Verwacht het

Zie het, geloof het, verwacht het!

Zie het, geloof het, verwacht het! Deze zin kwam ik vanochtend tegen in een boek dat ik aan het lezen was. En het is zo waar!

Wat is het dat je wilt? Wat wil je hebben? Of wat wil je doen? Wie wil je zijn? En zie het! Zie het voor je! Creëer er een beeld van. En laat dat beeld als een brandend verlangen op je in werken.

En geloof! Geloof dat je het zal krijgen! Dat wat jij wilt jouw ook wilt! Dat het voor je bestemd is.

En dan? Simpel, verwacht het! En verwacht dat je gaat ontvangen!

Verwacht het, maar hoe?

En hoeveel elke van deze 3 stappen zijn eigen uitdagingen heeft, wil ik het vandaag met je hebben over de derde stap. Het verwachten. Want wat is dat eigenlijk? Verwachten. En hoe doe je dit?

Eigenlijk is verwachten een vorm van vertrouwen. Je hebt er 100% vertrouwen in dat wat jij wilt jouw ook wilt en dat je gaat ontvangen. Dat het gaat gebeuren. Je weet misschien niet wanneer. Of hoe. En dat maakt ook niet uit! Want, ik heb het al vaker gezegd, hoe hoe is niet jouw taak :).

Maar je weet! Je weet. Tot in je tenen. Dat het gaat gebeuren! Dat je krijgt wat je wilt hebben. Je gaat doen wat je wilt doen.? En zal zijn wie je wilt zijn.

Je verwacht het! Maar verwachten is meer! Verwachten is meer dan een passieve houding van verwachting. In verwachting zit actie!

Want wat doe je als je verwacht? Je neemt actie! Bereidt je voor! En je zorgt dat je er klaar voor bent. Dat alle dingen op zijn plek staan. Zodat als wat je verwacht komt, jij er klaar voor bent! En gelijk ermee aan de slag kan gaan!

En dat betekend dus dingen doen die op het oog misschien helemaal geen zin lijken te hebben. Waarvan anderen zeggen, waarom doe je dat nou? Dat heb je toch helemaal niet nodig?

Verwacht het: Hoe doe ik dat?

Zo had ik al weken een prachtig tijdschrift over het werken met een Macbook op mijn bureau liggen maar nog geen Macbook. Maar ik wist dat hij zou komen. Ik verwachte het! En dus had ik deze alvast gekost. Handig. Want als mijn Macbook dan zou komen kon ik er gelijk mee aan de slag :).

En nu is zo’n tijdschrift niet direct een hele spannende investering. Maar sommige dingen zijn dat wel!

Nu bijvoorbeeld. Nu ik zo duidelijk voel. Dat het tijd is voor een volgende stap in mijn bedrijf. Om door te groeien naar het volgende niveau.

Ik zie hoe dit eruit ziet. Voel hoe dit eruit zit.
Geloof dat het gaat gebeuren. En ik heb er alle vertrouwen in. Hoe kan het ook anders :).
En ik verwacht het! Ik verwacht dat het gaat gebeuren! Wanneer? Geen idee. Snel! En dus ben ik me aan het voorbereiden!

Hoe?

Door mensen in dienst te nemen. Zaken uit te besteden. Ook al zou je, als je logisch redeneert zeggen, dat het nog niet nodig is. Dat ik het allemaal zelf nog wel net red.

Maar dat wil ik niet! Want ik wil meer. Ik wil verder! En als ik dan vooruitspoel. In de toekomst. En mezelf en mijn bedrijf zie. Op de plek waar ik naar toe wil. Op de plek waar ik weet dat ik ga komen. Dan zie ik mezelf al die dingen die ik nu nog zelf doe, niet meer doen!

En dus weet ik, voel ik, dat het tijd is! Tijd is om mensen aan te nemen. Te investeren. In de toekomst. En ja, dat is best spannend :).

Maar ja, wat kan je anders doen? Als je het ziet? Gelooft? En verwacht? Er naar handelen!

Want het gaat niet vanzelf! Je moet er wel wat actie voor nemen! Laten zien dat je serieus bent. Dat je het meent! Dat je niet alleen op papier vertrouwen hebt maar ook in de praktijk! Door acties te nemen waardoor je laat zien dat je het verwacht!

Wat ik heb gedaan?

Ik heb een facebook specialist in de arm genomen. En mijn facebook campagnes uitbesteed.
Ik heb al een VA die social media berichten voor me inplant maar ze gaat nu ook wat zaken op mijn website van me overnemen.
En ik heb een VA aangenomen die mijn mail voor me gaat beheren.
En ik ga het inplannen van de mails die je krijgt als je een programma bij me doet uitbesteden. Heerlijk! Heb er nu al zin in :).

En er zijn nog neer dingen die ik de komende weken ga uitbesteden (en nee, je hoeft me niet te mailen. Ik heb al mensen op het oog 🙂 ).

Nog meer tijd voor mij om te doen waar ik van houd. En om verder te groeien :).

Vind ik dit spannend? Zeker weten! Niet alleen vanwege de financiële investering. Maar ook omdat ik heb ontdekt dat ik toch meer zo’n type ben die het denkt allemaal zelf beter te kunnen doen dat ik dacht :).

Maar ik weet dat het nodig is! Zodat je verder kan komen!  Te komen waar ik wil zijn! Om te zijn wie ik wil zijn!

Omdat ik het voor me zie! Waar ik naar toe ga. Er in geloof! Er in vertrouw. En ik weet. Dat je niet vanzelf wordt wie je wezen wilt. Niet vanzelf komt waar je wilt zijn.

Te zijn wie je wilt zijn. Om te doen wat je wilt doen. En om te hebben wat je wilt hebben.

Zal je het nu al moeten zijn! Nu al die persoon zijn die je wilt zijn. Nu al de dingen doen die je zou doen als je die persoon was.

Niet zomaar. Voor de lol. Maar omdat dat is wie je bent.

Omdat je verwacht! En weet. Dat het voorbestemd is. Dus waarom zou je het niet doen? Dat dus!

Dus, wat is het dat jij wilt? Zie je het voor je? Geloof je het? Verwacht je het?

Handel er dan ook naar!
Laat zien dat je serieus bent!
Ontmoet het Universum halverwege!

Dat is waar het leven werkelijk begint!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

PS Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.