Heb jij je schatkaart al gevonden?

Een plan om te gaan doen wat je echt wilt.

Heb jij je schatkaart al gevonden?

Van de week sprak ik Annet. Zij vertelde me over haar droom. Hoe ze haar drukke leven zo zat was en meer tijd wilde voor haar zelf en haar gezin. Dat ze er eigenlijk van baalde dat ze weer naar haar werk “moest”. Werk dat ze eerst echt wel leuk had gevonden maar waar nu de glans wel van af was. Toen ze begon was ze echt enthousiast. En vol goede moed om er wat van te maken. En ze had ook ideeën. Ideeën in overvloed. Van hoe het allemaal anders kon. Maar al snel kwam ze er achter dat al haar ideeën, waarvan de meesten toch echt met enthousiasme begroet werden, niet van de grond kwamen. Want ja: ‘dat hebben we toch al eens eerder geprobeerd?’ Of: ‘Ach, het gaat toch wel prima zo dus waarom zouden we moeilijk doen? ‘

Zij was nu die “negatieveling” geworden voor haar nieuwe collega’s. Als een nieuwe collega nu met een idee op de proppen kwam betrapte ze zichzelf erop dat zij nu ook één van die mensen was die dingen zei als: ‘dat heeft geen zin. Hebben we al eens eerder geprobeerd en is toen ook niet gelukt’. En daar was ze toch eigenlijk best van geschrokken. Ze was “zo” iemand geworden. Iemand die de situatie heeft geaccepteerd en het lijdzaam ondergaat. Die in de pauze moppert en klaagt over de dingen die er niet goed gaan maar niet meer de puf heeft om actie te ondernemen en te gaan voor verandering. En dat terwijl ze altijd had gezegd: Dat nooit!

En nu? Ze zei dat ze wat anders wilde. Een andere baan. Of misschien wel voor haar zelf beginnen.

Ze had wel wat ideeën maar wist nog niet precies hoe en wat.

Dus ze was wat aan het rond kijken. Aan het zien wat anderen deden en ideeën op doen. Waar behoefte aan was. Ondertussen had ze verschillende ideeën en was ze aan het twijfelen wat nu het beste was om te doen. En nu werd ze daar weer heel onrustig van.

Dit herken jij vast ook wel. Dat je wat anders wilt, wel een idee hebt van wat ongeveer maar het nog niet helemaal vast in het beton hebt staan. Dus ga je zoeken, naar wat het dan precies is. Zie je allemaal leuke en interessante dingen en ga je aan alles twijfelen. Jezelf, wat je nu moet doen, of je überhaupt wel iets moet doen. Misschien toch maar beter gewoon zitten blijven waar je zit. Zo beroerd was het toch allemaal niet?

Dit noem ik: schatzoeken.

Op zoek naar die pot met goud. Op zoek naar je droomleven. Naar een leven vol vrijheid, passie en plezier. Maar zoals elke goede schatzoeker je zal vertellen: je hebt een goede schatkaart nodig om je schat te kunnen vinden! Anders zoek je wat in het wilde weg en is de kans dat je je schat daadwerkelijk vindt heel klein.

Ik heb Annet een schatkaart gegeven.

Zij is nu gericht op weg naar haar schat.

Elke dag komt ze er een stap dichter bij. Zij heeft weer focus en een doel. En dat alleen is al een schat op zich!

Wil jij ook een schatkaart zodat je gericht kan werken aan het creëren van het leven van je dromen? Download dan mijn gratis ebook: de 7 sleutels voor een magisch leven. Hierin vind je de 7 sleutels voor het creëren wat je wilt!

-XX- Anke

Ps: Volgende week lanceer ik een nieuwe programma, de ‘Maak je eigen visiebord. Een 10-daagse bootcamp voor gedreven vrouwen die klaar zijn om de wereld te veroveren.’ Zet je dan hier op de wachtlijst en hoor als een van de eersten wanneer deze bootcamp van start gaat.

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.