Waar gaat het voor jouw om?

Waar gaat het voor jouw om?

Waar gaat het om? Waar gaat het voor jouw om? Wat zijn jouw waarden? Wat vind jij belangrijk? Waarom doe je de dingen die je doet?

Hele wezenlijke vragen maar soms best lastig om te beantwoorden. Dat merkte ik al in mijn vorige leven als diëtist. Dan vroeg ik aan een cliënt: waarom eet je? En dan hadden we het natuurlijk niet over de aardappelen met boontjes die bij de avondmaaltijd werden gegeten. Maar over de chips, koeken, snoep en /of nootjes ed die tussendoor en in de avonden voorbij kwamen. Waarom eet je dat? Waarom doe je wat je doet?

En toen ontdekte ik al dat het voor mensen heel lastig is om hier antwoord op te geven. En dat geldt niet alleen op de vraag waarom eet je wat je eet. Maar voor al dit soort vragen. Waarom doe je wat je doet?

Waarom blijf je op de bank zitten in plaats van te gaan sporten?
Waarom zit je de hele avond naar netflix te kijken in plaatst van te werken aan je droom (bedrijf, boek, wat dan ook).
Waarom zeg je dat je A wilt, maar doe je er niets voor?

Waarom?

We weten het allemaal. Niets gaat vanzelf. Zoals ik vroeger wel eens dacht dat mijn klanten het liefst wilde dat ik voor ze op de fiets ging zitten en met mijn eigen lijf hun koelkast barricadeerde. Heb ik nu nog steeds het gevoel dat veel mensen voor de ‘makkelijke’ weg gaan.

En ja, ik snap heel goed dat die makkelijke weg nog best moeilijk voelt. Ik bedoel, ik heb natuurlijk zelf ook heel lang om de hete brij heen gedraaid en niet gedaan wat ik werkelijk wilde. Dus ik snap hoe lastig het is. Het is ook geen verwijdt.

Maar ik weet ook dat je soms maar één goede schop onder de kont nodig hebt om in de actie stand te komen. Om te gaan doen. Dus laat deze blog dan die schop zijn.

De ‘makkelijke’ weg dus. Daar hadden we het over. En wat bedoel ik met de makkelijke weg? Niet doen wat je echt wilt. Misschien ook nog niet weten wat je echt wilt. Maar je in ieder geval onrustig voelen. Voelen dat dit het niet is. Niet tevreden zijn. Maar ondertussen je kop in het zand steken. Jezelf afleiden met allemaal dingen die eerst moeten gebeuren. Eerst dit, dan dat. Jezelf vol plannen met allerlei taken, thuis en op het werk, zodat je helemaal geen tijd hebt om stil te staan bij wat het is dat je dan wel zou willen. Waar je wel blij van wordt. Of jezelf vol eten. Vol drinken. Hele avond tv kijken. Netflixen. Facebooken. Gamen. Dat soort dingen. Om maar niet te voelen. Wat daar werkelijk allemaal binnen in je gebeurt. En als je niet hoeft te voelen, wordt je ook niet geconfronteerd met het feit dat het misschien toch allemaal niet zo geweldig is. En hoef je dus ook niets te doen.

De ‘makkelijke’ weg dus. En zoals ik al zei ik snap dat, als je hier in zit, het niet altijd de gemakkelijkste weg voelt. Ik bedoel, bin there, done that. Want je hebt echt het idee dat je het nog veel te druk hebt. Dat er eerst nog van alles gedaan moet worden. Kinderen worden opgevoed, projecten worden afgerond, cursussen gedaan. En laten we het al helemaal niet hebben over wachten tot het moment komt totdat je weer een beetje energie hebt zodat je kan gaan nadenken over wat het is dat jij wilt (gratis tip: dat moment komt nooit!. Ja, misschien als je in je kist ligt. Maar of je daar nu op wilt wachten….).

Ok, wat dan wel? Misschien toch de moeilijk weg? En wat ik bedoel met de moeilijke weg? De weg van zelf onderzoek. Graven. In jezelf. Jezelf vragen stellen. Over wat het is dat je wilt doen. Over waar je blij van wordt. Wat je niet meer wilt. Waar het voor jou om gaat. In het leven. Dat soort dingen.

En waarom ik dit de moeilijke weg noem? Omdat het soms best pittig is om bij dit soort vragen stil te staan. Want ja, dan wordt je geconfronteerd met het feit dat dingen misschien nog niet helemaal gaan zoals ze willen. En dus tijd moet nemen om na te denken over je leven. Want ja, ook voor nadenken is het nog best lastig om tijd voor te vinden heb ik ontdekt. En dan. Daar komt ie. Er ook nog wat mee gaan doen. Dat is de aller lastigste! Doen. Actie nemen. Op wat het is dat je dan wel wilt. Op het bewust creëren van je droom leven! Dat dus!

En waar begint dit dan allemaal mee? Toegeven, aan jezelf, waar het voor jou allemaal om gaat! Wat voor belangrijk is. In je leven. In je werk. In je relaties. In alles. En dan afvragen of je leven dan nog klopt. Of je op koers zit. Leeft zoals het voor jou belangrijk is!

Dus, om te eindigen met waar we mee begonnen:

Waar gaat het voor jouw om?

Voor mij? Waar het voor mij omgaat? Dat zie je in de foto. Maar nu terug naar jou! Waar gaat het voor jouw om?!

-XX-

Anke

Ps: Vind je het lastig om deze vraag te beantwoorden? Of vraag je je af om de antwoorden t die je krijgt je echte antwoorden zijn. En je niet zomaar wát verzint?

Dit alles heeft te maken met voelen. Voelen wat er in jezelf omgaat. Intunen op je gevoel. Afstemmen op je gevoel. Je antwoorden uit jezelf halen.

Het lijkt wel of we massaal het contact met ons gevoel zijn kwijt geraakt. WE alleen nog maar uit ons hoofd kunnen leven. De dingen beredeneren. Pro en con lijstjes maken. De verstandelijke beslissing nemen. Maar hoe zit het met voelen? Hoe zit het met instinctief weten? Daar komen namelijk de echte successen vandaan! Daar begint het werkelijk! Alles! Vanuit je gevoel.

Luister naar je gevoel. Vertrouw op je gevoel. Handel naar je gevoel! Dat is het! Een succesformule die niet te stoppen is!

Wil jij dit ook? Vertrouwen op je gevoel. Maar weet je niet hoe? Dan is mijn nieuwste online workshop ‘Vertrouw op je gevoel en word je eigen leider’ wat voor jou!

Ik had gehoopt je hier vandaag al meer over te kunnen vertellen maar de webpagina is nog niet af. Nou ja, af. Hij is er helemaal nog niet. Mijn hoofd wil weer sneller dan mijn lijf. En omdat ik me vandaag weer even realiseerde dat het voor mij oa gaat om genieten, plezier en ontspannen heb ik besloten om het allemaal even uit te stellen. Maar het gaat wel door!

Dus, morgen kan je alle info over mijn nieuwe online workshop ‘Vertrouw op je gevoel en word je eigen leider’ verwachten! En wanneer de workshop dan daadwerkelijk gaat gebeuren? Woensdag 12 juli. Van 10 tot 12. Kan je niet live aanwezig zijn? Geen probleem. Je ontvang een opname!

Zoals ik al zei, morgen hoor je er alles over! Dus houdt mijn facebook pagina in de gaten. Krijg je nog geen mail van mij? Zet je dan hier op de wachtlijst!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.