Je voelt angst. Je bent het niet!

Je voelt angst. Je bent het niet!

Ok, we gooien hem er gelijk maar even in. Dit wordt weer een pittige. Ik voel het.

Het verschil tussen voelen en zijn. Voel jij dat? Zie je dat? Weet je dat? Dat is namelijk een wezenlijk verschil. Het verschil tussen bewust controle op je leven kunnen uitoefenen. Het bewust je leven kunnen sturen. Of gaan met waar de wind je naar toe stuurt. Een stuurloos bootje op zee zijn. Zoiets.

Eigenlijk hetzelfde als ben je reactief of proactief. En begrijp me niet verkeer. Ik ben ook jaren reactief geweest. En met reactief bedoel ik reagerend. Op wat er gebeurd. Uitwendig, in de wereld om je heen. En inwendig, in je innerlijke wereld.

En dat is wat zo veel mensen doen. Wat zo veel mensen vasthoudt. In hun eigen kleine wereldje. En niet durven hier uit te stappen. Ik bedoel, de deur zit niet op slot hoor. Hij is alleen dicht. En het enige wat je hoeft te doen ik realiseren dat die deur gewoon los is en je hem alleen maar hoeft open te duwen. Naar buiten te stappen. En jezelf bevrijden.

Van wat?

Van het besef dat je niet bent wat je voelt!

Jij bent niet zoals je je voelt. Je voelt misschien angst. Maar je bent geen angst. Je voelt je misschien onzeker, maar je bent niet onzeker. Je voelt misschien twijfel. Maar je bent geen twijfel. Je voelt je misschien super enthousiast, maar je bent niet enthousiast.

Je voelt van alles maar je bent het niet. Dat besef. Waarom is dit belangrijk? Omdat, als je niet bent wat je voelt, je hier ook niet wat mee hoeft te doen! En dat is de valkuil waar zoveel van ons in zitten.

Ik voel wat en dus moet ik wat! Ik voel angst. Oei, daar moet ik wat mee. Weg. Niet voelen. Of reageren. Datgene wat mij angst geeft uit mijn leven schoppen. Letterlijk of figuurlijk.

Reactief zijn noem ik dat. Je voelt angst. Kan ik wel wat ik echt wil? Ben ik wel goed genoeg? Gaat me dit wel lukken? Weet ik wel genoeg? En omdat je angst voelt denk je dat je hier wat mee moet. Werken aan je gevoel van eigenwaarde. Meer informatie verzamelen. Meer kennis verzamelen. Zodat je meer weet. Bevestiging zoeken. Bij de mensen om je heen. Of het echt wel een goed idee is dat je hebt. Of zij denken dat je het in je hebt. Dat soort dingen.

Met als resultaat? Nou, ten eerste kost het natuurlijk vrachtladingen energie om op deze manier te leven. Daar weet ik zelf alles. Je denkt misschien dat je goed bezig bent omdat je alles onder controle lijkt te hebben. Maar onder tussen loop je hartstikke leeg. Op de onrust die dit allemaal te weeg brengt.

En waar zit de twist? Wat is de les die je hier uit mag leren? Dat het zo helemaal niet hoeft! Want jij bent niet je angst. Je voelt het alleen maar! Je bent niet je gedachten. Je denkt ze alleen maar. Jij bent de persoon achter je gedacht. De persoon achter je angst!

Gaat dit je een stapje te ver? Laat het dan eens rustig op je inwerken. Voel een hoe het idee bij je voelt. Voelt het als waar ook al snap je het niet?

Jij bent namelijk zoveel meer dan wie je op het oog lijkt te zijn! Daar gaat het hier om! Je bent zoveel meer dan je denkt! Zoveel krachtiger dan je denkt! Maar we laten ons afleiden. Door alle gedachten en gevoelens die door ons heen schieten. En denken dat wij die gedachten en gevoelens zijn. Of in iede geval dat die gedachten en gevoelens een deel van ons zijn. En dat we hier iets mee moeten. Op moeten reageren. Iets moeten doen om ze te laten verdwijnen. De vervelende gevoelens. De wat minder leuke gedachten.

Maar dat hoeft niet. Er is niets wat je moet doen. Niets.

Het enige wat je kan doen is erkennen. Dat dit niet is wie jij bent. Niet wie je in werkelijkheid bent. Niet wie je in de kern van je wezen bent. En dan weer contact maken. Met die kern in jou. Met wie je werkelijk bent. Je diepere gevoel. Je gevoel, je innerlijke stem, die onder de oppervlakkige en onrustige gevoelens ligt. Daar opnieuw contact mee maken. Daar weer mee in verbinding kan komen. En dan? Dan voel je rust. Dan voel je vertrouwen. Dan voel je zekerheid. Dan voel je een weten. Dan weet je! Wat het is dat je nu kan doen. Wat het is dat je nu echt wilt doen.

