Wanneer ga jij in jezelf vertrouwen?

Durf jij te vertrouwen

Wanneer ga jij in jezelf vertrouwen?

Wanneer ga jij in jezelf vertrouwen? Wanneer? Totdat je goed genoeg voelt? Totdat iemand anders tegen je zegt dat het ok is? Dat het mag? Dat een ander tegen je zegt dat je goed genoeg bent? Totdat je van tig mensen hebt gehoord dat wat je doet goed is? Totdat jij daadwerkelijk het gevoel hebt dat jij er toe doet?

Wanneer?

Want, weet je wat het is?

Vertrouwen is niet iets dat spontaan gebeurd. Je wordt niet op een dag wakker met het gevoel van, yeah! Nu heb ik vertrouwen in mezelf!

Zo werkt het niet. Helaas niet.

Alleen denken we dat wel. Lijken we dit in ieder geval te denken. En ik denk J dat als je er logisch over nadenkt (wat zijn we lekker aan het denken op deze maandagochtend) je ook wel snapt dat het niet zo werkt. Maar toch zit het op de een of andere manier in ons systeem. Dat we er op een dag klaar voor zullen zijn. Klaar voor wat het dat ook maar is dat we willen. Dat we op een ochtend wakker worden en vertrouwen. In onszelf. Dat je het kan. Dat je goed genoeg bent. Dat je waardevol bent. Dat soort dingen.

En ondertussen?

Ondertussen wachten we maar af totdat dit moment werkelijkheid wordt. Totdat je opeens denkt van: shit, ik vertrouw in mezelf! Kom op, opschieten nu. Iedereen aan de kant. Ik ga doen!

Maar ja, dat moment komt nooit en dus blijf je afwachten. Blijf je wachten. En gebeurd er niets! Doe je niets! Veranderd er niets!

Wat gaat er mis? Waar gaat het mis?

Met het idee dat het ‘van zelf’ gebeurd. Dat vertrouwen, en geloven, iets is dat er gewoon is. Zomaar. Uit het niets.

Niet dus. Nop.

Hoe dan wel?

Kiezen. Beslissen. Zoals met alles. Ook als het om vertrouwen gaat. Ook als het om geloven gaat!

Dus beslissen dat je gaat vertrouwen. In jezelf. Vanaf nu.

Kan het zo simpel zijn? Jep. En nee.

Het is zo simpel. Het is gewoon een beslissing. Dat wil niet zeggen dat die beslissing makkelijk is. Dat de angst niet continu om de hoek komt kijken en probeert je mee terug te sleuren. Naar de hoek van afwachten. Die hoek waarin je het leven aan je voorbij ziet gaat, niets doet, omdat je niet durft!

Want daar komt het uiteindelijk op neer! Je durft niet! En waarom durf je niet? Omdat je niet gelooft dat het kan. Dat het ook voor jou mogelijk is. Omdat je diep van binnen er geen vertrouwen in hebt.

En dat, vertrouwen en geloven, is dus iets waar je zeggenschap over hebt. Waar je over kunt beslissen. Wat je kan kiezen.

Elke dag weer!

Is dat makkelijk? Nee. Ik zou liegen als ik zei dat het dat was. Al geloof ik nog steeds dat het wel ooit makkelijker gaat worden. Want hoe meer je er voor kiest om te vertrouwen. En dus handelt van uit vertrouwen. Hoe vaker je hierin bevestigt gaat worden. En hoe makkelijker het dus wordt.

Maar ja, er blijven nieuwe, spannende dingen op je pad komen waarin het vertrouwen weer een dingentje is.

Maar weetje. Je hebt geen keus! Niet als je tenminste echt wilt leven. Niet als je wilt stoppen met het leven aan je voorbij zien gaan maar er daadwerkelijk actief aan wilt deelnemen. Daadwerkelijk bewust invloed op je leven wilt uitoefenen. Een bewuste creator wilt worden.

Dus. Kies! Beslis! Om te vertrouwen. Om te geloven.

Waarin?

In het leven!
In jezelf! In dat wat jij wilt, jou ook wil.
In dat er voor je gezorgd wordt.
In echt leven!

-XX-

Anke

Ps: Wat het voor mij makkelijker heeft gemaakt? Om te durven vertrouwen. Te durven geloven. Het weer bewust contact en verbinding zoeken met mijn gevoel. Mijn intuïtie. Mijn innerlijke stem. Mijn innerlijk weten. Net hoe je het maar noemen wilt.

Ik heb altijd een sterk contact met mijn innerlijke wereld. Altijd een sterke intuïtie. Verbinding gevoeld. Maar in de loop der jaren was ik het kwijt geraakt. Door alles wat er om mij heen gebeurde. Het leven waarin ik mezelf had ondergedompeld. Ik wees vanuit mijn hoofd gaan leven in plaats van mijn hart.

En sinds ik dit weer heb omgedraaid. Ik bewust weer het contact met mijn gevoel, mijn intuïtie heb opgezocht, is het zoveel makkelijker geworden om te vertrouwen. Op momenten dat het moeilijk is zoek ik bewust het contact weer op. Voel ik de verbinding. En dan voel ik me zo krachtig! Zo sterk! Zo vol vertrouwen! En het mooiste van alles. Ik krijg ook nog antwoorden! Op waar ik op dat moment ook maar mee zit.

Wil jij dit ook? Meer verbinding, meer contact met je gevoel? Meer antwoorden? Binnen nu en 2 weken organiseer ik de online workshop ‘Vertrouw op je gevoel en word je eigen leider’. Helemaal online, dus gewoon vanaf je eigen bank te volgen. En kan je er niet live bij aanwezig zijn? Geen probleem. Na afloop krijg je de opname toegestuurd.

Meer weten? Zet je dan op de wachtlijst. Je ontvangt al eerste alle informatie er over en verplicht je tot niets.

Pss: Wist je dat het vandaag Magische Maandag is? Wel in de Kunst van Gelukkig Zijn facebook groep in ieder geval . Kom je er ook gezellig bij? 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.