Ben jij ook te veel, te druk, te snel, te weet ik het wat?

Ben jij ook te? Te veel. Te druk. Te snel. Te heftig. Te intens.

Of laat ik het anders zeggen. Vinden anderen dat van jouw? En daarom vind je het zelf waarschijnlijk ook. Zo werkt het namelijk.

Als je maar vaak genoeg te horen krijgen dat je te …. bent. Dan naar een tijdje vind je zelf ook dat je te…. bent. En doe je rete je best om maar niet te … te zijn.

Maar waarom? Zodat anderen je leuk vinden? Je accepteren? Je aardig vinden? Je erbij hoort? Je goed genoeg bent?

Dan wat? Dan moet je dus de rest van je leven proberen minder te … te zijn. Minder druk. Minder snel. Minder veel. Minder heftig. Minder intens. Minder.

Minder jezelf!

Zodat anderen je accepteren. Anderen je leuk vinden. Anderen je aardig vinden. Je erbij mag horen.

Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Gisteren nog. Werd het tegen mij gezegd. Dat ik wel wat druk was.

Boem. Hij werd er even in gegooid. En voor mij voelde het inderdaad als een bommetje.

Want ik heb al mijn hele leven te horen gekregen dat ik te veel ben. Te druk. Te snel. Te intens. Te snel praat. Te snel zeg wat ik denk. Te …..

En als er dan zo’n opmerking gemaakt wordt. Die vast heel goed bedoeld is. Daar gaat het niet om.

Dan staat voor mijn gevoel de tijd weer even stil. Ben ik weer terug. Ben ik weer dat kleine meisje. Of die jonge vrouw. Die te is. Te veel. Te druk. Te snel.

En die zo haar best deed. Om maar minder te zijn. Minder druk. Minder snel. Rustig. Kalm. Niet te snel praten. Maar niets zeggen. Want dan kan je ook niets verkeerd zeggen.

Zodat mensen haar aardig vonden. Mensen haar leuk vonden. Zodat ze zou worden geaccepteerd.

En ik werd aardig gevonden. Ik werd geaccepteerd. Ik werd leuk gevonden.

Maar niet om wie ik werkelijk was! De te … persoon die ik ben!

Wat ik gister zei? Toen er iemand tegen me zei dat ik druk was? Dat dit misschien wel zo was maar dat ik zo ben.

Maar toch voelde ik me er rot onder. En dus ging ik nadenken. Invoelen. Wat is er aan de hand. Waarom voel ik me zo? Waarom raakt dit me?

Omdat ik er zo klaar mee ben om niet te kunnen zijn wie ik ben! Ik ben druk. Niet altijd. Gelukkig :). Maar ik heb mijn momenten. Vaak. Ik ben enthousiast. Ik ben vol vuur. Ik ben vol passie. Ik ben snel. En ik praat nog sneller. Ik ben intens.

Dat is wie ik ben! En dat is wie ik wil zijn. Want dat is de enige persoon die ik kan zijn. Echt!

Oh, ik kan ook wel iemand anders zijn. Als ik mijn best doe. Kan ik mijn enthousiasme in temperen. Kan ik mijn drukheid minderen. Kan ik alles minderen.

Maar dan ben ik niet meer echt! En dan bloed ik dood! Langzaam maar zeker. En dan kan ik ook niet meer alles geven. Alles wat ik in me heb!

En dit is niets ten nadele van degene die deze opmerking maakte. Want natuurlijk mag een ander mij te vinden. Net zoals een ander jou te kan vinden.

Daar gaat het niet om!

Waar het dan wel om gaat?

Dat je mag zijn wie je wilt zijn! Dat je mag zijn wie je wilt zijn! Dat je jezelf mag zijn!

Ook al vind een ander dat te. Prima. Even goede vrienden. En dan gaan we nu ieder onze eigen weg.

Want ik wil geen mensen om me heen die mij niet accepteren zoals ik ben! Ik wil altijd en overal 100% mezelf kunnen! Druk zijn als ik me druk voel. Intens zijn als ik me intens voel. Even lekker ratelen als ik in een ratel bui ben.

Want dat is wie ik ben! In ieder geval wie ik ook ben :). En ik laat mezelf zoals ik ben. Zoals ik in het moment. En ja, dat kan elk moment weer anders zijn :).

En me daar goed over voelen!

En waarom ik dit schrijf? Waarom ik dit deel?

Omdat ik zeker weet dat ik niet de enige ben. Dat jij dit ook door maakt. Je geneigd bent om je anders voor te doen dan je bent. Omdat je denkt dat het zo hoort. Dat anderen dit van je willen. Het van je verwacht wordt.

Maar ook om je te waarschuwen! Dat ik me niet meer in ga houden. Dat ik mezelf (nog meer 🙂 ) ga laten zien voor wie ik werkelijk ben.

Dus druk ben als ik me druk voelt. Maar ook kalm als ik me kalm voel. Snel als ik me snel voel. Intens als ik me intens voel. Enthousiast én druk als ik me enthousiast voel.

Omdat dit is wie ik werkelijk ben.

En ik altijd en overal 100% mezelf wil zijn.

En me wil omringen met mensen die zich hier in herkennen. Die ook zo zijn. Zich ook zou voelen.

En ben jij dat niet? Kan jij hier niet mee omgaan? Blijk ik te weet ik het wat voor jou te zijn? Prima. Helemaal goed. Even goede vrienden. Maar dan scheiden hier onze wegen!

