Vertrouw jij in jezelf?

Vertrouwen. Daar wil ik het vandaag over hebben. En dan niet zozeer in vertrouwen in de wereld. Het leven. Het universum. Dat soort dingen. Hoewel dat zeker belangrijk is. En ik daar ook heilig in geloof. Dat het leven het beste met je voor heeft. Wat jij wilt, jou ook wilt. Dat soort dingen 🙂 Daar heb ik het al vaker over gehad en zal ik het ook zeer zeker nog veeeeel vaker over hebben. Nee, vandaag wil ik het over een ander soort vertrouwen hebben. Vertrouwen in jezelf!

 

Dat klinkt zo gemakkelijk he? Vertrouwen in jezelf. Natuurlijk vertrouw ik mezelf. Ik bedoel, ik ben toch ik? Als ik mezelf niet zou vertrouwen, wie dan wel? Nou, is dat echt zo? Vertrouw je jezelf echt? Vertrouw jij jezelf genoeg om je dromen waar te maken? Of te wel: heb jij genoeg vertrouwen in jezelf om los te laten wat je los moet laten om te gaan doen wat je werkelijk wilt doen? Wat je diep van binnen voelt dat je voorbestemd bent om te gaan doen? Wat de reden is dat je hier op aarde bent zeg maar. Dat soort vertrouwen 🙂 .

 

Jep, dat is even wat anders he? 😉

 

Hoe ik hier zo op kom? Nou, zoals met alles, omdat ik er zelf ook door heen ga. Vanochtend nog, was ik aan het schrijven. Over mezelf. Waar ik naar toe wil. Wat ik wil doen. Wat ik wil bereiken. Dus eigenlijk over wie ik wil zijn, wat ik wil doen en wat ik wil hebben. De basis vragen. Waar je nooit mee op kan houden om aan jezelf te stellen. Maar dat is één deel. Dat is het eerste deel. Vaststellen wat het is dat je wilt. Wie je wilt zijn, wat je wilt doen en wat je wilt hebben.

 

Maar dan? Wat doe je dan? Hoe breng je wie je wilt zijn, wat je wilt doen en wat je wilt hebben tot leven?

 

Want ja, je zal er toch ook echt zelf iets voor moeten doen. En het grappige is. Het letterlijk doen is niet eens het allerbelangrijkste. Oh, zeker. Het is belangrijk. Want zonder letterlijk iets doen zullen je dromen en wensen zich zeker niet manifesteren. Je zal die eerste stap moeten zetten. Mensen moeten bellen. Jezelf zichtbaar maken. Wat dan ook. Wat het maar is dat bij jouw dromen hoort. Maar, zoals ik al zei, dat is niet het allerbelangrijkste. Het begint met die innerlijke shift. Die innerlijke shift die je moet maken zodat je ook daadwerkelijk open staat om te ontvangen wat je wilt ontvangen.

En dat is gelijk het makkelijkste maar ook het moeilijkste. Want ja, dan komen ook die blokkades keihard omhoog zetten. Die blokkades die je al weet ik hoe lang voor je op hebt geworpen zodat je blijft zitten waar je zit en niet verder komt. Geen stappen durft te zetten. Die oude angsten en overtuigingen die maken dat je stil blijft staan. Dat is dus het moeilijke deel 🙂 .

Maar, en dat is het makkelijke deel, als je eenmaal echt besloten hebt om los te laten. De blokkades aan de kant te schuiven. Je oude angsten en overtuigingen achter je te laten. Dan is die innerlijke shift zo gemaakt. En wat bedoel ik met die innerlijke shift? Dat je nu al de persoon wordt die je wilt zijn! Dat je nu al, energetisch, die persoon wordt die je wilt zijn. Wie zou je zijn als je je droomleven leefde? Wie zou je zijn als je nu al deed wat je echt wilde? Wie zou je zijn als je al het geld van de wereld had? Wat doe je dan? Wat zeg je dan? Wat denk je dan? Wat voel je dan?

 

En dan beslissen om nu, op dit moment, die persoon al te zijn! Al te doen als die persoon. Al te praten als die persoon. Al te denken als die persoon. Al te voelen als die persoon.

