Wat als je het allemaal los zou laten?

WAT ALS JE HET ALLEMAAL LOS ZOU LATEN?

Heb je daar al eens over nagedacht? Wat als je het allemaal los zou laten?
Ik had een doorbraak vandaag. Een inzicht! Een light ball moment zoals Oprah het altijd noemde¬† ūüôā

Al een paar dagen loop ik rond met het gevoel dat ik vast zit.

Ik bedoel. Ik ben heel blij met waar ik nu ben. Waar ik nu sta. Als persoon. Met mijn bedrijf. Vorige jaar om deze tijd was dit alles wat ik wilde. Kon ik nog niet verder zien dan waar ik nu sta.

Maar ja, nu ben ik er. En heb ik ontdekt dat er nog heel wat meer te dromen, te verlangen en te bereiken is.

Of te wel, mijn dromen zijn veranderd. Mijn doelen zijn veranderd.

En ik ben al een tijdje bezig met afstemmen op mijn nieuwe doelen. De nieuwe versie van mezelf die ik wil worden. Wil zijn  :). Om in mijn nieuwe werkelijkheid te groeien.

Hoe ik dat doe? Ik spoel vooruit in de toekomst. 1 jaar van nu. 5 jaar van nu. 10 jaar van nu. Wat doe ik dan? Wat heb ik dan? Wie wil ik dan zijn? Wat denk ik dan? Wat voel ik dan? En wat geloof ik dan?

En hoe kan ik dit al naar het hier nu halen? Nu al zo denken. Nu al zo voelen en nu al de acties nemen die ik dan zou nemen.

Er daar ben ik al een tijdje mee bezig. Anders te denken. Andere acties nemen. Meer en meer taken uitbesteden. Worden wie ik wil zijn.

En waarom ik me vast voelde?

Omdat ik nog niet zoveel verandering zag. Er gebeurde nog niet zoveel. O ja, van binnen gebeurt er van alles. Voel ik van alles. Voel ik dt ik veranderd.

Ik anders begin te denken. Anders begin te voelen. Me anders begin te gedragen.

Maar ik zag nog geen effect in de buitenwereld. Om me heen.

Oh, wel wat hoor. Maar niet zoveel als ik zou willen  :).

En de afgelopen dagen liep ik rond met het gevoel: wat kan ik doen? Wat kan ik nog meer doen? Welke actie kan ik nu nemen?

En het kwam gewoon maar niet. Niets. Niet iets dag goed voelde in ieder geval  :).

Ik zat vast.

En vandaag. Zo tussen coachingsessies, trainingen en een Q&A door. Terwijl ik de keuken een geroosterd broodje voor mezelf aan het maken was. En ik aan het mijmeren was over wat het dan toch was. Wat maakte dat ik vast zat. Wat er nu aan de hand was. Schoot het opeens door me heen.

Wat als ik het allemaal los zou laten?

En opeens wist ik het. Zag ik het.

Shit. Wat ik altijd tegen mijn klanten zeg. Wat ik tegen jou zeg. Om niet te doen. Deed ik nu zelf.

Ik was aan het vasthouden. Aan wat ik wilde. En wat ik dacht daarvoor te moeten doen. In plaats van los te laten. Los te durven laten. En me gewoon over te geven. Aan het proces. Aan de reis en aan het vertrouwen.

Ik blijf het bijzonder vinden hoe dit werkt. Ik weet nog. Vroeger. Als di√ętist. En ik met mensen in gesprek was over hun eetgewoontes. En ik mezelf hoorde praten. Terwijl ik ondertussen dacht. Anke. Even opletten nu. Want deze les kan jij ook wel gebruiken.

Wat dat betreft is er weinig verandert  :). En vandaag werd ik daar weer even aan herinnert.

Loslaten dus. Ik dacht dat ik het deed. Maar zo werkt het leven. Of laat ik het anders zeggen. Zo werkt je hoofd. Die kan je van alles wijs maken. Wijs maken dat je losgelaten hebt. Terwijl je in werkelijkheid nog lekker aan het vast houden bent.

Waarom? Waarom ik vast hield? Dat heb ik mezelf uiteraard ook afgevraagd. Wat er voor mij omhoog kwam?

Dat er ergens in mij nog het idee is, of was, dat ik hoe meer ik vast houdt. Aan wat ik wil. En hoe meer ik er mijn best voor doe. Hoe groter de kans ik dat ik krijg wat ik wil. Ontvang wat ik wil.

En dat is natuurlijk geen gekke gedachte. Want dat is hoe je altijd is verteld dat het leven werkt. Zo is het mij tenminste uitgelegd.

Als je maar goed genoeg je best doet. Hard genoeg werkt. Een brave meid bent. Dan krijg je uiteindelijk wat het is dat je wilt.

Maar zo werkt het niet! Dat is niet hoe het leven werkt!

Het leven werkt juist andersom!

Beslissen wat het is dat je wilt. Ja. Actie nemen op wat het is dat je wilt. Ja. (En ondertussen ook nog iets doen met hoe je denkt, hoe je je voelt, wat je gelooft.) En tegelijkertijd los laten. Je verlangen loslaten. Omdat je weet dat het goed is. Hoe het ook komt. Hoe je leven ook gaat.

Dat jij goed bent.
Dat jouw leven goed is!
En je waardevol bent!
Dat jij goed genoeg bent!
Dat is de enige manier. En weet je wat het leuke is? Het is ook nog een veel leukere manier. En op papier ook een veel makkelijkere manier. Al is de praktijk wat weerbarstiger. Zoals ook ik vandaag weer heb ontdekt.

Hoe zit dit met jou? Houd jij je ook nog teveel vast? Aan wat het is dat je wilt? Je dromen? Je verlangens?

Weet dit. Vanuit vasthouden kan je niet cre√ęren. Want in vasthouden zit angst. En vanuit angst kan je geen liefde aantrekken. En met liefde bedoel ik wat het maar is dat jij wilt.

Net zoals je vanuit het gevoel van tekort geen overvloed aan kan trekken.

Dus wil je verandering? Wil je je doelen bereiken? Je dromen realiseren?

Verlang dan intens naar wat het is dat je wilt. Richt al je aandacht en focus erop. En laat het tegelijkertijd los!

Hoe?

Door te beslissen! Los te laten! En daarin te ontspannen. En dan gewoon te doen wat je hart je in geweest.

Want echt, als je het eenmaal door hebt. Is het heel gemakkelijk  :).

-XX-

Anke

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te cre√ęren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te cre√ęren dat je wilt!¬†

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.