Tijd om afscheid te nemen?!

Tijd om afscheid te nemen?

Tijd om afscheid te nemen? Afscheid te nemen van de persoon die je nu bent en te worden wie het is dat je wilt zijn?

Heb jij ook altijd gedacht dat je gewoon bent wie je bent? Helaas, pindakaas. Niets meer aan te doen. Je zult er mee moeten leren leven. Dit is hoe het is. Zoiets?

Ik wil. Niet zo gek ook denk ik. Want dat schijnt toch een soort algemeen geaccepteerd gedachte goed te zijn.

Je bent wie je bent.
Het is zoals het is.
Als je voor een dubbeltje geboren bent zal je nooit een kwartje worden.
Je kan een ander niet veranderen (en jezelf dus ook niet).

Dat soort dingen. En zo praten we ook. Nee, ik kan niet 10 kg afvallen want ik heb een trage stofwisseling / zware botten / het zit in de familie. Nee ik durf geen risico’s te nemen want ja, ik ben gewoon niet dapper.

We zeggen het de hele dag. Nee, dit kan ik niet. Nee, dat durf ik niet. Nee, hier ben ik niet slim genoeg voor. Nee, hier ik niet snel genoeg voor. Nee, hier heb ik niet genoeg geld voor. Enzovoort.

Allemaal redenen waarom we iets niet kunnen. Iets niet kunnen doen. Iets niet kunnen hebben. En niet kunnen zijn. Wie we eigenlijk graag zouden willen zijn. De persoon die we diep van binnen voelen te zijn.

Maar de vraag is natuurlijk: is dit waar? Ben je gewoon wie je bent omdat je het bent en er dus niets meer aan te doen is?

Want dat is, laten we maar even heel eerlijk zijn, natuurlijk wel de makkelijkste manier. De relaxte manier.

Het is gewoon zoals het is. Niets meer aan te doen. Gewoon accepteren.

En begrijp me goed. Ik ben helemaal voor accepteren. Meer zeker niet voor je er bij neerleggen .

Accepteren dat het is zoals het is. Maar je hoeft je er niet bij neer te leggen als het niet meer is wat je wilt! Want je kan veranderen! Als dat is wat je wilt! Als dat is wat je werkelijk wilt!

Want daar begint het mee! Je moet het willen! Echt willen! Niet een beetje willen. Zo van, het zou wel leuk zijn.

Het zou wel leuk zijn als ik eens wat meer durfde.
Goh, zou het niet gaaf zijn als ik dit jaar nu eindelijk eens die 10 kg kwijt raakte?
Jeeh man, wat zou het geweldig zijn. Om een eigen bedrijf te beginnen. Mensen te helpen. Vrij te zijn. Om te doen wat ik wil, wanneer ik het wil en hoe ik het wil. En er nog geld mee verdienen ook! Ja, als dat toch eens zou kunnen.

Dat soort willen. Dat is hopen. En hopen heeft er nog nooit voor gezorgd dat je daadwerkelijk krijgt wat je wilt. Want, het woord zegt het al, je moet het willen .

En beslissen! Dat is de volgende stap! Dat je het gaat krijgen! Dat je alles gaat doen wat in je bereik ligt (en dat is een heleboel!) om te krijgen wat je wilt.

Want, en dat is wat ik je vandaag mee wil geven,

JE BENT VEEL KRACHTIGER DAN JE DENKT!

Echt waar! Stop met jezelf naar beneden halen! Stop met jezelf klein te houden. Stop met jezelf inperken. Stop met jezelf er bij neerleggen. Dat de dingen nu eenmaal zijn zoals ze zijn.

En stap weer in je eigen macht. In je eigen kracht. In je eigen super kracht!

Want jij bent degene die je eigen leven creëert! Of je er nu bewust van bent of niet! Je doet het! Dus je hoeft niet te accepteren!

Oh ja, wel dat het nu is zoals het is. Accepteer dat. Heb daar vrede mee. Maar accepteer niet dat dit betekend dat het ook altijd zo moet blijven!

Nee! Ik geloof dat je kan veranderen als dat is wat je echt wilt! Als jij beslist wat het is dat je dan wel wilt. En beslist dat je er voor gaat zorgen dat je dit gaat krijgen. Of laat ik het anders zeggen:

Dat je beslist dat je dit gaat realiseren.