Want ik ben wie ik ben. Anders kan ik niet zijn. Anders wil ik niet zijn. En ik wil mensen om me heen die zijn zoals ik. Ongeveer.

Die kunnen omgaan met hoe ik ben :). Waar ik mezelf kan zijn.

En dat mag jij ook willen! Dus laat je niet gek maken. Laat je niet vertellen dat je te bent! Jij bent zoals je bent! En dat is goed genoeg! En als een ander daar niet mee om kan gaan? Prima! Dan zijn jullie geen match! Geen ideale combi. En is het tijd om je los te maken. En verder te gaan. En om de juiste mensen aan te trekken.

Die je leuk vinden om wie je bent! Om wie je werkelijk bent! En dat doe je maar op 1 manier!

Door gewoon jezelf te zijn! Met al je gekkigheid. Met al je drukheid. Met al je te ……

Dus stop met doen alsof. Stop met jezelf inperken. Stop met jezelf klein houden. Stop met jezelf minderen.

Wees echt! Wees jezelf! Wees te!

-XX-

Anke

De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Jaaaah, het is zover! Eindelijk! De afgelopen dagen heb ik het er al even over gehad. Zo tussen de bedrijven door. Maar nu is het echt zover. Gaat het echt gebeuren.

Wat ik al zo lang wilde. Maar het maar steeds voor me uitschoof. Want het voelde nog niet goed. Maar nu wel! En ik heb er zo’n zin in!

Waar ik het over heb? Mijn aller nieuwste online training:

Leven met de Wet van de Aantrekking

Een 4-weekse online bootcamp waarin ik je laat zien hoe ook jij de Wet van de Aantrekking voor je kan laten werken en bewust je manifestatie kracht gaat gebruiken!

Want het is meer! Meer dan een paar plaatjes plakken op een visiebord. Meer dan denken aan wat het is dat je wilt. Meer dan denken aan wat je wel leuk zou vinden. Veel meer!

Het gaat om het proces! Het inwendige proces! Om wat er in jou gebeurt!

Bepalen wat het is dat je wilt. En dat overbrengen! Naar de kosmos. Het Universum. God. Hoe je het maar noemen wilt

.Er in geloven en vertrouwen.

Actie nemen.

En het leven! Het werkelijk leven! Nu! Nu al.

En dat is waar het zo vaak mis gaat. Waarom je niet krijgt wat je wilt. Waarom de Wet van de Aantrekking niet voor jou lijkt te werken. Want dat doet hij natuurlijk wel. Je krijgt precies wat je wilt. Of wat het Universum denkt dat je wilt. Omdat dat is wat je uitstraalt!

Het gaat om uitstraling. Letterlijk en figuurlijk! En wil jij nu eens en voor altijd De Wet van de Aantrekking ook voor jou laten werken. Dan moet je zorgen dat je uitstraalt wat het is dat je wilt. De juiste frequentie uitstralen! Zodat wat jij wilt, jouw ook daadwerkelijk weet te vinden.

Hoe doe je dat? Nou dat (en meer!) laat ik je zien in mijn nieuwste online training

Leven met de Wet van de Aantrekking

Een 6-weekse bootcamp waarin ik je laat zien hoe ook jij de Wet van de Aantrekking voor je kan laten werken en bewust je manifestatie kracht gaat gebruiken!

Week 1: Je order plaatsen

Waar sta je nu en waar wil je naar toe?

Hoe vraag je nu om wat je wilt? En wil je echt wat je wilt? Heel belangrijk! Hier gaat het zo vaak mis! Maar nu niet meer! Jij gaat helder krijgen wat het is dat je werkelijk wilt!

Week 2: Zie alleen wat je wilt zien!

Hoe kom je in de juiste vibe Hoe zorg je er voor dat je uitzendt wat je ook werkelijk terug wilt ontvangen?

Week 3: Hobbels in de weg

Wat als het niet werkt? Wat als je niet direct resultaten ziet? Hoe ga je om met angsten en blokkades?

Week 4: Klaar om te ontvangen!

Hoe zorg je ervoor dat je ook werkelijk open staat om te ontvangen? Want, en dat verwacht je misschien niet :), dat is nog best een dingentje. Op de één of andere manier zit er ergens bij ons ingebakken dat het niet goed is om te ontvangen. Dat we niet mogen krijgen wat het is dat we werkelijk willen. In ieder geval niet op een relaxte manier. Op een leuke manier. Op een makkelijke manier. Maar daar gaan we wat aan toe!

Na het eind van deze 4 weken heb jij de boel op de rit. Weet jij hoe het werkt. Ben jij een bewuste creator en laat jij de Wet van de Aantrekking voor je werken. Leef jij de Wet van de Aantrekking!

4 weken lang! Elke vrijdag een video- en pdf training + 3x per week extra tips, opdrachten en oefeningen in me mailbox zodat ook jij een bewuste creator wordt!

En die tips, opdrachten en oefeningen? Dat zijn uiteraard niet zomaar tips. Of zomaar opdrachten. Daar zit een systeem in! Een opbouw! Zodat jij aan het eind van deze 4 weken een bewuste creator bent, de Wet van de Aantrekking voor je laat werken en het leven creëert dat je wilt!

Wacht niet langer en doe mee!

Ja Anke, vertel me meer!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.