Waarin blokkeer jij jezelf?

Waarin blokkeer jij jezelf

Waarin blokkeer jij jezelf?

Waarin houd jij jezelf tegen? Wat doe jij niet wat je eigenlijk wel wilt doen? Wat doe jij niet wat je weet dat je het moet doen? Niet omdat het moet, moet. Maar omdat het Moet. Moet met een hoofdletter M. Een moet die uit je ziel komt. Een moet die onderdeel is van je levensmissie. Misschien zelf een moet die je levensmissie is. Zo’n soort moet dus.

Waarin ik me blokkeer? Mezelf te laten zien. Dit soort berichten schrijven gaat me best goed af al zich ik het zelf. Ik heb ook helemaal geen probleem om mijn ziel en zaligheid op papier te zetten. Maar om dit op video te doen bijvoorbeeld. Of, erger nog, via een Facebook live. Dat vind ik ontzettend eng. Dan ben ik bang dat ik opeens geen inspiratie meer heb. Dat ik plotseling niet weet wat te zeggen. Als ik aan het schrijven of typen ben, dan ram ik gewoon stug in één keer door op het toetsenbord maar op video? Brrr, ik ben denk ik bang dat ik een grote black out krijg of zo. Maar ja, wat dan nog? Zal hierdoor de wereld vergaan? Nee, natuurlijk niet. Dus ga ik het doen!

Waarom?

Omdat ik voel dat ik het moet doen!

Omdat ik voel dat het onderdeel is van mijn levensmissie. Niet zozeer om met mijn hoofd op Facebook voorbij te komen natuurlijk. Maar wel het stuk om ook video te gebruiken als onderdeel om mijn boodschap de wereld in te krijgen. Dus ga ik al mijn moed bij elkaar rapen en het gewoon doen! Wanneer? Donderdagochtend! 11 uur! Dat wordt de eerste. Weet je het al vast. En kan ik er niet meer onderuit. En wie weet, doe ik morgen wel even een proefrondje. Als er toch niemand kijkt.

Ik begin al vast met Ja zeggen!

Een mooi onderdeel van de challenge waar ik het gister over had. Want die komt er aan hoor!

Maar wat is dat toch? Wat maakt dat je niet doet wat je wilt? Dat je tegen jezelf zegt ‘nou, misschien is dit onderdeel wel niet wat ik echt wil. Sla ik dit lekker over. ‘ Terwijl je wel weet dat het dat wel is. Dat het je zoveel verder gaat brengen. Alleen al in je eigen proces. Wat maakt dat je jezelf zo makkelijk toch weer overgeeft aan de angst? Daar was ik vanochtend dus over aan het afstemmen.

Een gewoonte die ik heb. Om mezelf elke ochtend even af te stemmen.

Af te stemmen op mijn gevoel. Contact te maken met mijn gevoel, mijn intuïtie, mijn innerlijke stem.

Net hoe je het wilt noemen. Voelen waar het niet helemaal lekker zit en dan met mijn gevoel in gesprek over wat is er aan de hand? Waar loopt het vast? Waar ben ik even van mijn pad af? Wat kan ik nu doen?

En sinds ik dit doe, is mijn leven zo’n stuk relaxter geworden. Ik blijf niet meer hangen in gevoelens van onrust. Ik blijf niet meer hangen in angst en onzekerheid. Herken je dat? Dat je de hele dag zo’n naar, zeurend gevoel met je mee sleept? Zo’n gevoel van eigenlijk zou ik … moeten doen maar….. Of een nog vagere variant hierop (maar net zo vervelend) gewoon een naar, zeurend gevoel zonder dat je precies weet waar deze vandaag komt. Waar je soms dagen last van kan hebben!

Dat had ik dus vroeger regelmatig. Dat ik dan dagen in een mineur stemming rondliep zonder dat ik precies wist waarom. Dat ik me op het ene moment geweldig kon voelen en dan opeens, boem, als een baksteen naar beneden donderde. Zonder precies te weten waarom.

Nu dus niet meer! Doordat ik me nu elke dag afstem weet ik wat er aan de hand is en wat ik hieraan kan doen. En dat voel zoveel fijner!

Dat geeft me kracht! Super kracht!

Wat mijn innerlijke stem me vandaag vertelde? Dat ik moest ophouden met zeuren (ja die van mij is aardig direct). Dat ik de emotie eruit moet halen. Gewoon doen en me hier even niet door mijn gevoel laten leiden. En mijn gehechtheid aan het resultaat los moet laten. Dus wat anderen er ook van zeggen of vinden het maakt mij niet meer uit . Ik doe het toch! Donderdag, 11 uur, weet je nog?

En jij, waarin blokkeer jij jezelf?

-XX-

Anke

Ps: Wil je weten hoe ik me afstem op mijn gevoel. Contact maak met mijn innerlijke stem. Me verbind met mijn super kracht? Niet alleen in de ochtend maar over de hele dag? Zodat ook jij kan ophouden met jezelf te blokkeren maar gewoon kan gaan doen? Dat laat ik je zien in mijn online Masterclass: Ontdek je eigen super kracht! Een online Masterclass waarin ik je laat zien hoe ook jij volledig kan vertrouwen op je gevoel zodat je niet te stoppen wordt!

De Masterclass is op woensdagochtend 10 mei. Kan je er niet live bij aanwezig zijn? Geen probleem, de masterclass wordt op genomen en uiteraard ontvang je een opname.

Nieuwsgierig? Vandaag en morgen ga ik aan de slag om het programma uit te werken en online te zetten. Wil je zeker weten dat je niets mist? Zet je dan op de wachtlijst en je ontvangt als allereerste bericht!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.