Snap je het echt?

Snap je het echt?

Snap je het echt? Hoe het leven werkt? Hoe een Magisch Leven werkt? En hoe jij je eigen leven creëert? Vormgeeft? Echt? Tot in je tenen?

Nu wil ik niet beweren dat ik het al tot op de punten en komma’s heb uitgevogeld. Maar we werken eraan  :). En ik ben een heel eind op weg.

Wat ik heb ontdekt? Er is een verschil tussen weten met je hoofd en weten met je hart. Een groot verschil!

Ik bedoel, ik ben al jaren met dit thema bezig. Ook toen ik het zelf nog niet in de gaten had. Vroeger. In gespreksgroepjes van de kerk ed. Wist ik het altijd weer terug te sturen naar hoe God, het Al, de Bron het Universum. Hoe je het maar noemen wilt. Door jou werkt. En ook toen al. Las ik me een slag in de rondte. Over spiritualiteit, de Wet van de Aantrekking. Alles wat ik maar te pakken kon krijgen.

En ik dacht. Als de eigenwijze vrouw dat ik was  :). Dat ik hier ook al behoorlijk wat van wist.

En weet je, dat wist ik ook. Maar ik snapte het niet. Niet echt in ieder geval. Want ik leefde het niet!

En daar begin het toch?! Je kunt nog zoveel weten. Nog zoveel denken te weten. Zoveel weetjes in de hoofd hebt zitten.

Maar als het niet leeft. Het niet werkelijk snapt. Heb je er niets aan! Doet het niets! En weet je het dus ook niet echt. Niet met je hart in ieder geval.

Van de week bijvoorbeeld. Had ik een post geschreven over dankbaarheid. Over hoe dankbaar ik was. Voor mijn even zoals het nu is. Dat ik doe waar ik van houd. Mijn eigen tijd in deel. Elke ochtend mijn kinderen naar school kan brengen. En hoe ik andere vrouwen help ook te gaan doen wat het is dat ze werkelijk willen. En daar ben ik super dankbaar voor! Geniet ik elke dag van.

En stonden een paar reacties op dit bericht. Waar eentje speciaal op viel. Waarin iets stond als dat het heel gemakkelijk was voor mij om dankbaar te zijn. Want ik was een zondagskind. Of een gelukskind. Iets in die strekking.

Maar weet je, als dat is wat je denkt. Dat het gemakkelijk is voor mij om dankbaar te zijn. Omdat ik mijn mooiste leven leef. Dan snap je het toch net niet! Want ik ben hier natuurlijk ook niet zo maar gekomen  :). Ik heb ook mijn worsteling gehad. Het niet weten. De twijfel. Onrust. Angst. Onzekerheid. Allemaal mee gemaakt. En ook nu nog wel.

Maar, om het leven te creëren wat je werkelijk wilt. Om een Magisch Leven te leven. Zal je vooruit moeten denken in plaats van achteruit! Dankbaar zijn voor wat je hebt. Ook als je het nog niet hebt!

Je aandacht richten op hoe je wilt dat het is. Waarvan je gelooft dat het ook al zo is. Ook al zie je het nog niet! In plaats van stil te staan bij hoe het nu is. Hoe je leven eruit ziet als je om je heen kijkt.

Want dat is wat je doet! Kijk, je denkt misschien dat je je focust op wat je wilt. Maar is dat werkelijk zo? En dat is geen schande of zo hoor  :). Ik bedoel, dit is ook voor mij nog steeds een uitdaging.

Want als je het hebt over wat je niet meer wilt. Dan is je aandacht dus bij wat je niet meer wilt! En zal je daar dus meer van krijgen in je leven!

En ja, het is lastig. Of het kan lastig zijn. Om je aandacht te richten op dat wat je wilt. In plaats van dat wat je om je heen ziet. Want we zijn zo getraind. Om op onze uiterlijke zintuigen te vertrouwen. Wat je hoort en wat je ziet. Wat je denk, ruikt en voelt. Maar daarmee zie, hoor, denk, ruik en voel je alleen maar de dingen die er al zijn!
Wil je wat nieuws, wil je verandering? Wil je een Magisch Leven?

Dan zal je op je innerlijke zintuigen moeten vertrouwen! Op je hart!

Weten wat het is dat je werkelijk wilt. Het voor je zien. Vertrouwen dat het er al is. Leven vanuit dankbaarheid. Voor wat je hebt. Nu. In de fysieke wereld. Maar ook in de energetische wereld. En leven vanuit vertrouwen. Handelen vanuit vertrouwen. Alsof het al zo is.

Dat is het hoe het werkt! En als je dat kan! Als je dat snapt! Als je dat leeft! Dan leef je echt! Creëer je je eigen werkelijkheid! Dan leef je een Magisch Leven!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.