Sta jij open om te ontvangen?

Sta je open om te ontvangen

Sta jij open om te ontvangen?

Durf jij het goede in je leven toe te laten? Ja ik heb het over durven inderdaad. Misschien denk je nu, durven? Natuurlijk durf ik al het goede in mijn leven binnen te laten, jeah!

Echt? Is dat echt waar? Waarom heb je het dan nu nog niet?

Volgens mij heeft dit zeker met durven te maken. Voor mij in ieder geval wel.

Want, denk eens na over de vraag:

Wat als je alles had wat je wilde? Als alles wat je wilde opeens op een magische wijze je leven binnen zou stromen. Echt alles! Geld, succes, roem, lifestyle, weet ik het wat. Alles!

Hoe voelt dat?

Geweldig?!

En nog meer? Hoe voelt dat nog meer? Wat voel je onder geweldig? Welk gevoel zit daar onder?

Een angst? O jee, zou dit echt mogelijk zijn?

Onrust? Help, wat zou ik dan nog doen als ik alles had?

Zenuwen? Hoe zou ik het houden als ik alles had? Wat zou het in houden? Wat moet ik dan allemaal wel niet doen? Wat zouden mensen over me zeggen.

Dat soort dingen.

Voel je dat? Ik wel!

Vanochtend was ik aan het skypen met een vriendin / collega. En toen hadden we het hier over. Hoe je zelf je eigen grootste ‘vijand’ bent. Hoe je jezelf in de weg staat. Alleen maar door niet toe te laten! Doordat je zenuwachtig bent voor de gevolgen. Bang voor wat het inhoudt. Bang dat je niet kan vasthouden wat je uiteindelijk zal krijgen. Bang wat mensen over je gaan zeggen. Bang voor de verantwoordelijkheid die het inhoudt.

Terwijl je het tegelijkertijd zou graag wilt! Wat? Alles!

Gek he? Wat is dat toch? Hoe kan het dat je jezelf zou in de weg staat? Dat je allerlei blokkades hebt opgeworpen om werkelijk te kunnen ontvangen?

Want het kan namelijk! Alles krijgen wat je wilt! Als het maar een beetje realistisch is natuurlijk. Ik bedoel, je kan niet verwachten dat je binnen 9 maanden als hersenchirurg aan het werk bent. Maar bv €100.000,- in 9 maanden verdienen, dat kan. Misschien geloof je het niet (en daardoor zal het ook niet gebeuren) maar het kan. Het is mogelijk. Er zijn mensen die het gedaan hebben.

Maar wat het je tegen? Waardoor sta je niet open om te ontvangen? Waardoor laat je niet toe?

Angst! Linksom of rechtsom komt het altijd weer terug op angst. Angst dat je niet goed genoeg bent. Angst dat je het niet waard bent. Angst dat je er niet mee om kan gaan, alles hebben wat je wilt.

En dat is zo jammer! Want daardoor houdt je jezelf tegen bij het doen wat je echt wilt! Blokkeer je het Universum om ook voor jou te werken. Om alle poppetjes op magische wijze op zijn plek te zetten zodat de omstandigheden ook voor jou perfect vallen.

Wat dan?

Aan de kant stappen! Jezelf aan de kant zetten. Opzij gaan! Zodat het kan gaan stromen! Zodat jij de stroom niet meer tegen kan houden!

Hoe? Door je (onbewuste) angsten onder ogen te zijn en daar aan te werken. Om ze te healen. Jezelf te bevrijden zodat ook jij toe kan laten. Als het moois wat de wereld je wil geven!

En het werkt! Echt! Ik zie het bij mijzelf. Ik was ook zo iemand die maar niet kon ontvangen. Die niet open stond. Niet toe kon laten. En sinds ik hier elke dag aan werk, mijn angsten en blokkades opzij heb gezet, begint het weer te stromen! Meer en meer!

En natuurlijk, komt er ook nog regelmatig weer een hobbel in de weg. Maar dat is goed! Goed? Ja! Want dat betekend dat ik weer een laag dieper ben! Dat ik weer verder ben op mijn reis. In mijn ontwikkelingsproces. En dus toe ben aan een diepere laag. En zo pellen we elke weer een laag van die ui af. En wordt toelaten en ontvangen makkelijker en makkelijker. Heerlijk!

En jij? Hoe zit het met jou? Sta je open om te ontvangen? Laat jij toe?

-XX-

Anke

Ps: Kom jij ook in de Kunst van Gelukkig Zijn facebook groep? Het is Fantastische Vrijdag vandaag! Tijd om als ons fantastisch nieuws te delen! Kom jij er ook bij?!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.