Heb jij ook zoveel ideeën?

Heb jij ook zoveel ideeën? Ik wel! Ik kom er in om lijkt het wel. Ze poppen ook altijd zo maar omhoog. Plop. Daar is er weer één. En dat terwijl ik altijd heb gedacht heel slecht te zijn met ideeën. Nooit goede ideeën te hebben en ze al helemaal niet te kunnen uitvoeren.

 

In al die jaren dat ik als diëtist hebt gewerkt bijvoorbeeld. Ik had constant ideeën. Ik zag overal kansen en mogelijkheden. Oh ja, we zouden dit kunnen doen! En, hee! Is dit niet een goede kans? Daar moeten we mee aan de slag. Maar er kwam nooit wat van. Waarom niet? Twee redenen denk ik. Ten eerste werkten de organisaties waarin ik werkte nooit mee. Het ging altijd over zoveel lagen en schijven dat op het moment dat we ‘toestemming’ hadden om er mee aan de slag te gaan ik er al geen zin meer in had.

Maar er was nog een reden. En die was misschien nog wel belangrijker. Ik deed er zelf ook weinig mee. Ik had een idee. Ik spreidde het rond. En dan? Ja, dan moet je er wat mee doen natuurlijk. En dat deed ik niet. Had ik geen zin in. En ik heb jaren gedacht dat dit kwam omdat ik daar gewoon niet goed in was. Dat ik niet goed was in het uitvoeren van ideeën. Ik had ze. Strooide ze in het rond. Maar dan? Dan was het wel klaar. Dan had ik er geen zin meer in.

Dus blijkbaar was ik dan een inspirator. Heet dat zo? In ieder geval niet iemand die het doorzettingsvermogen had om de mouwen op de rollen en aan de slag te gaan. Met het idee. Met de uitvoering. In die dagen werd ik al beroerd als ik aan het uitvoeren van een idee dacht. Ik kon alleen maar denken: jak, nog meer werk. En bleef gewoon doen wat ik aan het doen was.

En dat frustreerde me natuurlijk mateloos. Want ik voelde me eigenlijk maar een slappeling. Waarom kon ik nou nooit iets afmaken wat ik de wereld in had geslingerd? Wat was ik voor een sukkel? En ik had, om eerlijk te zijn, al aardig geaccepteerd dat dit gewoon bij me hoorde. Dat ik zo was. Ik had ideeën maar kon ze niet uitvoeren.

 

Maar ik had het fout! Ik kan mijn ideeën prima uitvoeren! Ik ben een kei in het nemen van actie. Ik ben een kei in het doen!

 

Zelf als ik het een beetje spannend vind (beetje, lees maar gerust een heleboel). Hoe ik dit weet? Nou, dat ik was ik de afgelopen tijd gedaan heb natuurlijk! Sinds ik ben gestart met mijn eigen bedrijf, met De kunst van Gelukkig Zijn, heb ik al mijn ideeën uitgevoerd! En dat zijn er genoeg. Ik krijg regelmatig mails van mensen die zich afvragen hoe ik mijn eigen tempo vol houd.

 

Geen idee. Ik doe gewoon wat ik leuk vind!

 

En ik denk dat dat het verschil is. Dat hier het geheim ligt. Waarom ik voorheen nooit een idee kon uitvoeren en het me nu moeiteloos afgaat. Ik er nu zonder problemen de tijd insteek die het nodig heeft. Gerust nog op zondag avond bezig ben. En dat voelt niet eens als werken. Het voelt gewoon als lekker bezig zijn met waar ik van houd. En dat was het voorheen blijkbaar niet. Al heb ik wel lang gedacht dat dit wel zo was. Dat ik deed waar ik van hield. Dat ik passie voor mijn werk had. En dat had ik ook. Ik was super betrokken. En ik was er goed in. Maar het was niet mijn ware roeping. Ik deed niet wat ik hier werkelijk op aarde te doen had.

En omdat er blijkbaar toch een ondernemend typetje in mij verstopt zat, bleven de ideeën ook toen maar komen. Maar deed ik er niets mee omdat het gewoon niet voor me bedoeld was. Omdat het niet mijn levensmissie was. Maar die van iemand anders. Het had niets te maken met dat ik het niet zou kunnen. Of dat er te lui voor was. Of er gewoon geen zin in had (dat laatste was natuurlijk waar, maar niet voor de redenen die ik toen dacht). Het was gewoon omdat het niet was wat ik hoorde te doen! Want nu ik wel doe wat ik hoor te doen. Nu ik werkelijk mijn levensmissie volg. Heb ik er daar helemaal geen moeite mee! Doe ik! Neem ik actie! Op al mijn ideeën! En baal ik als het even niet kan. Actie nemen bedoel ik!

Dat had ik vanochtend. Opeens schoot me een idee te binnen. Van een nieuwe training. Een super goed idee al zeg ik het zelf. En ik dacht yes! En toen nee…. Dat kan helemaal niet. Ik ga bijna op vakantie. En al hoewel ik wel lekker bezig wil blijven op vakantie is een hele nieuwe training starten wel weer het andere uiterste. Plus, we gaan kamperen. Op een kleine camping. Met één wifi punt. Dus ja, praktisch is het ook allemaal niet.

Dus ik baalde gewoon even. Omdat ik mijn idee niet direct uit kon voeren. En toen realiseerde ik me dus dat ik wel een doener ben. Een actie nemer. Iemand die achter haar ideeën aan gaat. En dat ik de tijd van uitstellen. Niets doen. Ideeën rondstrooien en ze dan laten verdorren ver achter me heb gelaten! En dat ik nooit die laatste persoon ben geweest! Ik altijd een actie nemer ben geweest. Diep van binnen.

 

Alleen kwam het er gewoon niet uit. Omdat ik niet op de juiste plek zat!

 

En dan is nu natuurlijk de vraag: Hoe zit dit met jou? Neem jij actie op je ideeën? Of denk je, net als ik dacht, dat je gewoon geen actie nemer bent? Dat je gewoon iemand bent met veel ideeën maar niet de ‘ballen’ hebt om er iets mee te doen? Nou, misschien zit jij dan ook wel op de verkeerde plek! Ben je nog niet echt bij de kern. Van wat het is dat je hier op aarde te doen hebt! En is het alleen een kwestie van even bij stellen. In jezelf gaan. Afstemmen en fine tunen. Op wat het is dat je hier werkelijk te doen hebt. En dan je ideeën spier daarop los laten. Waarschijnlijk is actie nemen dan helemaal geen probleem!

 

-XX-
Anke

 

Ps: Wat mijn idee was? Waardoor ik de energie door me heen voelde stromen? En direct zin had om er mee aan de slag te gaan? Dat hou ik nog even voor mezelf. Ja, flauw he? Maar tijdens het schrijven van deze blog voelde ik gewoon dat ik er nog even langer op mag broeden. Het idee zich verder aan me mag ontvouwen. En dat dit het perfecte idee is om strakjes op de camping, aan het zwembad, onder de zon, verder uit te werken! Ik heb er nu al zin in!

Pss: Zit jij er al bij? Waarbij? De kunst van Gelukkig zijn Facebook groep natuurlijk! De gezelligste plek op het internet! Nuchtere spiritualiteit. Daar sta ik voor. En dat komt ook terug in deze groep. Dus zoek je nog een plekje om te hangen? Heb je behoefte aan inspiratie en tips? Over hoe ook jij het leven van je dromen kan creëren? Kom er dan gezellig bij!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.