Voel jij jezelf waardevol

creer het leven dat je wilt

Voel jij jezelf waardevol?

Heb jij dat ook? Van die dagen dat je jezelf gewoon even waardeloos voelt? Vast wel. Ik had het vroeger regelmatig. Dat ik dingen niet deed, niet durfde, ik omdat ik mezelf niet waardevol genoeg vond. Niet goed genoeg vond. Maar omgeving snapte daar niets van. Sterker nog, ze hadden het vaak niet eens in de gaten.

Aan de buitenkant leek het alsof ik vol zelfvertrouwen was. Dat is wat ik tenminste terug kreeg. Gek is dat he? Dat je dan blijkbaar aan de buitenkant heel anders overkomt dan je je van binnen voelt. Je denkt vaak dat je een open boek bent maar dat is blijkbaar helemaal niet zo.

En dat hoeft natuurlijk helemaal niet erg te zijn. Als jij gewoon je ding blijft doen. Door sukkelt in je leven zoals je altijd hebt gedaan. Voor de bekende, veilige weg gaat, dan hoeven een paar minderwaardigheidsgevoelens en wat angsten en blokkades helemaal geen probleem te zijn. Toch?

Dan kan je die lekker onderdrukken. Jezelf wijsmaken dat je het prima voor elkaar hebt. Er helemaal geen reden is tot klagen. En gewoon doorgaan met je leven. Gewoon door gaan met je baan. Gewoon doorgaan met die relatie. Wat het maar is wat je doet waarvan je liever niet wilt zien dat het niet meer bij je past. Dat het niet is wat jij hier op aarde werkelijk te doen hebt.

Het wordt pas een probleem als je het door begint te krijgen. Door begint te krijgen dat je niet (meer) op je pad zit. Dat er eigenlijk wat anders is wat je moet doen. Iets anders wat je ook wilt doen. Maar wat je niet doet omdat je niet durft. Bang bent. Je niet goed genoeg voelt. Denkt dat je het niet kan.

Alleen varianten op hetzelfde, nl het jezelf niet waard vinden.

Dan is het wel een probleem. Want je wilt wel maar je durft niet. Je wilt wel maar je doet niet. Hoe dit zich bij mij uitte? Ik werd er letterlijk beroerd van! Als ik dacht aan wat ik graag zou willen doen. Mensen helpen om zichzelf weer te helpen. Dan werd ik er gewoon letterlijk beroerd van. Als ik dacht aan stoppen met mijn baan en te gaan wat ik werkelijk wilde. Nou dan voelde ik me helemaal beroerd. Kreeg er gewoon kots neigingen van om het maar even plat te zeggen.

Een duidelijk teken van je lijf dat het tijd is om los te laten. Maar je wilt niet los laten! Je wilt je juist krampachtig aan je zekerheden vast blijven houden.

Maar ja, we weten het allemaal. Als jij blijft doen wat je altijd hebt gedaan, krijg je ook wat je altijd hebt gekregen. Dus wil je wat anders, dan zal je zekerheden los moeten laten en gewoon gaan doen. Ook al ben je bang en vind je het rete spannend. Ook zitten er allemaal oude angsten en blokkades onder die niet aan de kant willen gaan. Toch gewoon gaan doen.

Wat mij heeft geholpen? Duidelijk te weten wat het is dat ik wil. Waar ik het voor doe. Wat mijn waarom is zeg maar. Wat wil ik en waarom is dat belangrijk voor me. Zodat je weet waarvoor je het doet! Jezelf uitdagen. En jezelf constant aan de redenen blijven herinneren. Je motivatie hoog houden zeg maar. Elke dag weer. Want anders schiet je zo weer terug in je oude gewoonten?

En hoe je daar nu achter komt? Wat het is dat jij wilt? Nou daar heb ik een handig hulpmiddel voor: De 5 vragen die je jezelf elke dag moet stellen, om het leven te creëren dat je wilt. Mijn nieuwste ebook dat ik afgelopen weekend heb gemaakt en graag met je wil delen. Dus wil jij weten wat het is dat jij wilt creëren? Begin dan met het stellen van de juiste vragen!

-XX-

Anke

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.