 

En dat? Dat heeft met vertrouwen te maken! En dan zijn we weer terug bij het begin. Bij waar ik het vandaag met je over wilde hebben. Vertrouwen. In jezelf. Dat je de persoon bent die je wilt zijn. Nu al. Vertrouwen dat je het in je hebt. Om dit persoon te zijn. Nu al. Vertrouwen in jezelf. Dat je doet wat nodig is. En voor zolang als nodig is. Nu al. Ook al zie je fysiek de resultaten nog niet. Want jij hebt vertrouwen! In het leven. In het Universum. Maar ook! In jezelf!

 

En dat. Vertrouwen in jezelf. Is een beslissing. Een keuze.

 

Dus, dan komt nu natuurlijk de hamvraag. Wat kies jij? Ik weet wel wat ik kies. Ik kies er voor om te vertrouwen. In mezelf. Om elke dag opnieuw die stap voorwaarts te zetten. Elke dag opnieuw de persoon te zijn die doet wat er nodig is.

Waarom? Omdat ik niet anders kan!

 

-XX-
Anke

 

Ps: Ok, nog even serieus nu. Niet dat het hierboven niet serieus was. Want dat was ook super serieus. Maar nu even anders serieus. In de zin van: wat ga je doen..? Meld je je aan voor mijn nieuwste training: Intuïtieve ontwikkeling?  Een 6-weekse online training waarin jij je gaat verbinden met je gevoel, je intuïtie. Zodat je jezelf durft over te geven aan het leven en vanuit je hart gaat leven!

Want, en laten we hierin inderdaad maar even echt serieus worden, hoe gaat het tot nu toe? Met je leven? Ben je tevreden met waar je nu staat? Met wie je nu bent? Of had je het jezelf allemaal heel anders voorgesteld? Had je gedacht dat het nu toch wel makkelijker zou zijn? Dat je nu toch wel meer vertrouwen in jezelf zou hebben? Dat je nu toch wel eens in staat zou zijn om keuzes te maken. Knopen door te hakken. Te weten wat het nu is dat je wilt? Van wat je wilt doen in het leven tot wat je nu het beste kan eten. Dat je ondertussen toch wel besluitvaardig zou zijn.

Niet dat er iets mis is met je hersenen. Verre van dat! Ik bedoel, misschien zou het zelf beter zijn als je je hersenen een beetje minder gebruikte! Wat minder alles tot in de puntjes loopt te overdenken. Want dat is wat je doet nietwaar? Denken, denken, denken. Zal ik wel of zal ik niet? En wat zal ik nu? Wat moet ik nou? Is dit wel slim? Is dit wel verstandig? Kan ik dit wel? Wat zullen ZE er van zeggen. Dat soort dingen. En zo kan ik nog wel even doorgaan 🙂 .

Hoe het kan dat ik dit zo goed weet? En zo nog wel even door kan gaan? Omdat ik hier ook doorheen ben gegaan. Deze fase. Jaaaaaren lang. De fase van uit het hoofd leven. Alles beredeneren. Alles overdenken. En werkt het? Maakt het je leven makkelijker? Nee! Alleen maar moeilijker! Moeilijker omdat je sommige dingen (de meeste dingen!) helemaal niet kan overdenken! Want je weet het gewoon niet. Hoe iets uit zal pakken. Of het de juiste beslissing is of niet. Je WEET het gewoon niet.

Wat dan wel? VERTROUWEN! Op je gevoel! Op je intuïtie. Op je hart! Want die weet wel! Je hart weet! Je gevoel weet! Je intuïtie weet!

Dus voel jij, weet jij, dat het tijd is om uit je hoofd te stappen en de weg naar je hart te nemen? Voel en weet jij dat het tijd is om je te gaan verbinden met je gevoel en echt te gaan leven? Makkelijker? Leuker? Maar vraag je jezelf af: hoe dan? Hoe doe ik dat? Dat, en meer! Ga je ontdekken in mijn nieuwste online training:
‘Intuïtieve ontwikkeling’ – Waarin jij je gaat verbinden met je gevoel, je intuïtie. Zodat je jezelf durft over te geven aan het leven en vanuit je hart gaat leven!

Wil jij dit ook..? Doe dan nu mee!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.