Het kan! Zelf heb ik ook jaren niet gedurfd. Jaren getwijfeld. Ben ik jaren bang geweest. Om voor mezelf te beginnen. Mijn baan op te zeggen. En echt voor mezelf te kiezen. Mijn hart te volgen. En te gaan wat ik werkelijk wilde.

Omdat ik dingen dacht als:

Dat kan ik toch niet
Hoe ga ik dan ooit geld verdienen
Wie wil er in vredesnaam door mij geholpen worden
Ik ben (nog) niet goed genoeg

En al dat soort dingen.

En ik had me er eigenlijk stiekem al bij neergelegd. Dat dit gewoon was zoals het was. Dat het een droom zou blijven. Een onrealiseerbare droom. En dat ik me gewoon bij neer moest leggen. Dat dit was zoals het was. En accepteren. Dat mijn leven heus zo beroerd nog niet was. En gewoon verder leven.

Bijna! Want ja, natuurlijk verdwijnen dromen niet vanzelf en bleef het ergens sluimeren. En ik eindelijk de moet kreeg om hulp te zoeken. In mezelf te gaan investeren. En, het belangrijkste van alles:

In mezelf te gaan geloven!

En dat? Dat heeft het verschil gemaakt! Waardoor ik nu ben waar ik nu ben! Een hele andere Anke! Een Anke die doet waar ze van houdt! Haar droomleven leeft. En haar droomleven nog veel verder aan het realiseren is!

Want ik heb afscheid genomen. Van de persoon die ik was! En heb besloten. Om de persoon te worden die ik wil zijn. En die ik altijd, ergens diep van binnen, al was! En gekozen om die persoon te zijn!

Elke dag! Dit doe ik elke dag! Deze beslissing neem ik elke dag opnieuw! Om verder te kunnen groeien! Naar die ultieme visie van mezelf waar ik naar toe aan het groeien ben!

En dat kan jij ook!

Dus is het tijd? Om te beslissen? Dat je afscheid neemt van de persoon die je bent? Die je was? En te beslissen om de persoon te worden die je wilt zijn? Die je diep van binnen al bent?!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Ahhh, nog een week! Een week dan gaan we los! Mijn een nieuwe ronde van mijn ‘Ondernemen vanuit je Hart Intensive’. Een 3 maandse intensive waarin ik je laat zien hoe ook jij kunt gaan leven en ondernemen vanuit je hart!

Verlang jij naar vrijheid? Te doen wat je wilt, wanneer je het wilt en hoe je het wilt? Weet jij dat je de wereld meer te bieden hebt? Dan dat je nu laat zien? En droom je van een eigen bedrijf? Je eigen droombedrijf? Om een verschil te maken in de wereld?

Maar weet je gewoon niet waar te beginnen en hoe je dit aanpakt? Om super succesvol te zijn. Op een manier dat het ook nog leuk is?

Dan is mijn ‘Ondernemen vanuit je Hart intensive’ voor jou!

Wat gaan we doen?

Jij & ik. 3 maanden. 3 thema’s. Je gaat ontdekken wat het is dat jij de wereld te bieden hebt. Wat jouw unieke boodschap is. En hoe jij wilt dat jouw droombedrijf eruit komt te zien.

Welke angsten en blokkades je in de staan om je droombedrijf daadwerkelijk te creëren en hoe je deze voor eens en voor altijd uit de weg kan ruimen!

En doen! Actie nemen! Zodat de basis van je bedrijf staat en jij klaar bent voor je eerste (nieuwe) klant!

Na deze 3 maanden ‘Ondernemen vanuit je Hart intensive’ weet jij:
Hoe jouw droombedrijf eruit ziet.
Wie het is dat je wilt helpen en hoe. (Iets over je ideale klant & welke producten en / of diensten je gaat aanbieden )
Hoe je überhaupt aan klanten komt.

Is dit voor jou? Voel jij dat jij klaar bent om nu echt serieus met jezelf en je bedrijf aan de slag te gaan?

Wacht dan niet langer en neem contact met me op!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.