Wat heb jij te delen met de wereld?

Wat heb jij te delen met de wereld? Waar liggen jouw talenten? Jouw unieke waarden? Jouw bijzonderheden. Jouw gaven. En deel je ze? Laat je ze zien aan de wereld? Of denk je, nee toch maar niet. Mijn talenten zijn niet bijzonder genoeg. Niet uniek genoeg. Daar zitten mensen echt niet op te wachten. Wie ben ik? Wat heb ik toe te voegen aan deze wereld? Alles is er toch al?

 

Nou, laat me je één ding vertellen. Op de vraag: wie ben ik?

Wie jij bent?
Uniek!
Bijzonder!
Waardevol!
Een ruwe diamant die wacht om te kunnen schitteren en stralen!
Die geboren is om te schitteren en stralen!

En wanneer ga jij dat de wereld laten zien? Wanneer ga jij jouw talenten, jouw gaven, jouw bijzonderheden delen met de wereld?

 

En denk je nu nog steeds: Maar Anke, het heeft geen zin. Waar ik goed in ben, zijn ook zoveel andere mensen goed in. Wat geeft mij recht van spreken? Wat maakt mij beter dan al die anderen die ook doen waar ze goed in zijn? Dan zeg ik: beter niet. Maar wel anders! Er is maar één jij! Op deze hele aardbol, onder al de 7,5 miljard mensen hier op aarde, is er maar één jij Maar één iemand zoals jij! Er is niemand anders! Die precies zo is als jij!

 

Dus wie ben jij om niet je talenten, je gaven, je bijzonderheden te delen met de wereld? Er is niemand anders die het kan doen? Het is je plicht om je talenten te delen met de wereld! Je plicht!

 

Strubbel je nog steeds tegen? Nog niet overtuigend? Schreeuwen je angsten en onzekerheden nu door je heen en denk je nu zoiets als: Ja Anke, dat is leuk gezegd, maar er zijn al honderden mensen die ongeveer doen wat ik kan doen. Die ook goed zijn in waar ik goed in ben. Dus iedereen die mij misschien nodig heeft, de mensen met wie ik mijn talenten kan delen, die gaan al naar een ander. Hoe moet ik ooit laten zien dat ik er ook nog ben. Hoe moeten ze ooit weten dat ik er ook nog ben. En hoe zullen er ooit genoeg mensen zijn met wie ik mijn talenten kan delen als er al zoveel anderen zijn die ongeveer doen wat ik zou kunnen doen? Of te wel: de markt is verzadigd .

Nou, dan zeg ik je dit:
Weet je nog, die 7,5 miljard mensen op aarde? Klinkt dat je te abstract? Laten we het wat kleiner maken. Nederland: 17,1 miljoen. 17,1 miljoen!

Maar wacht, ik hoor je denken. Ja Anke, maar daar zitten ook kinderen en zo tussen. En baby’s. Of heeeeele oude mensen. Dan nog! Dan blijven er nog miljoenen mensen over! Miljoenen! (ik heb het aantal voor je geprobeerd uit te zoeken maar toen ik de tabellen op het internet hierover zag had ik er direct geen zin meer in). Miljoenen dus. Miljoenen!  En dan zijn er een paar honderd die ongeveer doen wat jij ook zou willen doen? Wiens talenten lijken op die van jou? Maar niet hetzelfde zijn. Want dat is onmogelijk. Zij zijn namelijk jou niet!

Dus, nu we dit excuus getackeld hebben, laten we het dan hebben over wat je werkelijk tegenhoudt! Wat de werkelijke reden is waarom je de wereld niet laat zien wat jij te bieden hebt! O ja, denk jij nu: maar Anke, ik heb geen idee wat ik wil? Dan heb ik dit tegen jou te zeggen: Ook een excuus! Je weet het wel! Diep van binnen. Als je maar weet waar te zoeken en welke vragen je aan jezelf moet stellen! En dat kan ik je laten zien trouwens. Maar dat terzijde .

Want als je het wel wist? Dan was waarschijnlijk bovenstaande woordenwisseling ook op jou van toepassing en deed je nog niet wat je wilde. Dus, wat is er werkelijk aan de hand? Waarom doe je niet? Wat je echt wilt? Wat je hier op aarde te doen hebt? Wat je de wereld te delen hebt? Daar kunnen we heel kort over zijn. Het is maar één woord, namelijk:

 

Angst!

