Verlang jij ook zo naar vrijheid?

Verlang jij ook zo naar vrijheid? Ik wel. Als ik de weg naar binnen zoek. Mezelf vragen stel. Over waar het voor mij om gaat. Waarom ik doe wat ik doe. Waarom ik wil wat ik wil. Dan komt het altijd hier weer op terug. Mijn verlangen naar vrijheid.

 

Waarom ben ik voor mezelf begonnen? Een eigen bedrijf gestart? Om vrij te zijn.
Waarom heb ik grote dromen. Verlang ik er naar om grootst te ondernemen. Om vrij te zijn.
Wat betekent geld voor mij? Het hebben van geld. Veel geld? Vrijheid.

Vrijheid dus. Daar gaat het om. Voor mij in ieder geval. En wat betekent vrijheid? Waar staat vrijheid voor? Voor mij? Te doen wat ik wil, wanneer ik het wil, hoe ik het wil en met wie ik het wil. Gewoon doen wat ik leuk vind. Waar ik van houd. Waar ik blij van word. Zijn wie ik wil zijn. De persoon die ik werkelijk ben. Diep van binnen. Hebben wat ik wil hebben. Kopen wat ik wil kopen. Dingen waar ik van houd. Zonder na te denken over zaken als: kan dit wil? Mag dit wel?

 

Vrijheid staat voor mij voor mogelijkheden. Grenzeloze mogelijkheden. Alles kan. Alles mag. Alles is mogelijk.

 

En als ik hier zo over aan het schrijven ben dan voelt het heerlijk. Kan ik me al invoelen hoe het zou zijn. Als. Ooit. Heb jij dat ook? Dat je wat je wilt in de toekomst plant? Zo van, wie weet. Ooit. Op een dag. Dan. Heb ik wat ik wil hebben. Doe ik wat ik wil doen. Ben ik wie ik werkelijk wil zijn. Dan ben ik vrij. Of laat ik het anders zeggen: dan voel ik me vrij.

En dat is zo verraderlijk he? Want wanneer dan? Hoe lang nog? Hoe lang ga je ‘wachten’ tot dit moment? Dat alles steentjes precies op de juiste plek vallen. Je hebt wat je denkt te moeten hebben. Je doet wat je denkt te moeten doen. Je bent wie je denkt te moeten zijn. En je werkelijk vrij kan zijn. Je werkelijk vrij mag zijn? Van jezelf?

Want dat is natuurlijk waar het werkelijk om gaat. Dat realiseerde ik me vandaag weer eens toen ik hierover in mijn dagboek aan het schrijven was. Het gaat niet om ooit. Die dag. Eens…. Het gaat om nu. En het gaat ook niet om geld. Succes. Klanten. Want dan ook. Het gaat om vrijheid. Nu. En dat is helemaal niet zo moeilijk. Vrijheid. Jezelf vrij voelen.

 

Dat is iets wat je jezelf kan geven. Wat je jezelf mag geven.
Nu al! Op dit moment.

 

 

Maar dat vergeten we zo makkelijk. Ik ook. Ben net zo schuldig. Dan raken we verstrikt in wat we denken allemaal te moeten doen. Allemaal te moeten hebben. Hoeveel geld. Hoeveel spullen. Hoeveel ‘zekerheden’. Voordat we kunnen zijn. Vrij. Maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt nu al zijn. Wat je wilt zijn. Je kunt nu al voelen. Wat je wilt voelen. Als je daarvoor kiest! Als je jezelf geeft wat je werkelijk nodig hebt (vrijheid) in plaats van je te fixeren op wat je denkt nodig te hebben (geld, spullen, mensen….)

 

En dan komt het allemaal neer op de volgende vragen:

Wanneer ga jij jezelf bevrijden? Wanneer zet jij jezelf vrij? Van wat je denkt te moeten doen, te moeten hebben, te moeten zijn?

Wanneer bevrijd jij jezelf van verwachten? Van jezelf? Van hoe het zou moeten zijn? Voordat je vrij kan zijn?

Wanneer bevrijd jij jezelf?

Wanneer kies jij voor vrijheid?

Wanneer beslis jij? Dat het nu tijd is? Om vrij te zijn? Om je vrij te voelen? Om te doen wat je wilt, wanneer je het wil, hoe je het wilt en met wie je het wilt. Vrij om je hart te volgen. Vrij om te leven. Echt te leven. Vanuit je hart.

Wanneer beslis jij? Om te kiezen voor vrijheid? Om je vrij te voelen?

 

Alles begint met een beslissing! Wat beslis jij?!

 

-XX-
Anke
De kunst van gelukkig zijn

 

Ps: Vrij om te zijn. Vrij om te doen. Vrij om te hebben. Wat het maar is. Dat je wilt. Het begint allemaal van binnen. In jezelf. Jezelf toestemming geven. Jezelf toestaan. Om inderdaad vrij te zijn. Jezelf vrij te voelen. Je ware zelf te laten zijn. Je ware licht te laten stralen. Maar het is soms zo moeilijk. Om over al die innerlijke blokkades heen te stappen. En je ware zelf te bevrijden.

Maar daar ga ik je bij helpen! In mijn nieuwste programma: Laat je licht stralen. Een 3 weekse online training waarin ik je laat zien hoe ook jij je kunt verbinden met je ware zelf. Ontdekken wie het is dat jij bent. Je ware zelf kan laten zien. Jouw licht kan laten stralen. En je vrij gaat voelen! Om te zijn. Wie je werkelijk bent!

Morgen al. Maandag 9 oktober. Dan vertel ik je er alles over !

 

Pss: Zit je er al bij? Bij De Kunst van Gelukkig zijn facebook groep? Al ruim 400 vrouwen gingen je voor. Maar je kan er nog bij hoor!

Kom je ook?

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.