Positief denken. Jak?!

Positief denken. Je leest het overal. In al die spirituele zelfhulp boeken. Waarin ik zelf ook een slag in de rondte heb gelezen. Ik beken. Schuldig :). En overal lees je het: positief denken. Positief zijn. En je leven zal veranderen. De hemel springt open en de engelen komen al halleluja zingend naar beneden. Iets in die richting in ieder geval.

 

En het voelt zo uitgekauwd. Positief denken. Dat kracht van positief denken. Ik heb volgens mij zelf nog een boek in de kast staan met deze titel. Die ik nog steeds een keer moet lezen. En toch ik het waar. Toch is het zo. Werkt het. Positief denken. Alleen niet zoals je misschien denkt. Zoals ik ook altijd gedacht hebt.

Niet dat je altijd en overal het positieve in alles met zien. Dat je nooit meer ergens van mag balen. Nooit meer boos mag zijn. Nooit meer ergens een punt van mag maken. Want ja, positief zijn toch? Nee, zo werkt het niet. Zo is het niet. Maar het is ook niet zo dat je je moet onderdompelen. In alle negativiteit. In al het gedoe van de wereld. Opgaan in alle ellende. Oorlog hier. Moord daar. Economische crisis. Weet ik het wat. Of te wel: geen sensatie dier zijn. Niet in de kijkers file belanden! Wat dan wel? Wat bedoelen al die zelfhulp boeken al ze het hebben over positief denken? Waar gaat het werkelijk om?

 

Het heeft te maken met energie. Jouw energie. Of frequentie. De energie die jij uitstraalt. Want wat je uitstraalt komt weer bij je terug. Dat is hetzelfde als waar je je aandacht op richt groeit. Want wat je uitzendt. De gedachten, gevoelens en emoties die je hebt. Dat komt weer bij je terug.

 

Dus als jij aandacht, jouw focus, jouw emoties op negativiteit is gericht. Op ellende. Op angst! Dan is dat wat je terug krijgt. Zal je meer dingen om je heen zien. Die je bang maken. Zal je meer ellende opvallen. En daarom is het dus zou belangrijk om, zoals dat dan zo mooi heet, positief te blijven. Of, beter gezegd, je frequentie hoog te houden! Want: waar je mee omgaat wordt je mee besmet!

En zo werkt het echt! Wij mensen zijn wat dat betreft zulke gevoelige wezens. We zijn net sponsen. Nemen alles op. Bewust of onbewust. Positief denken betekend dan ook vooral je aandacht richten op dingen die je wilt zien. Je aandacht richten op dingen die je blij maken. De je energie verhogen. Je frequentie verhogen.

Dus weg met de nieuws verslaving! Ik heb het ook jaren gehad. Dat ik elke ochtend begon met het nieuws. Gedurende de dag regelmatig op nieuwssites zat. En de dag eindigde met een nieuws programma. En we weten het allemaal: het nieuws is niet positief! Want goed nieuws verkoopt niet! En dus word je beïnvloed, besmet, met die negativiteit. Het is niet dat je moet ontkennen. Van wat er allemaal speelt. Wat eraan de hand is. Dat je moet doen alsof het er niet is. Helemaal niet. Het gaat er alleen om dat je voorzichtig moet zijn met welke informatie, welke indrukken je jezelf toelaat. Waar je jezelf door laat omringen. Want, zoals ik al zei, waar je mee omgaat wordt je mee besmet! Letterlijk en figuurlijk!

 

Dus, waar ga jij mee om? Waar kijk jij naar? Wat zie jij? Wat hoor jij? Heel de dag?

 

Hoe dit voor mij werkt? Ik kijk praktisch geen nieuws meer. Zo min mogelijk. En dat veroorzaakt wel eens gedoe thuis. Maar ik wil het niet. Het raakt me soms allemaal te veel. Ik vermijd de nieuws site. De roddelsites. Waar ze ook zo lekker doemdenkerig kunnen doen. Ik blokkeer iedereen op facebook die negativiteit rond spreidt. Die klaagt. Over van alles en nog wat. Want dat is energie die ik niet om me heen wil hebben!

Het gaat om frequentie weet je nog? Het verhogen van je frequentie. Je frequentie op die peil brengen waar je het wilt. Op focus. Op wat het is dat je wilt. Want waar je je aandacht op groeit. Dus richt je al je aandacht op negativiteit. Op dingen op het nieuws. Of facebook groepen waar ze zo lekker door kunnen over bepaalde onderwerpen waar je niet blijer van wordt. Dan wordt je daar in mee gesleurd! Dan beïnvloed dat jouw energie! Jouw energie!

Dus richt je opdat wat je wilt zien! Richt je op dat wat je wilt creëren. In je leven. En je zult zien. Dat je er meer van gaat creëren. Dat er meer in je leven zal ontstaan.

 

 

Het geheim van ‘positief denken’. De kracht van energie. De kracht van de juiste frequentie. Wat aandacht krijgt groeit. Waar richt jij je aandacht op?

-XX-
Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.