Wat is jouw doel in het leven?

Wat is jouw doel in het leven?

Wat is jouw doel in het leven? Waar werk jij naar toe? Waar ben jij naar op zoek? Wat wil jij bereiken?

Wat is jouw doel?

Laat ik het anders vragen. Heb je een doel in het leven? Weet je waarom je doet wat je doet? Weet je wat het is dat je werkelijk wilt? Wat je wilt bereiken in het leven? Wat jij hier op aarde te doen hebt?

Ja? Top!
Nee? Ook top!

Weet je, het is altijd goed! Niets is voor niets! Als jij jouw bestemming nog niet helder hebt. Het gevoel hebt dat je maar wat rondfladdert. Het idee hebt dat er betekenis in je leven mist. De betekenis van het gevoel hebben er toe te doen. Een verschil maken in de wereld. Al dat soort dingen. Dan betekend dat gewoon dat je nog wat meer innerlijk werk te doen hebt  :). En dat is prima. Zolang je het maar doet!

Want weet je, ik heb het er vaker over gehad. Over hoe ik geloof dat we hier allemaal met een reden zijn. Ieder van ons een missie heeft. De wereld iets unieks te brengen heeft.

En dat is ook zo! Daar geloof ik heilig in!

En je zou denken, als dit zo is. Waarom lukt het dan niet? Waarom doe je niet wat je werkelijk wilt? En waarom weet je niet wat het is dat je werkelijk wilt? Nou ja, je weet het wel.

Alleen kom je er niet bij. Zit het verstopt onder lagen en lagen gedoe. Gedachten, overtuigingen, ideeën.

Allemaal van vroeger. Over hoe het zou moeten zijn. Dat soort dingen. Waardoor de boel geblokkeerd is en je niet bij de informatie kan.

Maar dat is niet waar ik het nu met je over wil hebben. Nu gaat het me om dit:

Wat mij opvalt. Als ik met klanten praat. Als ik de gesprekken op facebook volg. De reacties op mijn blogs ed lees.

Is dat veel, en jij misschien ook wel, vast zitten in details. Details over wat het is dat je zou willen doen. Details over wat het is dat je werkelijk wilt en over waarom het niet zo kunnen. Wat jij denkt te willen. Waarom het leven niet voor jou werkt.

Wil ik met kinderen werken of volwassenen?
Wil ik mensen helpen die worstelen met x of met y?
Ik zou zo graag…. maar daar is geen geld mee te verdienen.
Dit lijkt me geweldig. Maar er zijn er al zo veel.
Ik heb last van x,y en z. Dus ik kan niet. Mij lukt het niet. Voor mij werkt het leven niet.

Dat soort dingen.

Gevolg?

Je zit vast! Muurvast! En blijft cirkeltjes draaien. In gedachten als:
Oh wat zou het toch mooi zijn als…
Oh, ik zou zo graag….
Maar……

Waardoor je niets doet. Geen actie neemt. Er uiteindelijk ook niets veranderd. En je bevestigd wordt in je eigen overtuigingen! Zo van: zie je wel. Voor mij lukt het inderdaad niet! Wat ik wil, kan niet.

Je niet realiserend dat het je niet lukt omdat je er al was van uitgegaan dat het je niet zo lukken. Want ja, je krijgt altijd wat je gelooft (of verwacht  🙂 ).

Wat dan wel?

Je moet een stapje terug! Of een stap terug! Uit de details! Uit het allemaal al heel specifiek maken.

Want ja, heel helder weten wat je wilt is belangrijk. Maar niet als je niet werkelijk gelooft dat je kan bereiken wat je wilt! Als je twijfelt of wat je wilt wel echt is wat je wilt. Dan werkt het eigenlijk alleen maar tegen je!

Want twijfel = nee.
Twijfel zendt negatieve signalen uit. En dan kan je nog zo hard je best doen. Maar ga je niet krijgen wat het is dat je wilt.

Niet omdat het leven niet wil! Omdat het leven je niet wil geven wat je wilt! Natuurlijk niet! Het leven wil je altijd geven wat je wilt! Maar het leven kan je alleen maar teruggeven wat jij uitzendt. Dus als jij twijfel, onzekerheid, niet weten uitzendt. Is dat wat je terug krijgt!

En stap terug dus! Wat ik hier mee bedoel?

Terug naar de basis! Terug naar de basis van zijn! Naar wie het is dat jij werkelijk bent!

Niet te veel nadenken over wat het is dat je nu eigenlijk wilt. Wil je een rode auto? Of toch een blauwe? Wil je voor jezelf beginnen? Of toch in loondienst? Wil je 1000€ extra per maand ontvangen of €10.000,-? (En ja, ik weet dat je nu denkt. Die is makkelijk! Natuurlijk de 10! Maar zoals ik al zei, als er twijfel op zit. Of het wel haalbaar is. Je dit wel kan krijgen. Gaat het hem niet worden  :)).

Terug naar de basis dus! Wie ben jij?! En zijn wie je bent! Gewoon jezelf zijn!

Want, en dit weet je! Diep van binnen weet je dit! Jij bent uniek! Er is er maar 1 exact zoals jij! En dat ben jezelf!

Dus wat dat betreft gaat het er niet om wat het is dat je wilt doen! En heel diep nadenken over wat het nu is dat jij wilt!

Oh ja, uiteindelijk wel. Maar dan niet door na te denken, maar door in te voelen  :).

Maar er gaat eerst nog een stap of fase aan vooraf.

En dat is dit:

Wie ben jij? 
Wie ben jij echt? 
En mag jij jezelf zelf? 
Mag jij echt zijn? 
Zijn wie het is dat je werkelijk bent? 
En van daaruit leven?

Echt leven! En jouw licht over de wereld laten schijnen?

Nee? Weet je dit niet? Kan je dit niet? Durf je dit niet? Dan wordt het ook moeilijk om te ontdekken wat het is dat je werkelijk wilt! Wat jij hier op aarde te doen hebt!

Want hoe kan je iets ontdekken van een plek waarin je niet echt bent? Niet werkelijk jezelf bent?

Terwijl als je wel echt bent! Werkelijk jezelf bent. En ook leeft zoals je ware zelf wil dat je leeft. De innerlijke leiding van je ware jij volgt. Je echt zelf de kar laat trekken. Jouw ware licht durft te laten schijnen.

Dan ga je als vanzelf de juiste kant op! Dat kan niet anders! En dan is het heel natuurlijk! Om te ontdekken wat het is dat je werkelijk wilt! Je hoeft alleen maar je innerlijke stem te volgen!

Dus. Wat is jouw doel?!

Het begint bij jezelf! Het begint bij jou! Bij werkelijk jezelf zijn! Jouw licht over de wereld te laten schijnen!

-XX-

Anke

 

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.