jammer dan. Maar wiens leven leef jij? Wiens droom leef jij?

Die van jezelf of die van een ander!

Weet je, het LEVEN IS GEEN GENERALE REPETIE. Je kan het straks niet nog een keertje over doen! Dit is het! Dit is de finale! De grote show! Het is nu of nooit! Zo simpel is het dus!

Dus waarom verspil je kostbare tijd. Met bang zijn? Met twijfelen en met je zorgen maken. Over weet ik het niet wat.

Terwijl uiteindelijk tijd het enige is dat je hebt! En het enige wat je ook nooit meer terug kan krijgen! Op is hier ook echt op! En het gekke is. Je weet nooit wanneer jouw moment is! Het moment dat jouw tijd op is! Geen idee!

Gelukkig maar natuurlijk. Maar toch lijkt het alsof je leeft met het idee dat je het eeuwige leven hebt! Laat mij je er hier van even aan herinneren dat dit niet zo is!

Dus verspil geen seconde meer. Met doen wat je niet wilt. Met angstig zijn, met bang zijn en met twijfelen.

Maar besteed elke seconde aan meer leven! Meer leven uit je leven te halen!

Wat is jouw excuus? Waarom je niet doet?

En wordt het niet tijd om dit excuus overboord te zetten?!

-XX-

Anke

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt! 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.