Wanneer is het jouw tijd?

Wanneer is het jouw tijd?

Wanneer is het jouw tijd?! Jouw tijd! Om te gaan doen! Wat het is dat jij wilt?! Waar jij blij van wordt? Waar jij van houdt!

Wanneer is het jouw tijd? Jouw tijd om voor jezelf te kiezen! Om jezelf een prioriteit te maken. Om in plaats van altijd en alleen maar voor anderen, ook eens voor jezelf te gaan zorgen.

Mijn ervaring? 

Ik weet nog, een klein jaar geleden denk ik, was ik met een schooluitje mee van een van de kinderen. Al die jaren daarvoor was ik natuurlijk aan het werk, in loondienst. En had ik altijd het idee dat ik geen tijd had. Geen tijd om me als vrijwilliger aan te melden om te rijden voor zo’n schooluitje. En dan ook nog als begeleider er achter aan te hobbelen.

Maar ja, nu werk ik voor mezelf. Kan ik mijn eigen tijd in delen. En ze zochten ouders. Wanneer niet natuurlijk :). En ik dacht, kom op Anke. Laat je eens van je beste kant zien. En meld je aan. Kan je eens met je kind mij op zo’n klasse uitje. Vinden ze vast leuk.

En toen ik daar zo in de regen door de weilanden ploeterden met een zootje ongemotiveerde jongens achter me aan (en ondertussen tegen mezelf zeggend dat ik dit dus nooit weer ging doen) hoorde ik 2 andere moeders praten.

Over hoe het ging op hun. Er weer een fusie aan zat te komen. Ze haar werk ook eigenlijk niet meer zo leuk vond. Ze haar tijd eigenlijk aan het uit zingen was. En dat straks. Straks. Als al haar kinderen op de middelbare school zaten. Dan zou ze wel eens rond gaan kijken. En nadenken. Over wat ze dan wel wilde. Wat ze dan wel leuk vond. Om te doen.

En ik dacht, echt?! Ga je dat echt doen? Als je kinderen op de middelbare school zitten? Gaat het dan echt jouw tijd worden?

Ik denk het niet. Want dan is er wel weer wat. Zijn ze net op de middelbare school. Is weer zo anders dan de basisschool. Hebben ze al jouw tijd en aandacht nodig. Moet je ze elke dag helpen met hun huiswerk (er zijn blijkbaar moeders die dit doen heb ik ontdekt). En als ze dan van de middelbare school af gaan. En gaan studeren. Nou dat kost natuurlijk zoveel geld, dan moet je wel blijven zitten waar je zit, ook al vind je er niets meer aan, om alleen het collegegeld maar te kunnen betalen.

Want er is altijd wel iets! Altijd wel iets! Waardoor jij nog niet zo kunnen doen. Wat het is dat jij wilt.

Wie heeft dat bedacht? 

En er zijn 2 dingen die er zo door mee heen gaan. Nu ik dit aan het opschrijven ben. En waar ik het me over wil hebben. Ten eerste.

Wie heeft bedacht dat het of en een of het ander is? Wie heeft bedacht dat je moet wachten? Op het juiste moment? Voordat jij kan gaan doen wat jij wilt? Voordat jij kan gaan ontdekken wat het is dat je werkelijk wilt? En wie heeft bedacht dat kleine kinderen en jouw baan niet samen gaan? Of heeft bedacht dat we niet alles kunnen hebben wat we willen? Heeft bedacht dat je leven niet aan alle kanten geweldig kan zijn?

Of wie heeft bedacht dat je er niet voor je kinderen, je partner, je familie, je wat dan ook kan zijn. En daarnaast ook nog doen wat het is dat je werkelijk wilt?! Werk doen waar je van houdt! Wat dan ook?

Wie heeft dat bedacht? Wie heeft dat gezegd? Want ze hebben het blijkbaar niet goed uitgedacht. Want zo werkt het niet. Zo hoeft het niet te zijn. Als jij het niet zo laat zijn!

Ik bedoel, ik zie mezelf daar nog zitten. Bij die eerste vergadering van de Ondernemingsraad. Jaren geleden. In een van mijn eerdere banen :). Net bevallen van mijn eerste kind en ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging. We deden een introductie ronde. En al die andere vrouwen vertellen over hoe de kinderen nu wat groter waren. Ze eindelijk weer wat meer tijd hadden. En dus nu eens wat andere dingen konden doen. En daar kwam ik. Anke. Midden 20. En gaf zelfs nog borstvoeding. Had het kolfapparaat naast me staan!

Je hoeft je niet te laten beperken. Als je dat niet wilt! Je kan alles doen wat je wilt! Als je het echt wilt! Als je dat gelooft!

Durf te veranderen.

En durft! En dat is het tweede wat hier mee te maken heeft. Je moet het durven! Durven te veranderen. Durven te zeggen dat hoe het nu is je niet meer blij maakt. Dat je gewoon niet meer helemaal gelukkig wilt. Dat je verlangt naar meer!

Vrijheid! Passie! Nog meer plezier! En meer zingeving! Steeds meer! Dat je het gevoel wilt hebben dat je er toe doet! Dat je een verschil wilt maken! Voor meer mensen dan je directe kringetje!

Maar je moet wel durven! Durven. Om op te staan. En dit uit te spreken. Keuzen maken. Zaken los laten. Om kunnen gaan met onzekerheden. En op jezelf durven te vertrouwen!

Met dat laatste had ik zelf altijd wat meer moeite :). En daarom heeft het voor mij ook jaren geduurd voordat ik eindelijk die stap durfde te zetten om mijn baan op te zeggen en te gaan doen wat ik werkelijk wilt.

Ook omdat ik natuurlijk tot die tijd geen idee had wat het was wat ik werkelijk wilde! Want als je geen duidelijk doel hebt. Geen brandend verlangen. Wordt durven ook een lastige opgave!

Het is fascinerend om te zien wat er gebeurd met je moed. Hoe veel meer je durft. Als je weet wat het is dat je werkelijk wilt! Zodra je dat verlangen voelt! Het verlangen om te gaan doen! Wat het is dat je werkelijk wilt!

Dus weet dit:

Je hoeft niet te kiezen! Het is niet het een of het ander! Het mag allebei! Jij mag het allebei!

En begin met verlangen! Te verlangen naar een leven. Vol vrijheid, passie en plezier! Een leven waarin je doet wat het is dat je werkelijk wilt! Een verschil maakt ik de wereld! Laat zien wie het is dat je werkelijk wilt!

En echt! Dan durf je wel!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis e-book: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.