Alles zit namelijk al in je! Je hoeft niet als een gek om je heen te zoeken naar antwoorden en oplossingen. Alle antwoorden, alle oplossingen, al het vertrouwen, alles wat je nodig hebt. Zit in je. Is in jezelf aanwezig!

Jouw enige taak is te herkennen. En te erkennen. Je niet te laten afleiden door de waan van de dag. Contact te maken. In verbinding te staan. Met je kern. Je innerlijk weten. Je innerlijke stem. En daar op te vertrouwen. Daar naar te handelen. That’s it! Meer is er niet!

Vind die verbinding. Maak die verbinding. Vertrouw op die verbinding. Vertrouw op jezelf. Je innerlijk weten. Vertrouw. Geloof. En leef! Vanuit dat gevoel. Vanuit dat weten.

En dan? Dan wordt het leven zo heerlijk! Dan wordt het leven zo fijn. Niet dat er nooit meer twijfels of onzekerheden zijn. Niet dat er nooit meer angsten de kop op steken. Natuurlijk wel. Maar jij weet! Dat dit niet is wie jij echt bent. Dat jij meer bent dan dat. Dat jij kapitein bent op je eigen schip. Dat alle antwoorden in jezelf aanwezig zijn. Jij kiest hoe je je wilt voelen. Dat jij je eigen leider bent!

-XX-

Anke

Ps: Wil jij dit ook? Weer in verbinding staan. In contact komen. Met die kern in jezelf. Met je innerlijke stem. Je innerlijk weten. Van daaruit acties kunnen nemen. Waar en wanneer je maar wilt. Altijd volledig op jezelf kunnen vertrouwen. Altijd volledig op jezelf durven te vertrouwen? Je eigen leider worden?

Dan is mijn nieuwste online workshop ‘Vertrouw op je gevoel en wordt je eigen leider!’ voor jou!

In deze online workshop laat ik je zien hoe je altijd en overal volledig op je gevoel kan vertrouwen. Hoe je contact maakt met je innerlijke stem, je innerlijk weten. Hoe je altijd en overal alle antwoorden uit jezelf kan halen. Je nooit meer aan jezelf hoeft te twijfelen. Je perfect de taal van je gevoel spreekt. Vanuit je hart durft te leven. En je eigen leider wordt!

Zodat je weer blindelings op jezelf durft te vertrouwen! Weet hoe je de verbinding met jezelf, met je gevoel. Met dat innerlijk weten dat ook in jouw zit. Weer kan herstellen! Zodat ook jij vanuit je hart kan gaan leven. Krachtig wordt!

‘Vertrouw op je gevoel en wordt je eigen leider is speciaal voor vrouwen die voelen dat ze moeite hebben met voelen. Ja, wat een mooie zin he? Zo heb ik het in ieder geval altijd gevoeld. Ik voelde dat ik niet meer goed kon voelen. Voelen wat het was dat ik nu wilde. Voelen of ik op de juiste weg zet. Voelen of ik deed wat ik moest doen. Gewoon voelen. En als ik wat voelde. Als er een idee of inzicht omhoog kwam. Als ik opeens een ingeving had. Dan was ik even heel enthousiast om het al snel daar na weer neer te halen. Nee, dit was het toch niet. Of nee, dit kan ik niet doen. Of nee, er zijn al zoveel mensen die dit doen. Of nee, hiervoor met ik eerst voor 100 jaar een opleiding doen. Ik haalde mijn gevoel naar beneden. Of te wel: ik durfde niet te vertrouwen!

Voel jij dit ook? Voel jij dat er meer gevoel in je zit? Dat je meer uit jezelf kan halen? Meer antwoorden uit jezelf kan halen? Meer leiding uit jezelf kan halen? Vind je dat je veel te veel met alle winden mee waait. Je veel te veel laat beïnvloeden door wat anderen zeggen? Je veel te veel twijfelt. Te onzeker bent. En niet durft te vertrouwen? Dan is deze workshop voor jou!

Wanneer? Woensdag 12 juli van 10 tot ongeveer 12 uur.

Waar? De workshop is volledig online en kan je gewoon thuis, vanaf je eigen bank, volgen. Eén of twee dagen voordat we gaan starten ontvang je de link waarmee je op de hierboven staande datum en tijd in de online omgeving terecht komt en mij op je ziet zitten wachten.

Kan je er niet live bij aanwezig zijn? Geen probleem! Na afloop ontvang je de link naar de opname + de hand-out met alle informatie in je mailbox! Zodat je de workshop terug kan kijken waar, wanneer en zo vaak als je maar wilt!

Ja, vertel me meer!

Pss: Ja, ik zei nog tegen mijn dochter zullen we even leuk op de foto. Maar er moest beslist een tong bij J.

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.