Wanneer ga jij doen wat je echt wilt?

Ga doen wat je echt wilt

Laat jij jezelf tegenhouden door angst?

Doe jij niet wat je echt wilt omdat je bang bent? Bang voor wat anderen er van zullen zeggen? Bang dat je het niet kan? Bang dat je niet goed genoeg bent? Loop jij rond met het gevoel dat er toch meer in het leven moet zijn dan dit? Het verlangen naar meer. Naar een fijner leven. In leven waarin het allemaal gewoon wat makkelijker gaat. Waarin je je niet constant onrustig en onzeker voelt omdat je allemaal inspirerende ideeën hebt maar ze niet durft uit te voeren?

Ik weet hoe dit voelt. Echt waar. Hoelang ik nu al niet geroepen heb dat ik voor me zelf wilde gaan beginnen. Dat ik vrouwen wilde gaan helpen met…. Maar ja, eerst moest er nog van alles gebeuren. Ik had die opleiding nog nodig en die cursus. En o ja, die training was toch ook heel leuk.

Nu is er niets mis mee met het volgen van cursussen en trainingen. Ik ben een groot voorstander van jezelf constant blijven ontwikkelen. Niets inspirerende dan dat. Maar er is natuurlijk een groot verschil vanuit welke reden je het dit. Doe je een cursus vanuit het gevoel anders niet goed genoeg te zijn / het niet te kunnen / of te wel angst? Of doe je een cursus omdat het je inspireert? Je er weer nieuwe ideen en energie van krijgt? Een wereld van verschil!

Voor mij was het meestal vanuit angst. En als ik zo om me heen kijk was ik daar niet de enige in. Angst is een gek iets. Angst geeft je het gevoel dat je iets moet doen om van de angst af te komen. De angst moet weg. Anders kan je niet doen waarvoor je bang bent. Kan je geen actie nemen. En dus ga je een cursus volgen, boeken lezen, naar therapie of wat dan ook.

Maar het gekke is:

Wat je ook doet die angst gaat niet weg.

Ik heb me lang afgevraagd hoe dat dan kan. Ik deed alles wat ik dacht te moeten doen om mezelf zekerder en vol vertrouwen te voelen maar toch werd ik het niet. Aan de buitenkant leek het misschien wel zo maar van binnen voelde het echt anders. Tot ik me realiseerde: je bent bang voor het onbekende! En het onbekende blijft altijd onbekend. Tot het bekend is! En hoe maak je iets bekend? Door te gaan doen!

De enige manier om angst en onzekerheid te overwinnen is om te gaan doen waarvoor je bang bent. En dan komt er weer een nieuwe angst. Zo werkt het leven namelijk J. De enige manier om gelukkig te zijn is om gelukkig te zijn De enige manier om werkelijk te leven is om werkelijk te leven. Je niet laten verlammen door je angsten. Dat is wat succesvolle mensen doen. Ondanks te angst toch vol je dromen achter na gaan.

Angst is namelijk een heel natuurlijk proces.

Ons oeroude beschermingsmechanisme wat er in vroegere tijden voor zorgde dat je alert was voor evt beren die je op je pad tegen kwam. Tegenwoorden zien we alleen maar figuurlijke beren en laten we ons door die figuurlijke beren tegenhouden om te gaan doen wat we echt willen.

Maar nu niet meer! Stop. Laat los! Bevrijd jezelf en ga doen! Ook al ben je bang en ontdek een nieuwe wereld!

-Xx- Anke

Ps: Wat mij heel erg heeft geholpen om mijn angsten los te laten zijn de mindset veranderingen die ik beschrijf in het ebook: de 7 sleutels voor een magisch leven.

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.