Sta jij jezelf ook zo lekker in de weg?

Sta jij jezelf ook zo lekker in de weg?

Heb jij dat ook? Dat je soms zo willen dat je zelf even een stapje aan de kant zet om al het moois dat jouw kant op wil komen toe te laten? Dat je zo krampachtig controle probeert te houden over de situatie, de uitkomsten wilt beïnvloeden, het proces probeert te sturen, werken. Terwijl je diep van binnen wel voelt dat dit juist tegen je werkt. Dat het je tegen houdt. Geen ruimte laat voor verrassingen. Geen ruimte laat voor kansen. Mogelijkheden. Onverwacht omstandigheden die wel eens heel mooi uit kunnen pakken. Dat dus.

En laat ik dan gelijk maar een bekentenis doen. Ik weet hier zelf alles van. Dit is jaren mijn valkuil geweest. En nu soms nog wel. Oude gewoontes leer je nu eenmaal niet zo snel af.

Waar ik het over heb? Toelaten!

Toelaten. Je openstellen voor wat is. Ontvangen. Wat het leven, het universum je wil geven.

En ondertussen natuurlijk ook over vertrouwen. Dat het leven het beste met je voor heeft. Dat jij niet hoeft te duwen of te trekken. Maar mag vertrouwen! Op jezelf. Op het leven. En ondertussen geleide actie nemen. Actie waartoe je wordt geleidt. Door je hart.

Waarom?

Omdat alles waar je achteraan jaagt je tegelijker tijd bij je weg jaagt. Zo werkt het nu eenmaal.

Waarom doen we dit dan toch? Waarom jagen we zo krampachtig onze doelen achterna? Angst denk ik. Angst dat we niet krijgen wat we willen. Angst dat het niet zo makkelijk kan zijn. Angst dat er niet genoeg is. En je er dus snel voor moet zorgen dat jouw deel veilig is gesteld. Angst dus. Voor tekort.

Hoe dit te veranderen?

Door te vertrouwen!

En ik besef heel goed dat ik dit heel makkelijk op schrijf maar dat de uitvoering stukken lastiger is. Daar worstel ik zelf nog vaak genoeg mee. Maar ik weet wel dat het de enige manier is. De enige manier. Om te krijgen wat je wilt op een manier die ook nog een beetje leuk en relaxt is.

Want daar gaat het om. Dat het leven leuk mag zijn. Plezier. Makkelijk. Soepel. Vanuit flow! Dat het geen duw en trek partij heeft te zijn. Dat je niet hoeft te ploeteren en worstelen.

Is het dan slecht? Duwen en trekken om te krijgen wat je wilt. Controle proberen te houden en de resultaten te beïnvloeden. Zekerheid te zoeken?

Nee, natuurlijk niet. Slecht is het niet.

Maar het kan zoveel makkelijker! En daar wil ik je van door dringen. Makkelijker. En leuker!

Maar ergens zit het in ons hoofd dat dat niet mag. Makkelijk. Leuk. Dat het altijd maar zwaar en moeilijk moet.

Daar ben ik het dus helemaal niet mee eens. Laat dat duidelijk zijn.

Maar er is nog een reden. Nog een reden waarom het goed is om de controle los te laten. Te vertrouwen. En je te laten leiden. Door je inlelijkere stem. Je intuïtie. Je gevoel.

Jij kan niet overzien waar de omstandigheden je naar toe brengen! Jij bent misschien geneigd om nog redelijk klein te denken. Terwijl het leven, het universum, veel groter voor je denkt!

Dus als jij zegt ik wil mijn baan houden maar toch ontslagen wordt. Misschien is dat wel omdat er veel mooiere kansen en mogelijkheden om de hoek liggen.

Als jij zegt ik wil die opdracht of die klant binnenhalen en het lukt niet. Er misschien de week erna wel een veel leukere opdracht of klant voor bij komt waar je anders nee tegen had moeten zeggen omdat je er geen tijd voor had.

Je weet het niet.

Maar het gaat om vertrouwen. Vertrouwen dat het leven het beste met je voor heeft! Alles met een reden gebeurd. En het jou taak is om te weten wat je wilt, geleide actie te nemen en dan in vol vertrouwen los te laten.

Dit of iets beters!

Dus, tijd om uit de weg te gaan! En het leven zijn werk te doen!

-XX-

Anke

Ps: Hoe doe je dat nou? Geleide actie nemen? Vertrouwen? Op je gevoel? Dat laat ik je zien in mijn nieuwste online training ‘Vertrouw op je gevoel en wordt je eigen leider!’. Een online workshop waarin ik je alle ins en outs laat zien van leven vanuit je gevoel. Wanneer? Over een kleine 2 weken. Volgende week weet ik meer en vertel ik je er alles over! Nieuwsgierig? Zet je op de wachtlijst en jij hoort er als eerste over!

Pss: De facebook groep. De kunst van Gelukkig zijn! Ben jij er al bij! Kom er ook bij! Een plek om ervaringen te delen. Nieuwe mensen te ontmoeten en te durven dromen. We wachten op jouw!

 

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.