Stap uit die rol

Stap uit die rol?

Vanwaar deze titel? Stap uit die rol! Wat bedoel ik daarmee? Eerst geef ik jullie aan vanwaar dit onderwerp.

Gister was het weer zover. Een reactie op een post van mij op facebook. En nu is dat niet zo heel bijzonder  :). Jullie reageren regelmatig op mijn facebook posts. En dat vind ik super leuk. Nee, wat ik bedoel is een reactie op een post van mij op facebook van iemand die het niet snapte. En nu is dat in principe ook helemaal geen probleem. Ik bedoel, je kunt eens iets niet snappen. Toch? Hebben we allemaal wel eens. Ik zelf ook nog regelmatig.

Maar nee, dat wat het ook niet helemaal. Ze was het er niet mee is. Vond wat ik zei eigenlijk maar onzin. En dat moest natuurlijk even gezegd worden. En dat geeft verder niets. Dat mag. Je hoeft het niet niet met me eens te zijn. Vroeger kon ik me daar erg over opwinden. En het gevoel hebben dat ik daar op moest reageren. Er iets van moest zeggen. Mezelf moest verdedigen. Dat soort dingen.

Maar nu raakt het me veel minder. Roept het vooral verwondering in me op. Van goh, wat bijzonder. Hoe ben je hier terecht gekomen als je je niet kan vinden in wat ik zeg? Hoe kan het dat ik jouw toch naar mijn facebook pagina heb aangetrokken. Zoiets.

Maar het zette me wel aan het denken.

Want waar het over ging? Iets over dat als je je niet goed voelt jij dat kan veranderen. Jij bewust kan beslissen om jezelf beter te voelen. Door die keuze te maken. En dan anders te denken! Te denken wat je moet denken. Om je goed te voelen!

Want dat kan je! Dat kunnen we allemaal. Dat is geen hocus pocus. Dat is gewoon leven. Hoe het leven werkt. Hoe de wetten van het leven in elkaar steken.

En daarmee zeg ik niet dat het makkelijk is! Dat is weer een heel ander verhaal. Want natuurlijk is het niet altijd makkelijk. Ook voor mij niet. Heb ik ook heus nog wel mijn momenten. Dat het me niet direct lukt. Om mijn gedachten om te draaien. Anders te gaan denken. Me daardoor anders te voelen. En daardoor andere situaties in mijn leven aan te trekken. Maar het wordt wel steeds gemakkelijker!

En op die momenten dat het even moeilijk is. Dat het me even niet lukt. Om mezelf uit een dipje te trekken. Om me snel beter te voelen. Zeg ik niet dat het niet werkt! Dat het niet klopt. Of dat ik niet die kracht heb. Om mijn leven om te draaien. Zet ik mezelf niet in de slachtoffer rol.

Roep ik geen dingen als waarom gebeurt dit me allemaal. Waarom overkomt me dit. Waarom doet die nu zus en zo. Nee! Omdat ik weet. Weet. Dat alles wat er om me heen gebeurt een afspiegeling is van wat er binnen in mij gebeurt.

Dus als het om me heen niet gaat zoals het wil, dat betekent dat het binnen in mij niet gaat zoals ik het wil. Dat ik niet de gedachten denk die ik wil denken. Dat ik me, bewust of onbewust, niet voel zoals ik me wil voelen.

Want als dat wel het geval was, dan had ik andere resultaten in mijn buitenwereld gezien! Of te wel:

Ik neem verantwoordelijkheid! Want ik ben verantwoordelijk voor wat er in mijn leven gebeurt. Wat ik in mijn leven heb gecreëerd! En dat geldt ook voor jou! Ook jij bent verantwoordelijk! Voor alles wat er in jouw leven aan de hand is!

Herinner je de titel van deze blogpost? Stap uit die rol! En daarmee zeg ik niet dat je bewust allerlei ellende naar jezelf hebt toegetrokken. Natuurlijk niet! Maar onbewust gebeurt er een heleboel. Wat je helemaal niet in de gaten hebt. Omdat je het zo gewend bent. Het zo normaal voor je is.

Om op een bepaalde manier te denken!

Jezelf slachtoffer te maken van de omstandigheden!

Maar je bent geen slachtoffer! En ik wil dat je je dat realiseert! Tot in je tenen! Je bent geen slachtoffer! Jij bent een creator! En je hebt zoveel mogelijkheden! Zoveel! Als je maar weet hoe je die mogelijkheden moet benutten. En ze benut! Bewust!

Ben je bewust hoe je je gedachten en je gevoelens stuurt? En doe je bewust de dingen die nodig zijn? Om het leven te creëren wat je wilt.

En dat begint natuurlijk met exact weten wat het is dat je wilt!

Waarom zijn zovelen tegenwoordig stuurloos? Lijkt het alsof zoveel doelloos rond dobberen op de oceaan van het leven?

Omdat je niet weet wat je wilt!

Maar ik geloof dat je het wel weet! Ik weet dat je het wel weet! Maar je durft het niet te weten. Je laat de twijfel toe. Je laat de angst toe. Van oh, wat dan. Kan ik hier wel geld mee verdienen? Kan ik dit wel? Ben ik wel goed genoeg? Al die dingen.

En dat snap ik. Want ja, in die fase heb ik zelf ook gezeten.

En doordat je blijft twijfelen. Geen beslissing durft te nemen. Niet durft te willen omdat je bang bent dat je het verkeerde wilt. Ben je dus stuurloos! Dobber je maar wat rond. En is het maar afwachten waar je terecht gaat komen. Wat er allemaal in je leven gaat verschijnen!

Dus, wil jij bewust het leven creëren wat je wilt?! Wil jij een leven vol vrijheid, passie en plezier? Een leven waarin je doet wat je wilt, wanneer je het wilt en hoe je het wilt? Een leven waarin je voluit leeft? De wereld laat zien wat het is dat jij werkelijk in je mars hebt?

Zo’n soort leven?

Dat moet je uit de slachtofferrol. Stoppen met de omstandigheden de schuld geven. Stoppen met zeggen het is zoals het is omdat het zo is. Ik voel me zoals ik voel omdat ik me zo voel.

Dat is achteruit leven! Daar creëer je geen nieuwe toekomst mee!

Stap uit die rol. Dus uit die slachtofferrol. Neem de verantwoordelijkheid! Pak de touwtjes weer in handen. Word de kapitein op je eigen schip!

En beslis wat het is dat je werkelijk wilt! Wat het is dat jij hier op aarde te doen hebt! En ga dit doen! Ga hier achteraan! Ga dit creëren! Maar stap uit die rol!

Want dat kan je! Je hebt het in je! Jij bent een creator! Degene die bepaalt! Die creëert! Dat is wie je werkelijk bent!

Dus pak die rol! Neem verantwoordelijkheid. Beslis wat het is dat je wilt. En dat je gaat krijgen wat je wilt!

Ik geloof in jou!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.