Waarom werkt het niet?

Waarom werkt het niet? Waarom krijg je niet wat je wilt? Waarom lukt het jou niet om het leven te leven wat je wilt. Het leven te creëren wat je werkelijk wilt.

Want dat is nog weer wat anders. Het leven leven dat je echt wilt klinkt nog redelijk vrijblijvend. Zo van, als de omstandigheden goed zijn. Alles en iedereen goed mee werkt. Alle poppetjes op de juiste plek staan. Nou dan, en alleen dan, kan jij ook het leven leven dat je werkelijk wilt.

En al het niet lukt? Als het niet wil? Je niet het leven leeft dat je in gedachten had? Niet het leven leeft waar je naar verlangt? Je droomleven.

Als dit niet lukt? Je droomleven leven? Het leven leven dat je werkelijk wilt? Nou, dan ligt het in ieder geval niet aan jou. Nee, dan zijn het de omstandigheden. Je weet wel. De economie. Mensen willen nu eenmaal geen geld uitgeven. De tijd van het jaar. De zomer is altijd een stille periode. Het seizoen.

December is een drukke maand. Financiën. Nee ik heb nog niet voldoende geld. Of mensen. Mijn partner wil het niet. Wat zullen de buren er van zeggen. Of de hond….

Of te wel, het ligt overal en nergens aan en jij kan er niets aan doen.

En begrijp me niet verkeerd. Dit is geen verwijt of zo. Ik bedoel, zo heb ik ook heel lang geleefd. In die zin, dat ik ook wel door had dat het een beetje aan mij lag. Want ja, ik durfde niet zo goed :). Maar het lag ook een heleboel aan de ander.

Aan die irritante managers die maar nooit snapten hoe het dan wel moest.

Aan al die anderen die al wel deden wat ze echt wilden waardoor er geen plek meer was voor mij. Hoe durfden ze :).

Aan mijn familie, want die zouden vast heel moeilijk gaan doen als…. Niet dat ik het ze ooit gevraagd had, maar ja. Dat was wat ik dacht.

Maar weet je wat het is? Het ligt niet aan die ander. Het ligt nooit aan de ander. Ook al denk je dat het wel aan de ander ligt. En ook al lijkt het op het eerste gezicht wel aan die ander te liggen.

Want als het aan de ander ligt. Dan heb jij er geen invloed heb! Kan jij er niets aan doen. Heb jij geen verantwoordelijkheid. En ook geen invloed!

En dus hoef je ook niets! Je geeft je macht weg. Je geeft je kracht weg.

Want een ander kan je niet veranderen. Een ander kan je niet beïnvloeden. Aan de omstandigheden kan je niets doen. Ook al zouden we het nog zo graag anders willen.

Maar aan jezelf wel! Jezelf kan je wel veranderen! Als je het echt wilt! Als je daar voor kiest! Niet dat dit altijd makkelijk is. Niet dat dit altijd vanzelf gaat. Maar het zet je wel weer terug op de juiste plek. Op die plek achter het stuur. In de controle kamer. Als degene met invloed! Want dat is wie je bent. Dat is wat je hebt!

Invloed! Macht! Controle!

Niet op de ander. Niet op de omstandigheden. Maar op jezelf!

En daardoor toch ook wel weer op de omstandigheden. Op de ander.

Want waar het werkelijk om gaat is dit:

Ben je reactief of proactief?

Reageer je of bepaal je?

Reageer je op de omstandigheden of zet je bewust je koers uit? Bepaal jij waar je naar toe gaat. En handel je daar naar?

Onafhankelijk van wat erom je heen gebeurt?

Zoals ik het zie kan je op 2 manieren leven.

1) Reactief. Je reageert op wat er om je heen gebeurt. En daar pas je je leven op aan. Dus je reageert op de dingen die gebeuren. Je gedachten, gevoelens, emoties en acties worden bepaald door wat er om je heen gebeurt.

2) Proactief. Je bepaald wat je wilt denken, hoe je je wilt voelen, welke emoties je hebt en welke acties je neemt. Onafhankelijk van wat erom je heen gebeurt! En daarmee zeg ik niet dat je geen rekening houdt met de gevoelens van anders of dat je egoïstisch bezig bent. Nee! Ik zeg alleen dat jij de koers hebt uitgezet. Jij hebt bepaald waar je naar toe wilt. En bewust hebt besloten wat je dan moet denken, hoe je je moet voelen, wat je moet doen om hier ook daadwerkelijk te komen.

Wat is het verschil? Leef je reactief dan wordt je geleefd en leef je proactief dan sta jij aan het stuur van je eigen leven!

