Waar houd jij van?

Waar houd jij van?

Waar houd jij van? En doe je dat? Doe jij waar je van houdt? Hoevaak? Hoelang?

Ja, dat zijn niet altijd makkelijk vragen. Ik weet het  :).

Ik weet nog dat ik hier zelf over aan het nadenken was.

Waar houd ik nu eigenlijk van?

Ik houd van lezen. Ik houd van schrijven. En ik houd er van om mensen te helpen. Mensen te inspireren. Te ondersteunen. In te laten zien dat alles mogelijk is. Alles kan. Alles mag. Dat je echt kun doen waar je van houdt. Echt kan doen wat je heel graag wilt.

Maar dat laatste kreeg ik pas later helder  :).

En toen ik daar verder over aan het nadenken was. En mezelf afvroeg. Maar hoeveel tijd besteed ik daar nu eigenlijk aan? Hoeveel tijd ben ik nu werkelijk aan het lezen? Hoeveel tijd ben ik nu werkelijk aan het schrijven?

Ontdekte ik dat dit praktisch niets was!

Oh, vroeger niet. Ik weet nog als kind. Kon ik uren lezen. Uren schrijven. Ik las vrachtladingen boeken. Schrijven hele dagboeken vol. Typte verhalen in onze allereerste computer. Je weet wel. Nog op zo’n floppy  :).

En ook daarna heb ik altijd wel gelezen. En verdween het schrijven geleidelijk. Ik weet eigenlijk niet waarom.

En ook het lezen werd langzaam aan steeds minder. Want ja, iets met druk.

Ik las altijd nog wel. Niet alleen in vakanties  :). Maar lang niet zoveel als ik zou willen.

Want ja, er was altijd zoveel te doen. Werk. Commissies. Vergaderingen. Huishouden. Kinderen. Leven….

Je kent het wel.

En niet dat al die dingen niet belangrijk zijn. Niet dat je daar geen tijd aan mag besteden. Natuurlijk wel. Daar gaat het niet om.

Alleen, wat ik zo fascinerend vind, waarom laten we dit allemaal eerst komen? Laten we dit allemaal voor gaan?

Doen we eerst al die andere dingen. Dee we denken te moeten doen. Voordat we toekomen om wat we graag willen doen? De dingen waar we van houden. Er van houden om te doen. Die we leuk vinden. Waar we van genieten.

Wat is dat toch?

Denk je dat het niet kan?
Dat het niet mag?
Dat het verkeerd is? Om jezelf op 1 te zetten? Eerst te doen wat je heel graag wilt doen. En pas daarna de kamer stofzuigen?
Dat het leven bedoeld is om hard te werken. Er eerst hard gewerkt moet worden. Voordat je mag genieten? Dat is iets wat ik lang gedacht hebt. Maar daar ben ik inmiddels aardig vanaf.
Heb je geen idee? Wat het is waar je van houdt? Wat jij wilt? Als dat zo is. Wees dan gerust. Want daar gaan we het binnenkort uitgebreid over hebben  :).

Hoe dan ook. Het is een fascinerend onderwerp. En ik denk dat het allemaal met elkaar te maken heeft.

In die zin dat je in je leven zo vaak dingen gehoord hebt als:
Doe dat niet!
Dat kan niet!
Dat mag niet!
Doe dit!
Eet je bord leeg! Ook al vind je het niet lekker.
Raak dat niet aan.
Ga eens wat nuttigs doen.

Dat je daardoor:

1) Eigenlijk geen idee meer hebt wat het is dat je wilt. Het contact, de verbinding, met je gevoel bent verloren.

2) Je hebt ‘geleerd’ dat wat jij wil niet kan / niet mag.

3) Geprogrammeerd om het moeten voorop te zetten. En dan wat je denkt te moeten. Al die klussen die gedaan moeten worden. Al die mensen die tevreden gehouden moeten worden. En die allemaal belangrijker zijn dan jij.

En dat. Als dit allemaal gedaan is. Allemaal klaar is. En er dan nog een paar minuutjes over blijven. Nou dan. Als je nog zin hebt. Als je nog puf hebt. Dan mag je misschien iets gaan doen wat jij wilt.

Herkenbaar?

Zo was het voor mij in ieder geval wel.

Er waren altijd zoveel denken die ik vond dat ik moest doen. Die ik dacht dat ik moest doen. Dat ik nooit aan mezelf toe kwam. Met alle gevolgen van dien natuurlijk.

Maar, en dat is goed om je te realiseren. Zo heeft het niet te zijn! Je hoeft je leven niet als een vaststaand feit te accepteren. Het kan veranderen!

Jij kan veranderen! Als je dat wilt!

Ik wilde het! En ik heb het veranderd!

En dat kan jij ook!

Hoe?

Door eerst te kijken naar:

Maar wat wil ik nu eigenlijk echt?

En jezelf dan af te vragen:

Hoe kan ik dat nu al doen? Hoe kan ik daar nu al meer van in mijn leven brengen?

En dat hoeft niet direct heel groot te zijn. Klein beginnen is ook ok!

Maar begin! Met doen waar jij van houdt!

Want dat is de enige manier! Om meer te krijgen waar je van houdt!

Om echt vorm te geven aan jouw mooiste leven! Jouw droomleven!

-XX-

Anke

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt! 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.