Voor wie sta jij op?

Kiezen voor je zelf

Voor wie sta jij op?

Ik ben net terug van de paasviering van de basisschool. Al mijn drie kinderen zien zingen en optreden op het podium van de kerk in de buurt. Zingen over Pasen, zingen over een spin en zingen over vieren. Met als centrale thema de vraag: voor wie sta jij op?

Op weg naar huis zat ik hier nog even over na te denken. Begrijp me niet verkeerd, het was een hele leuke viering. Vrolijk en gezellig. Alle klassen hebben wat gedaan. Al mijn kinderen op het podium gezien. Ella wel weg gestopt achter de grotere kinderen. En Lena? Wel ze stond op het podium maar dan was dan ook alles mee gezegd. Op een meter afstand van de rest, super strak gespannen. Je mag het niet zeggen maar ze stond er wat spastisch bij. Haar enige gedachte was denk ik: zorgen dat ik niet van het podium afval want anders breek ik weer een been. Het arme kind is nog steeds erg bang. De enige die echt zijn rol pakte en relaxt en op de voorgrond aanwezig was, was mijn oudste Kjell.

Maar ik dwaal af. Waar wilde ik het over hebben?

Dat het zo over de ander ging ipv over jezelf.

Hoe je kan opstaan voor een ander. Om de ander te helpen. Hoe je kan opstaan voor wat er niet goed gaat in de wereld. Hoe je op kan staan voor de mensen die het minder hebben dan jou. Prima natuurlijk. Dat zijn allemaal heel bewonderingswaardige voornemens natuurlijk.

Maar hoe dan?

Hoe ga je dan opstaan om de ander te helpen? Wat houdt dat opstaan voor de ander dan in?

Nou, dat werd in het afsluitende gebed duidelijk. God te vragen het voor je te doen! Of God op die en die wilde passen en God voor die en die wilde zorgen. En natuurlijk, het was een viering van de basisschool dus waar hebben we het over. Maar toch, dit is wat blijkbaar diep zit bij mij. Waar ik me wel vaker aan irriteer. Dat een ander het altijd maar op moet lossen. Het liefst een ander die lekker ver weg staat. Zoals God, de politiek of de politie.

En als er dan niets gebeurd lekker klagen dat zij niet deugen. God bestaat niet. De politiek? Wat heb je daar nu aan? Die hebben geen idee wat er in de samenleven leeft? De politie? Die is er nooit als je hem nodig hebt. Lopen alleen maar te pesten door bekeuringen uit te delen terwijl je toch echt maar 5 km te hard gaan. En er was verder niemand! Dat dus.

Want: en jij dan!

Wat kan jij doen? Wat is jou rol in het geheel? Het lijkt wel of we met zijn allen een stelletje slachtoffers aan het worden zijn.

Hoe gaat het met je? Nou, niet zo goed. Ik heb het veel te druk op mijn werk. Ik vind er niets meer aan zo. En thuis gaat het ook niet lekker. Want ja, de kinderen hè. Die zijn zo druk. En hebben het ook zo druk. Moeten overal en nergens naar toe. Aan mezelf kom ik echt niet meer toe. Oh, wat vervelend. Wat doe je er aan? Euh, doe ik er aan? Nou, niks. Mijn baas is een vervelende vent. Daar kan ik echt niet mee praten. En ja, mijn man heeft het ook druk dus die heeft weinig tijd om de kinderen naar sport ed te brengen. Dus ja, wat kan ik er aan doen? Ik moet toch werken.

Zoiets. Het ligt altijd ergens anders aan. Er is niets dat jij kan doen. Nou ja, misschien wel iets maar dat is eigenlijk niet haalbaar. Ik bedoel, je baan op zeggen. Dat doe je toch niet? Grenzen stellen aan je kinderen? Nee toch? Grenzen stellen aan je man? Je zou niet durven.

En toch denk ik dat het helemaal niet zo moeilijk is.

Dat het veel makkelijker is dan je denkt! Dat je veel krachtiger bent dan je denkt!

Dat zijn we met zijn alleen volgens mij vergeten. Dat het nooit Gods bedoeling was dat we hem voor alles voor ons karretje zouden spannen. Dat we van hem zouden verlangen dat hij alles zelf, eigenhandig, voor ons op zou knappen. Dat is namelijk nergens voor nodig! We kunnen het prima zelf!

Wij zijn krachtig!

Jij bent krachtig! Ik ben krachtig! Jij creëert je eigen werkelijkheid! Als je mee weet hoe! En hier dan bewust elke dag mee bezig bent. En hier kan je God of het Universum of het Al, hoe je het maar noemen wilt, over om leiding vragen. Leiding hoe jij het leven kan creëren wat je wilt. Hoe jij kan gaan doen wat je werkelijk wilt!

Dus, wanneer ga jij opstaan voor jezelf?!

Opstaan voor die krachtige jij die in je zit? Die krachtige jij die kan scheppen! Het leven kan scheppen zoals je wilt dat het er uit ziet! Die jij die moeiteloos contact maakt met haar innerlijke zelf, haar innerlijke weten, haar ziel en vanuit daar de boodschappen en leiding ontvangt die nodig zijn om een bewuste creator te worden?

Wanneer kies jij voor jezelf? Wanneer is het jou moment?

-xx-

Anke

Ps: Het is zover! De deuren zijn open! Voor mijn nieuwste programma Vind je eigen zielenpad! Is het tijd om op te gaan staan voor jezelf? Weet jij dat je meer in je mars hebt? Verlang jij naar meer passie, vrijheid en plezier? Maar vooral ook naar meer zingeving, meer betekenis en meer actie in je leven? Voel je dat je de wereld meer te brengen hebt dan je nu laat zien maar kan je gewoon net niet bij wat dat ‘het’ nu is? Wat jou unieke boodschap is waarmee je de wereld wilt veroveren? Dan is dit dé training voor jou! Een 6-weekse online training over het vinden van je innerlijke stem, contact maken met je ziel en angsten en blokkades overwinnen zodat jij weet wat je hier op aarde te doen hebt. En het gaat doen!

Doe mee en sta op!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.