Waar vind jij je antwoorden?

Waar vind jij je antwoorden? Om je heen? Bij vrienden en familie? Het internet? Bij je baas? Bij die BN’er? De postbode? Wat dan ook? Waar vind jij je antwoorden? Dat is best wel een belangrijke vraag. En volgens mij realiseren we dit lang niet altijd. Staan we hier veel te weinig bij stil.

 

Waar vind jij je antwoorden?!

 

En waarom dit zo belangrijk is? Omdat de antwoorden die we vinden, daar doen we ook vaak wat mee. En ja, dan is het natuurlijk wel belangrijk om stil te staan waar we die antwoorden vinden. En of dat ook de juiste plek is om je antwoorden te vinden. En iets met die antwoorden te doen.

 

En laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk verrekte lastig als je ‘iets niet weet’.

 

Ik bedoel ik vond het altijd al verrekte irritant als ik weer eens niet wist waar mijn sleutels waren (en ik moet helaas bekennen dat me dit nog steeds regelmatig overkomt, tot frustratie van mijn man) laat staan in die periode dat ik niet wist wat ik nu met mijn leven aan moest. Wat ik hier op aarde te doen had. Wat mijn boodschap was. Wat nu mijn volgende stap moet zijn. Dan hebben we het natuurlijk wel over de wat grotere levensvragen en het is een behoorlijk vervelend gevoel om daar geen antwoord op te hebben.

Ik weet niet hoe jij je dan voelt maar ik voelde me altijd behoorlijk onrustig. En die onrust stroomde door mijn hele lijf. Met dan onderliggende gedachten als: ik moet het nu toch weten, ik word er niet jonger op, straks ben ik te laat, is er geen kans of tijd meer om te doen wat ik echt wil, enzovoort.

En wat deed ik dan? Ging ik weer om me heen kijken. Naar wat anderen deden. Want ja, misschien was dat ook wel wat voor mij. Op het internet speuren. Google is gewillig als je zoekt naar antwoorden. En kwam altijd met duizenden opties. En het probleem was ook, ik vond zo veel dingen leuk! Er spraken me zo veel dingen aan. Voeding, spiritualiteit, healing. En ik kan er vast nog wel wat meer verzinnen als ik even mijn best doe.

En ik ben ook nog zo’n leergierig typetje. Wil altijd meer weten. Er meer van weten. En er nog meer van weten. En dan ging ik weer een opleiding doen. Om er dan halverwege achter te komen dat het nieuwtje er voor mij er al weer af was en ik er eigenlijk geen zin meer in had. En ik heb heel lang gedacht dat dit gewoon een hele slechte eigenschap van me was. Dat ik snel verveeld was. Dat ik gewoon vol moest houden. Met wat het was dat ik deed. Niet zeuren maar doen.

Maar nu weet ik dat dit niet het geval was. Ik ben niet snel verveeld. Helemaal niet. Ik kan wel uren door blijven gaan op een onderwerp. Als ik niet oplet zit ik tegenwoordig rustig tot 11 uur ’s avonds achter de computer te werken. En met werken bedoel ik dan creëren. Schrijven. Programma’s maken. Nieuwe ideeën uitwerken. Helemaal geen probleem. Ik vind het leuk. Ik doe het met liefde. En dat was vroeger echt wel anders. Wat dan het verschil is? Waarom ik nu wel vol kan houden? Door kan zetten? En eerder niet?

 

Omdat ik nu doe waar ik van houd! En daardoor voelt werken helemaal geen werken meer! En ik kan je één ding zeggen: leuker wordt het niet!

 

En hoe dit kan? Hoe ik op dit punt terecht ben gekomen? Dat ik doe waar ik van houd? Het leven leef dat ik wil? En nu wel door kan zetten? Omdat ik de antwoorden nu op een andere plek zoek. Namelijk: in mezelf!

 

Ik zoek tegenwoordig de antwoorden in mezelf! Ik heb de connectie weer gemaakt. De connectie met mijn gevoel. Ik sta weer in verbinding!

 

En als ik het dan even kwijt ben. Het allemaal even niet meer weet. Weer even in mijn angsten en onzekerheden schiet. Dan ben ik niet meer zo geneigd om iedereen om me heen om advies te vragen. Het hele internet af te speuren. Maar dan zoek ik het antwoord in mezelf! Ga ik er voor zitten. Word ik stil. En neem de weg naar binnen. Stel mezelf de lastige vragen. En vertrouw op de antwoorden die ik krijg.

En natuurlijk, overleg ik nog wel met anderen. Bespreek ik lastige dingen met mijn coaches. Maar ik laat me er niet meer door leiden. Als mijn gevoel zegt: dat kan jij mooi zeggen maar ik voel dat ik een andere kant op mag gaan. Dan doe ik dat! En dat voelt, voor een herstellende pleaser en erkenning zoeker, heel goed!

En weet je wat het leuke is?! Het werkt! Het werpt zijn vruchten af! Door de antwoorden in jezelf te zoeken, te luisteren naar je gevoel en te handelen naar je gevoel. Volg je als vanzelf je levenspad. Je zielenpad. Zit je als vanzelf op de juiste weg. En natuurlijk neem je ook dan nog wel eens de verkeerde afslag. Maar, doordat je zo afgestemd bent op je gevoel, zit je al snel weer op de juiste weg!

 

Dus, waar vind jij je antwoorden?

 

Stop met het zoeken naar antwoorden buiten jezelf! Neem de weg naar binnen! Vind de antwoorden in jezelf! Moeilijker wordt het niet..

 

-XX-
Anke

 

Ps: Mmmm, er borrelt wat bij mij. Een gevoel. Een idee. Dat omhoog wil komen. Ik probeer het nog een beetje tegen te houden. Want ja, ik ga volgende week met vakantie. En ik had eigenlijk ‘bedacht’ om mezelf wat rustig te houden tot die tijd. Maar ja, als mijn gevoel me een kant opstuurt dan wil dat meestal zeggen dat ik die kant ook op mag gaan. Nou ja, ik laat het nog een dagje weken daar van binnen. Als het morgen mijn gevoel nog steeds dit idee naar boven wil duwen dan laat ik het je weten. Gaan we kijken of we er wat mee kunnen doen.

Pss: Wat trouwens altijd een goed idee is. Is om lid te worden van De kunst van Gelukkig Facebook groep. Als je tenminste niet genoeg kan krijgen van mij en meer tips en inspiratie wilt ontvangen. En zoekt naar een plek om ervaringen te delen of gewoon met anderen te kunnen praten over doen waar je van houdt. Kom je er ook bij?

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.