De nieuwe Emile Ratelband?

De nieuwe Emile Ratelband?

Laatst kwam ik een reactie tegen op facebook van iemand die vond dat mijn blogs een behoorlijk Emile Ratelband gehalte hadden. Daar moest ik wel even om lachen. Is dat zo?

Nou, misschien wel. Als je vindt dat bewust je gedachten richten, bewust het leven door een roze bril bekijken, bewust het leven willen creëren dat je wilt Emile Ratelband achtig is. Of misschien als je alleen al gelooft dat het kan! Gelooft dat het mogelijk is. Het leven creëren wat je wilt. Dat je daar zelf invloed op hebt.

Want ja, zoals deze dame ook zei, er gebeuren behoorlijk vervelende dingen. Mensen worden ziek. Mensen verliezen hun baan. En nog veel ergere dingen die ik hier niet op wil schrijven, maar je begrijpt waar ik heen wil. Dus hoe durf ik te beweren dat je het leven kunt creëren dat je wilt als dit soort dingen gebeuren?

Ik heb hier verder niet op gereageerd want weet je, ik voel me niet geroepen om van mensen believers te maken. Ik bedoel, iedereen mag het leven zien zoals hij wil en ik doe niet aan ‘bekeren’. Maar ik ga me ook zeker niet verdedigen tegen mensen die de dingen anders zien.

Waarom niet?

Omdat ik mijn best doe om mijn energie hoog te houden.

En dat is, in de wereld waarin we leven, inderdaad soms best een uitdaging. Vandaar.

Maar hoe zit dit nou? Geloof ik werkelijk dat je het leven kan creëren dat je wilt? Ook met al die vreselijke dingen die er momenteel gebeuren in de wereld? En, laten we het wat dichter bij huis houden, hoe zit het dan met ziekte, baan kwijt raken, familie ruzies en al dat soort toestanden?

Ja, ik geloof het echt!

Ik geloof dat we onze werkelijkheid creëren. Dus ook hoe je leven nu is! Ook als het niet gaat zoals je zou willen dat het gaat.

Hoe dat kan?

Nou, ik heb natuurlijk nooit gezegd dat je alleen bewust je leven creëert. Het merendeel gebeurd natuurlijk onbewust. Dat is waar ik mensen bewust van probeer te maken.

Doordat je niet stil staat bij hoe je je voelt, waar je gedachten overgaan, waar je je aandacht op richt, door welke media je je laat beïnvloeden, creëer je onbewust een leven dat je misschien helemaal niet wilt. Want niemand wil natuurlijk ziek worden. Of zijn baan verliezen (nou….).

Maar je hebt het wel gecreëerd. Onbewust. Maar het mooie is, dat kan je dus ook veranderen! Je kan het omdraaien. Door je gedachten te veranderen, je gevoelens te veranderen, je aandacht te veranderen.

Het kan!

Ik bedoel, laten we er niet om heen draaien. Mijn leven is heus ook niet altijd van een leien dakje gegaan. Ik heb ook vervelende dingen mee gemaakt. Ziek geweest. Nog steeds last van de nasleep hiervan. Stress gehad. Spanningen gehad. Gedoe gehad.

Maar nu, achteraf, zie ik wel hoe ik dit zelf (mede) heb veroorzaakt. Hoe mijn gedachten, mijn gevoelens, mijn overtuigingen dit allemaal mede gecreëerd hebben.

En nu ik dit zie? Doe ik het anders natuurlijk! Probeer ik bewust mijn gedachten te richten op wat ik wel wil. Mijn aandacht en focus te richten op wat ik wel wil. Werk ik aan mijn angsten en blokkades. Schrijf ik mijn intenties. Heb ik mijn doelen helder. Al dat soort dingen.

En dat? Dat is een wereld van verschil! Echt waar!

Mijn leven stroomt! Het is zoveel makkelijker. Zoveel relaxter. Ik ervaar zoveel meer vrijheid, passie en plezier. En dat wil ik ook voor jou!

Wil ik hier mee zeggen dat mijn leven één groot walhalla is? Natuurlijk niet. Ik ben ook maar een mens. En ja, ook ik val af en toe van het paard. Val weer terug in oude gewoontes. Voel op eens weer oude angsten mijn leven binnen kruipen. En merk dan ook direct de effecten hiervan. Dan stopt de stroom. Wordt het opeens allemaal veel zwaarder. Raak ik gestresst.

Wat ik dan doe? Dan neem ik bewust een pauze. Trek ik me terug. In mezelf. Ga ik in mezelf op zoek naar wat er aan de hand is. En doe ik hier wat aan! Ga ik door de angst, door de vervelende gevoelens en richt mijn aandacht weer naar wat het is dat ik wel wil.

Zie het leven als een spelletje. Je gaat op en neer en heen en weer. Met als uiteindelijke doel, je steeds minder naar beneden gaat maar blijft groeien en ontwikkelen. Om uiteindelijk nooit te komen waar je wilt want ja, doelen zijn er om door te groeien niet waar 🙂 .

Dus ja, ook jij bent de creator van je leven. Of je je er nu bewust van bent of niet!

Dus als je het jezelf wat makkelijker en leuker wilt maken zorg dat dat je een bewuste creator wordt! Ruk jezelf los van de tv, telefoon en computer en richt je op je eigen energie! Richt je op je innerlijke mens. Zorg dat je je goed voelt, nu! Ook als is het in de buitenwereld nog niet zoals je wilt. En dan? Dan gebeuren er magische dingen!

-XX-

Anke

Ps: Nog een paar dagen dan gaan we beginnen! Met mijn nieuwste programma ‘Zie het leven door een roze bril en trek aan wat je wil!.

Alles is energie. En door zelf de juiste energie uit te stralen trek je meer ervaringen aan die matchen met jouw energie. Zo werkt de Wet van de Aantrekking. Zo simpel is het! Maar, hoe doe je dat nou? Hoe werk je bewust aan je energie? Hoe houd je bewust jou energie op het niveau dat je wilt?

Hoe zie je het leven door die roze bril? Hoe blijf je positief ook als het allemaal even tegen zit. Hoe houd je geloof en vertrouwen ook als de wereld om je heen het tegendeel lijkt te bewijzen?

Dat laat ik je zien in ‘Zie het leven door een roze bril en trek aan wat je wil!’. 14 dagen lang. Elke dag. Een korte training waar je direct die dag mee aan de slag kan. Om jou energie te verhogen. Om meer vrijheid, passie en plezier te ervaren. Het kan echt! Het zit allemaal in jouw!

Morgen gaan de deuren open en vertel ik je er alles over!

Pss: We hebben het magische getal bereikt! 111! In De Kunst van Gelukkig Zijn facebook groep! Wat 111 betekend? Onder andere een gouden kans 🙂 . Nou, dat lijkt mij zeker dus kom er ook gezellig bij! Dan gaan we voor het volgende magische getal, 444!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.