En dat betekent dus ook dat jij de verantwoordelijkheid neemt! Als het even niet gaat zoals je wilt. Zoals je had gedacht dat het zou gaan. Je het niet neerlegt bij de omstandigheden of bij anderen. Maar bij jezelf! Wat in mij heeft dit veroorzaakt? Wat kan ik anders doen? Waar kan ik anders denken, anders voelen, anders handelen zodat het de volgende keer wel gaat zoals ik wil. Of beter!

Dus vraag jij je af. Waarom werkt het niet? Waarom lukt het me niet. Om het leven te leven dat ik werkelijk wilt. Waarom lukt het me niet om te doen wat ik echt wil. Te doen waar ik van houd. Waarom lukt het me niet. Om te krijgen wat ik wil. Waarom loop ik altijd achter de feiten aan. Lijkt het voor een ander zo makkelijk te gaan en loop ik hier te zwoegen.

Vraag jezelf dan dit af:

Leef jij reactief of proactief? Want, en dit doet misschien even zeer maar het moet gezegd worden, als je reactief leeft zal je nooit het leven creëren wat je werkelijk wilt! Want reactief leven betekend reageren op. Reageren op de omstandigheden. Je leven laten bepalen door de buitenwereld. Terwijl er maar één manier is om werkelijk het leven van je dromen te creëren. En dat begint van binnen uit! Proactief! Bewust je leven sturen.

Bewust je leven leiden. Bepalen wat het is dat je werkelijk wilt. Wat moet je dan denken. Hoe moet je je dan voelen. Welke acties moet je dan nemen. En dat doen! Dat denken! Ongeacht wat er om je heen gebeurt!

Dus, wil jij een bewuste creator worden. Wil jij de Wet van de Aantrekking (want daar hebben we het hier over 🙂 ) voor je laten werken?

Dan zal je proactief moeten leven!

Dus stop met reageren! Begin met bepalen! Begin met sturen! Wordt de kapitein op je eigen schip. Het schip van jouw leven! En stuur jezelf bewust daar waar jij naar toe wilt!

-XX-

Anke

De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: En vraag jij jezelf nu af, helemaal leuk Anke. Maar hoe doe ik dit? Hoe leef ik nu proactief? Want er gebeurt zoveel. Zoveel dingen om mee heen. Waar ik wel op moet reageren. Waar ik wel in mee moet gaan. Hoe kan ik dan proactief leven? Hoe doe ik dit? En hoe kan ik in vredesnaam bepalen waar ik mezelf naar toe wil sturen als ik nog geen idee heb van waar ik naar toe wil?

Nou, dan is mijn nieuwste online training voor jou!

Leven met de Wet van de Aantrekking – Een 4-weekse online bootcamp waarin ik je laat zien hoe ook jij de Wet van de Aantrekking voor je kan laten werken en bewust je manifestatie kracht gaat gebruiken!

Want ik snap het. Hoe lastig het is. Ik heb er zelf ook jaren mee geworsteld. Omdat ik me liet leiden. Door de wereld om me heen. In plaats van dat ik zelf leiding gaf. Aan mezelf en aan de wereld.

Dat is een shift. Een inwendige shift. Die je moet maken. En als je dat kan. Als dat lukt. Dan verandert alles! En dan lukt het wel! Dan sta je aan het stuur! Dan creëer je! Dan ben je een bewuste creator. En laat je de Wet van de Aantrekking bewust voor je werken!

Want, en dat geloof ik echt, het leven is bedoeld om leuk te zijn! Maar we maken het onszelf zo moeilijk! Door hoe we in het leven staan. Hoe we over het leven denken! Hoe we ons hoofd, onze hersenen, de boel laten bepalen.

Maar je hoofd kan niet in de toekomst kijken! Die weet alleen van het verleden! Die kijkt alleen maar achteruit! En reageert dus op alles met de bril van het verleden.

En, weet je nog:

Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, zal je krijgen wat je altijd hebt gekregen!

Dus, wil je de Wet van de Aantrekking voor je laten werken. Wil je echt gaan creëren wat het is dat je werkelijk wilt. Dan zal je met een andere bril naar het leven moeten kijken! Met een bril gericht op de toekomst in plaats van op het verleden.

Dan. En alleen dan! Kan je een nieuw leven voor jezelf creëren! Dan. En alleen dan. Kan je de Wet van de Aantrekking voor je laten werken!

Is dat wat jij wilt? Is dit wat jij nodig hebt? Ben jij klaar voor de volgende stap? Klaar om deze universele wet nu echt voor je te gaan laten werken? Klaar om zelf achter het stuur van je leven te gaan zitten en een bewuste creator te worden?

Dan is mijn nieuwste online training:

Leven met de Wet van de Aantrekking

Voor jou!

Vertel me meer!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.