Wat doe jij als je onrustig bent?

Wat doe jij als je onrustig bent? Je weet wel. Je rusteloos voelt. Van binnen. Niet stil kunnen zitten maar ook niet weten wat het is dat je moet doen gevoel. Of iets in die richting. Toch?

Voel jij je wel eens rusteloos? Misschien is dat een betere vraag om mee te beginnen? Ik wel. Voorheen heel vaak. Nu gelukkig wat minder maar het gevoel komt af en toe heus nog wel eens omhoog. Heel vervelend. Want het maakt dat je je focus kwijt raakt! Gaat zoeken naar iets dat je weer tot rust kan brengen. Wat dan ook.

En voor de een helpt dan misschien een sigaret, een glas wijn of een zak chips. En een ander gaat wat gedachteloos zappen op tv en scrollen door zijn of haar Facebook tijdlijn.

Ik ging altijd zoeken. Op het internet. Naar iets. Wat me kon helpen. Om me weer rustig te voelen. Weer zeker te voelen! Weer vol vertrouwen! Want dat is het. Wat de rusteloosheid je probeert te vertellen. Dat je het gewoon even niet meer weet. En het dus tijd is om weer even orde op zaken te stellen. En alles weer helder te krijgen. Bewust!

En niet als een kip zonder kop gedachteloos het internet af te struinen opzoek naar iets wat je nodig zou kunnen hebben. Waar je je weer goed door gaat voelen. Voor mij waren dat altijd opleidingen. Als ik rusteloos werd. Gewoon even baalde van de situatie. Dacht dit moet toch anders kunnen. Ik wil hier weg. Ik wel mijn eigen dromen najagen. Dan werd ik altijd bang. Bang in de zin van kan ik dat wel? En hoe dan? En weet ik wel genoeg?

En dan ging ik het internet op. Opzoek naar een manier op meer te weten. Over iets. En er is genoeg. Dat is het probleem niet. Je wordt overdonderd door prachtige en bijzondere opleidingen.

En daar is niets mis mee! Zolang het maar geen uitvlucht is. Geen excuus. Om te hoeven doen. Echt iets tegaan doen.

Want ja, een opleiding volgen is natuurlijk ook niets doen. Maar het maakt ook dat je iets nog niet hoeft te doen. Dat bordje op je deur timmeren meer hier woont Anke. Spirituele succes en transformatie coach. Of wat dan ook.

En ik snap je, echt waar. Het is geen veroordeling of zo. Zelf heb ik mezelf ook lange tijd zo voor de gek gehouden. Zo van, ik ben toch druk bezig? Ik doe toch veel! En ik deed ook veel. Aan opleidingen. En ik vond het ook leuk! Laten we dat duidelijk hebben. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Mezelf te ontwikkelen. Te groeien.

En dat is prima. Zolang je het maar niet als excuus gebruikt. Om te gaan doen! Wat het is dat je echt wilt. Zolang je het maar niet als uitstel reden gebruikt. Zo van, eerst nog even dit. En dan. Dan. Als dat klaar is. Dat achter de rug is. Dan. Ga ik doen. Ja, echt. Dan ga ik het doen.

Want zo werkt het gewoon niet! Dat zijn pleisters voor het bloeden. Het lijkt leuk aan de buitenkant maar de pijn is nog niet weg! Die zere plek zit er nog gewoon!

Dus wil je echt van de onrust af. Blijvend. Of zo goed als blijvend want ja, ook mij overkomt het nog wel eens. Dan zal je de onrust moeten zien voor wat het is, nl:

Een communicatie middel!

Onrust is in feite niets anders dan je innerlijke stem, je innerlijke weten. Je ziel! Die je probeert te vertellen dat iets niet in orde is.

Nou had je dat laatste waarschijnlijk wel in de gaten. Als alles perfect op orde was zou je je waarschijnlijk niet onrustig voelen. Maar begrijp ook dat je onrust van een hogere bron komt en dus iets is waar je dankbaar voor mag zijn!

Ja, dat is even wat he?! Dankbaar zijn voor je onrust. Ja, het heeft ook even geduurd voordat ik die echt kon pakken.

Maar zo is het wel. Dankbaar zijn voor je onrust. Want die probeert je wat te vertellen! En hoe kan je dan het beste omgaan met je onrust?

Door er naar te luisteren! We zijn zo geneigd om de onrust weg te drukken. Want het voelt niet fijn en zo willen we ons niet voelen. Dus hup, pleister erop en weg ermee. Je voelt het even niet meer.

Maar zo werkt het niet. Je moet contact maken met je onrust. Bewust de onrust voelen en luisteren! Luisteren wat de onrust je probeert te vertellen!

