Wat heb jij nodig om je angsten los te kunnen laten?

Loslaten. Angsten loslaten. Daar wil ik het me je over hebben vandaag. Terwijl ik vanochtend in mijn dagboek aan het schrijven was kwam de vraag bij mij naar boven: Wat maakt dat ik zo gehecht ben aan mijn angsten? Waarom houd ik er toch zo aan vast? Heb jij dat ook? Dat je aan de ene kant iets heel graag wil. Maar aan de andere kant bang bent voor de gevolgen daar van. Goed en slecht. En je daardoor niet vooruit komt. Geen stappen zet. Geen grote in ieder geval.

 

Een voorbeeld? Nou voor mij persoonlijk is het dat ik graag verder wil. Groter wil groeien. Met mijn bedrijf. Begrijp me niet verkeerd. Het gaat heel goed. Als ik kijk waar ik nu sta vergeleken met waar ik een jaar geleden sta. Nou, dat is een wereld van verschil. En gister zat ik even naar de btw administratie te kijken. In mijn boekhoudsysteem zit zo’n mooie knop waar je op kan drukken waar dan in 1x het bedrag uit komt rollen wat je aan btw mag betalen. Ik kon me niet inhouden dus drukte op de ‘rode’ knop. Nou, zoveel heb ik nog nooit aan btw betaald. Ik was er beroerd van. En tegelijktijdig blij en trots. Want ja, dat betekent dat het goed is toch?

 

Maar ik wil meer. Verder groeien. Meer mensen helpen. Een grotere impact maken. Dat is mijn droom. Mijn drijfveer. En ik voel dat het kan. Dat ik het kan. Dat ik het in me hebt. Maar tegelijkertijd voel ik ook een angst.

 

Van oei, wat dan? Als ik inderdaad verder ga groeien. Nog succesvoller wordt. Wat dan? Kan ik dat wel aan? Kan ik alles dan nog wel bij benen? Moet ik dan meer hulptroepen in gaan zetten? En wie dan? En hoe? Je kent het vast wel. Dat bedoel ik dus met aan de ene kant iets heel graag willen maar aan de andere kant ook voelen dat jij degene bent die het tegenhoudt. Bewust of onbewust. Dat je angsten je in de weg staan. Je route naar succes blokkeren. Je route naar verdere groei verspreiden. En dan is de vraag natuurlijk: hoe kan dat? Wat maakt dat je je vast blijven houden aan je angsten die de weg versperren. Terwijl je toch ook zo graag verder wilt? Dat je jezelf zo lekker in de weg staat bij het realiseren van je dromen? Wat is dat?

Wat ik denk dat het is? Waar ik denk waar het mee te maken heeft? Het is veilig! Vertrouwd! Bekend! Vasthouden aan je angsten, het gevoel of idee van kan ik dit wel, is veilig. Want dan hoef je nog niets. Niet echt in ieder geval. En niet dat je niets doet. Niet dat je compleet stil staat. Je doet vast van alles. Maar nog niet van die overtuiging. Dat alles mogelijk is. Dat het kan. Dat het mag. Dat het gaat lukken. Vanuit die drive. Dat innerlijke verlangen. Dat niets je in de weg staat. Van die plek.

Waarom niet? Omdat je dus bang bent. Voor de gevolgen. De gevolgen van als je er werkelijk voor gaat. Tot in je tenen. Voor je dromen. Je grootse dromen. Gevolgen voor je omgeving. Gevolgen voor je relaties. Voor jezelf. Blijft alles dan nog wel het zelfde? Kan iedereen mij dan nog wel bij benen? Want het betekent dat jij uit de status quo gaat. Dat je vanuit het ‘normale’ de stap zet naar het ‘abnormale’. Naar het bijzondere! Naar een bijzonder leven. En je weet dat je daar thuis hoort! In het bijzondere! Het ‘abnormale’. In het echt leven. Vol leven. Optimaal leven. Maar je twijfelt. Kan dat wel. Mag dat wel. Kan ík dat wel. Mag ík dat wel. Want wie ben ik?

 

En zo is het cirkeltje weer rond. Ben je terug bij af. Terug bij de basisangst. Ben ik wel goed genoeg?

 

Nou, natuurlijk ben je goed genoeg! Waarom zou je niet goed genoeg zijn? Je bent alleen al goed genoeg omdat je bent! Gewoon hier. Op aarde! Andere criteria zijn er niet! En wat nu? Wat te doen? Welke stappen te zetten? Hoe kom je hier door heen? Wat ik me realiseerde? Vanochtend. Waar het allemaal mee te maken heeft? Met liefde! Het geven van liefde. Aan jezelf!

Ja, het begint met herkennen. Herkennen van wat er aan de hand is. Dan beslissen. Beslissen dat je dit niet meer wilt. En beslissen wat het is dat je wel wilt. Dat je goed genoeg bent. Dat je jezelf goed genoeg wilt voelen. Waardevol. Bijzonder! En dan? Het jezelf geven! Geven jezelf wat je nodig hebt! Geef jezelf liefde!

 

Geef jezelf liefde! Geef jezelf houden van! Heb een relatie met jezelf! Een goede! Een geweldige! Een fantastische!

 

Daar begint het mee. Met die relatie met jezelf. Zorg dat die goed is. Maak hier tijd voor! Maak dit een prioriteit. Geef jezelf liefde! En dan? Wat dan? Dan kan en zal je je angsten los durven laten!

 

Dus. Wat ga jij doen vandaag? Hoe ga jij jezelf liefde geven vandaag?

 

-XX-
Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

 

Ps: Heb je het al gezien? Mijn nieuwste programma? Laat je ware licht stralen! 3 weken lang. Jij en ik. Online training. Waarin je je gaat verbinden met je ware zelf. Gaat ontdekken wie het is dat jij werkelijk bent en waar jij voor staat. Zodat jij je ware licht kan laten schijnen en de wereld kan laten zien wie jij werkelijk bent!

Wat gaan we doen? Zoals gezegd, het is een online training met alles er op en er aan J. Dus video’s, pfd’s en werkbladen. De training is kort, maar krachtig! We gaan het hebben over maskers, kwetsbaarheid, krachtig zijn, schitteren en stralen. Over wie het is dat jij werkelijk, ten diepste bent. Wat je in de weg staat om bij die ware jij te komen. Die krachtbron in jezelf. En hoe jij jouw ware licht, je ware zelf, aan de wereld kan laten zien!

Voel jij dat het tijd is? Om op te houden met verstoppertje te spelen? Te stoppen met jezelf klein houden? Jezelf aan te passen. Aan anderen. Te stoppen met jezelf te laten overheersen door je angsten en dat het tijd is om tot de kern te komen? De kern van waar het nu werkelijk over gaat. En waar jij werkelijk voor staat?

Tijd om uit de schaduw en in het licht te stappen? Jouw licht! Jouw werkelijke, ware licht. Dat diep van binnen in jouw verstopt zit. Te laten schijnen! Zodat ook jij kan gaan schitteren en stralen! En waanzinnig aantrekkelijk wordt. Van binnen en van buiten!

Dan is dit de training voor jou! Ben jij er ook bij?

 

Ja vertel me meer!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.