Wacht tot jij er klaar voor bent?

Wacht jij totdat je er klaar voor bent? Wat ‘er’ dan ook maar mag wezen. En hoe ‘er klaar voor zijn’ er ook maar uit mag zien.

Wachten totdat je er klaar voor bent. Ik hoor het zo vaak. Ik wil eerst deze opleiding nog af maken. Eerst moeten de kinderen allemaal naar school gaan. Nou, als de kinderen allemaal zelf naar school kunnen fietsen, dan kan ik…. Maar weet je, als de kinderen straks allemaal naar de middelbare school gaan. Dan zijn ze weer wat ouder. Dan is het mijn tijd om….

Ik heb dit altijd erg bijzonder gevonden. Ik weet nog in de jaren dat ik graag zwanger wilde worden. En daar al je gesprekken over gaan. Dat er dan vriendinnen waren die zeiden: dat ze zich er nog niet klaar voor voelden. Voor kinderen dan he. Maar ja, wanneer ben je er dan wel klaar voor? Voor zo’n grote, levens veranderende gebeurtenis ben je toch nooit klaar? Voor één vriendin werd het duidelijk toen ze te horen kreeg dat kinderen krijgen waarschijnlijk moeilijk voor haar zou worden. Toen was ze er op slag klaar voor. En gelukkig is ze uiteindelijk inderdaad ook moeder geworden.

Want ja, wanneer ben je überhaupt ergens klaar voor?

Ik heb lang gedacht dat ik geen uitsteller was. Hupsakee, gaan met die banaan. En met veel dingen was dat ook zo. Tijdens mijn jaren als diëtist bij de thuiszorg bijvoorbeeld. Ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging. De ondernemingsraad leek me wel wat. Me lekker aan bemoeien met allerlei bestuurszaken. Heerlijk. En ik weet nog, dat tijdens de eerste vergadering met de nieuwe OR alle vrouwen (het waren, op 1 na, allemaal vrouwen) tijdens het kennismakingsrondje iets zeiden als: De kinderen zijn nu wat ouder dus ik had nu weer tijd voor wat anders. En dat ik, toen ik aan de beurt was iets zei als: ‘Ik ben Anke. Ik heb (toen nog) 1 kind. Hij krijgt nog borstvoeding. Maar hé, hier ben ik!’

Maar laten we eerlijk zijn. Dit waren, voor mij in ieder geval, geen hele spannende dingen. Ik ben van de generatie ‘een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Dus kinderen en werken. Dat deed je toch gewoon? Maar als het echt spannend werd. Er echt om ging. Doen wat ik echt wilde. Doen waar ik werkelijk van houdt. Mijn schepen achter me verbranden en een nieuw leven beginnen. Nou, dan ben ik ook van het uitstellen hoor. Dat was ik in ieder geval. Ik heb jaren ‘gewacht’ totdat ik er klaar voor was. Al voelde het op dat moment niet als wachten. Ik was immers druk bezig? Met voorbereiden. Opleidingen doen. Cursussen volgen. Website maken. Nog een website maken. Website aanpassen. Naast je werk beginnen met je eigen bedrijf.

Er was altijd wel wat te doen. Altijd wel een reden te verzinnen waarom het nog niet het juiste moment was.

Waarom ik er nog niet klaar voor was. Om te gaan doen. Wat ik echt wilde. Wat ik werkelijk wilde. Maar weet je wat het is?

Laat het leven niet aan je voorbij gaan! Blijf niet wachten tot je er klaar voor bent! Wat dit dan ook mag zijn. En hoe dit er ook voor jou uitziet. Begin gewoon!

Het leven is te kort om jezelf klein te houden. Want je bent niet klein!

 Je bent groot! Grootst! Groter dan je denkt! Sterker dan je denkt. Krachtiger dan je denkt. En machtiger dan je denkt.

Maak van jezelf geen slachtoffer van de omstandigheden. Want dat ben je niet. Niet de jij die je werkelijk bent in ieder geval. Niet de echte jij. Je bent alleen een slachtoffer als je jezelf toestaat een slachtoffer te zijn! Want jij hebt de kracht! De creatie kracht! Om te creëren wat je wilt. Het leven dat je wilt! Je hebt het in je! Als je maar gelooft! En vertrouwt. In jezelf. In God. In het leven. In het universum. In het Al. Hoe je het maar noemen wilt.

Geloof!

Dat het leven het beste met je voor heeft. Dat er voor je gezorgd wordt.

En durf!

Durf te doen. Durf naar je hart te luisteren. En durf los te laten! Je verwachtingen. Dit of iets beters weet je nog? Durf je verwachtingen los te laten en durf te springen. Daar waar je hart je zegt dat je mag springen. Voel! Leef vanuit je hart! Mooier wordt het niet. Moeilijker ook niet!

Leef! Uit je hart!

-XX-
Anke

Ps: Ik heb zoveel leuke reacties gehad gister. Op mijn oproep van gister of jullie ook belangstelling hebben voor een cursus over orakelkaarten. Dus dat gaan we doen! Super leuk. Ik houd van kaarten. Zoals je misschien al ontdekt had. Dus ik heb er hartstikke veel zin in!

En het past er ook perfect bij. Bij voelen. Leven vanuit je hart. Ik zie orakelkaarten als een soort brug tussen je hart en je hoofd. Orakelkaarten helpen je om die verbinding te maken. Tussen je hart en je hoofd. Om weer in contact te komen met je gevoel.

Dus ik heb werk te doen vandaag. Ik ga met de voorbereidingen voor de cursus aan de slag. Zodat ik je er morgen of overmorgen alles over kan vertellen! Houd de facebook pagina of je mail in de gaten!

P.s.s.: Het is wonderlijke woensdag vandaag! Een mooie dag om bij de club te komen. Welke club? De kunst van Gelukkig zijn facebook groep natuurlijk! Ik hoor graag over jouw wonder van deze dag. Groot of klein! Kom je er ook bij?! –> https://www.facebook.com/groups/877603929037330/

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.