Want dat wil het. Je onrust wil je helpen! Probeert je te vertellen dat je even pas op de plaats mag maken. Even weer hergroeperen. De boel rustig over zien. Wat is er aan de hand? Waar ben je de weg kwijt? Waar gaat het niet zoals je zou willen? En wat heb je nodig? Wat heb je echt nodig? Niet wat je denkt nodig te hebben! Maar wat heb je echt nodig? Wat zegt je gevoel?

En geef jezelf dat! Geef jezelf wat je nodig hebt! Wat dat dan ook maar is! Geef jezelf dat je nodig hebt! Geen pleister maar hechtingen! Geef jezelf wat je nodig hebt om de onrust echt op te lossen. Niet duidelijk. Niet alleen aan de buitenkant. Maar ook van binnen! In jezelf! Want dat is waar het hier werkelijk over gaat! Altijd de binnenkant. Altijd over wie jij bent en wat jij hier op aarde te doen hebt. En of je nog op je pad zit. Of je nog de goede kant op gaat.

De onrust wil het je vertellen!

Dus wees dankbaar voor je onrust. Maak contact met je onrust. Luister er naar. En geef jezelf wat je nodig hebt!

-XX-
Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Hulp nodig? Je hoeft het niet alleen te doen! Ik ben er voor jou! Ik ben er voor jou als jij een vrouw bent met een verlangen. Een verlangen naar iets anders. Iets beters. Als jij rondloopt met het gevoel van ‘Er moet toch meer zijn dan dit? Meer in het leven?’

Ik ben er voor jou als jij verlangt naar vrijheid, passie en plezier! Méér vrijheid, passie en plezier in je jouw leven! Als je het gevoel hebt vast te zitten. Muurvast. In het verkeerde leven. De verkeerde droom. En je gewoon weet. Voelt. Ergens diep van binnen. Dat de deur naar dat juiste leven, de juiste droom, ergens vlakbij is. Als je hem alleen maar kon vinden. Als je hem alleen maar kon zien.

Ik ben er voor jou. Als je voelt dat je de wereld niet laat zien wie je werkelijk bent. Niet alles uit je leven haalt wat er in zit. Voelt dat je de wereld zoveel meer te bieden hebt.

En denk je nu: Maar hoe dan? En wat? En kan ik dit wel? Mag ik dit wel? Doen wat ik echt wil? Als ik alleen maar durfde! Durfde om al die angsten, onzekerheden en beperkende gedachten overboord te gooien! Durfde om daadwerkelijk het leven te creëren waarvoor je weet dat je bestemd bent. Dat je in je hebt. Durft om het leven van je dromen te creëren.

Want je weet! Weet dat het kan! Diep van binnen. Dat het mogelijk is. Creëren. Wat je wilt. Het leven van je dromen. Een leven vol vrijheid, passie en plezier. Een leven waarin je doet wat je wilt. Wanneer je het wil. Hoe je het wilt. En met wie je het wilt. Zo’n soort leven. Waarin je een verschil maakt in de wereld. Er toe doet! Bent wie je wilt zijn. Wie je weet dat je werkelijk bent.

En is dit het moment? Om te stoppen met die slappe hap. Te stoppen met excuses te verzinnen. Waarom het nu niet het juiste moment is. Het nu niet kan. Allemaal angst! Te stoppen met uitstellen. En te stoppen met jezelf klein houden! Maar volop in je eigen grootsheid te gaan staan!

Voel jij dat het tijd is. Om vol in het licht te gaan staan. Je grootsheid aan de wereld te laten zien. Om op zoek te gaan. En te gaan vinden! Wie het is dat jij bent. Wat jij hier op aarde te doen hebt. Wat het is dat je tegenhoudt. Hoe je je angsten en blokkades kan overwinnen. En te gaan doen. Te gaan leven! Echt leven! Creëren. Het leven van je dromen! Jezelf opnieuw creëren!

Tijd om stappen te zetten?! Tijd om aan het werk te gaan. Het innerlijke en het uiterlijke werk te doen. Het één kan niet zonder het ander! Tijd om op zoek te gaan in jezelf. Naar antwoorden. En te gaan creëren. Het leven dat je werkelijk wilt!

Maar vraag je jezelf af: hoe dan? Anke, hoe doe ik dit? Hoe doe ik het innerlijke werk? En het uiterlijke? Hoe dan?

 

Laat mij je helpen! Vraag een gratis droomleven gesprek met me aan we kijken of en hoe ik je kan helpen!

 

Ik heb de komende week plek voor 3 vrouwen dus wacht niet te lang.

 

Ja, Anke dit wil ik!

 

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.