 

Angst. Gewoon angst. En dat geeft niets. Hebben we allemaal last van. Heb ik ook last van gehad. En nog steeds regelmatig last van. Zo werkt het nou eenmaal. Zo werken wij nou eenmaal. Zo zijn we geprogrammeerd. Helaas. Wat dan wel belangrijk is? Toegeven waar het werkelijk omgaat. Eerlijk tegen jezelf zijn. Dat je bang bent! Bang om te falen. Bang dat het niet gaat lukken. Bang dat je niets te vertellen hebt. Dat je talenten toch niet zo belangrijk zijn. Bang dat je nooit geld gaat verdienen met doen waar je van houdt. Bang dat je te oud bent. Bang dat je te jong bent. Bang dat je niet knap genoeg bent. Bang dat je te knap bent. Dat soort dingen.

En dan? Als je dit aan jezelf toe gegeven hebt? Toegegeven hebt aan jezelf dat je bang bent en om welke angsten het voor jouw gaat. Wat dan? Dan is het beslissen! Beslissen dat het genoeg is geweest! Dat het klaar is. Met bang zijn. Dat je angsten oude angsten zijn. Omdat je zo geprogrammeerd bent. Maar dat het nu tijd is voor verandering. Tijd om je angsten te overwinnen. Tijd om te kiezen! Welke overtuigingen je nu wilt!

En dan te beslissen. Dat je goed genoeg bent. Dat je waardevol bent. Dat je wat te vertellen hebt. Dat je belangrijk bent. Dat je perfect bent zoals je bent. Dat soort dingen. En dan? Gewoon doen!

Diep ademhalen en in het diepe springen! Gewoon doen!

 

-XX-
Anke

 

Tijd om nu eens echt te gaan doen? Tijd om je angsten en blokkades voor eens en voor altijd te overwinnen? Om helder te krijgen wat het nu is dat je echt wilt. Wat jij hier op aarde te doen hebt? Tijd om te gaan stralen? Tijd om nu echt eens tijd te nemen voor jou? Jezelf. Je weet wel, degene die dit aan het lezen is :). Zo van: hee, hallo! Jij daar! Jij bent er ook nog! Toch?!

Heb je het gevoel dat het al weer eeuwen geleden is dat je eens echt aan jezelf toe gekomen bent? Het eeuwen geleden is dat je eens bent gaan zitten en stil hebt gestaan. Bij je leven. Wat het is dat je wilt. Hoe jij de toekomst ziet. Waar jij van houdt. En hoe je kunt gaan doen waarvan je houdt. Dat soort dingen.

Kan je bijna niet meer herinneren wanneer je voor het laatst met dit soort dingen bent bezig geweest? Ja, misschien even. Een paar minuten. Of tijdens het lezen van een goed boek. Even vlug tussendoor. Hap snap. Maar echt? Wanneer heb je echt de tijd genomen om je af te stemmen op jezelf? Op wat het is dat jij wilt? Op wat jij nodig hebt? Of te wel: jouw persoonlijke groei en ontwikkelen.

Tijd om voor je zelf te kiezen? Tijd om tijd voor jezelf te nemen? Dan is mijn Back to School sale voor jou! Afgelopen zomer had ik mijn Zomer Flash Sale. En die was super succesvol. Alleen kreeg ik ook veel reacties als: Oh, Anke wat leuk maar het komt me nu echt niet uit.

Daarom dacht ik, we doen het nog 1x! De vakanties zijn afgelopen. Alle kids zijn weer Back to School. Dit is het moment. Het moment voor jou! Om ook zelf weer even terug naar school te gaan. Maar dan de school van persoonlijke groei en ontwikkeling!

Het is mijn missie om vrouwen zoals jij te helpen je te verbinden met je gevoel, alle antwoorden in jezelf te vinden en te gaan leven vanuit je gevoel. Te leven vanuit je hart. Zodat je weet wat het is dat je wilt. Wat je hier op aarde te doen hebt. Je angsten en blokkades kan overwinnen. En kan gaan doen. Wat je echt wilt. Het leven creëren wat je wilt!

En om jou hierbij te helpen heb ik programma’s ontwikkeld. Programma’s om je te helpen je te verbinden met je gevoel. Programma’s om je te helpen te ontdekken wat het is dat je wilt. Programma’s die je helpen bij het creëren van het leven dat je wilt. Programma’s om je te helpen je angsten en blokkades te overwinnen. En nog veel meer :).

En die daar kun je nu, allemaal in 1x, mee aan de slag! Ik heb bundels gemaakt. Je kunt als het ware je eigen vakkenpakket samen stellen. Wat past bij jou. Wat heb jij nu nodig? Voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Zodat ook jij kunt gaan doen wat je echt wilt! Het leven van je dromen creëren!

Nieuwsgierig? Ja Anke! Vertel me er alles over!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.