Niets komt vanzelf

Aanbod Manifestatie Business Coach Anke van Ommen

Niets komt vanzelf in het leven! Neem jij nu actie?

Niets ontstaat vanzelf! Niets gebeurt ‘zomaar’. Nee.
Niets komt vanzelf – Neem jij nu actie? Overal is actie voor nodig!

Ik bedoel, ze zeggen wel eens. Alleen voor niets gaat de zon op. Maar dat is natuurlijk ook niet waar! De zon gaat helemaal niet op! Die staat daar maar! Of hangt daar. Hoe je het maar noemen wilt.

Niets komt vanzelf. Ook de zon gaat niet ‘voor niets’ op
Niets komt vanzelf. Ook de zon gaat niet ‘voor niets’ op

De zon is gewoon. Die doet verder niets. En de reden dat wij hem elke ochtend zien, als het tenminste een keertje niet regent (;p), is door dat de aarde draait. De aarde iets moet doen. Een actie onderneemt. Dus nee. Ook de zon gaat niet ‘voor niets’ op. Ook daar is iets voor nodig. Moet iets voor gebeuren.

Dit geldt voor alles! Alles!
Als je wacht totdat er iets gebeurt. Alle sterren een keer de juiste kant op staan. Nou, dan kan je lang wachten.
Het niet zo iets als zeggen dit is niet het juiste moment. Oké, dat kan. Maar wanneer dan wel?

Ga je wachten totdat het juiste moment als vanzelf aan je gaat verschijnen? Of ga je wat doen zodat dit juiste moment er gaat komen?

Of dat je zegt je ergens nog niet klaar voor te voelen. Oké, prima. Maar wat ga je doen om je er wel klaar voor te voelen? Want ja, ook dit gebeurt niet vanzelf.

Iets wat ik ook vaak hoor, ja nee. Ik durf niet. Er zijn gewoon nog te veel angsten. Voorlopig zit ik nog niet lekker in mijn vel. Als ik wat meer vertrouwen heb. Dan. Dan ga ik doen. Maar wanneer is dat? En, beter nog, wat kan je doen om te zorgen dat je weer beter in je vel komt te zitten? Dat je je beter gaat voelen. Om je angsten aan de kant te zetten? Want dat kan.

Wat als je niet weet wat je wilt?

Die hoor ik veel bij startende ondernemers. Als we het hebben over zichtbaarheid.
Geen idee hebben waarover ik kan schrijven. Of misschien heb je geen inspiratie. Dus vandaag laat ik me maar niet zijn. Ok, maar wanneer dan? Wanneer zal je je wel geïnspireerd voelen?

Het is niet als met die schrijver. Aan wie gevraagd wordt, wanneer komt bij jou de inspiratie? En dan zegt: oh, elke ochtend om 9 uur.
Want als je gaat wachten totdat je de inspiratie voelt. Ja, ook dan kan je waarschijnlijk wachten totdat je een ons weegt. En komt er tot die tijd weinig tot niets uit je handen!
Het is namelijk echt niet zo dat ik elke ochtend boordevol inspiratie wakker wordt. Laten we dat even helder hebben. Dat ik elke dag exact weet waar ik het over wil hebben. Nee, natuurlijk niet.

Gister nog. Had ik zo’n dag. Dat ik me totaal ongeïnspireerd voelde. Echt even zo’n lamlendig gevoel. Zo van, jak ik heb nergens zin in. En wat heb ik de wereld nou te vertellen? In die richting.

Ik kon 2 dingen doen. Niets. Gewoon maar een beetje op de bank blijven hangen. Wat zappen. Al zou het voor mij dan waarschijnlijk wat lezen zijn. Maar, als ik eerlijk ben, in zo’n bui kan ik ook prima achter de tv blijven plakken.
Of gewoon mijn kont achter de computer zetten. Vingers op het toetsenbord en gewoon gaan typen. En maar zien wat er komt.

Want, en dat is het gekke. Of het bijzondere. Hoe je het maar noemen wilt. Als je eenmaal begint. Dat komt er altijd wel wat! Oh, misschien niet direct.

Maar blijf doorzetten! 

Maar als je door blijft gaan. Doorzet. In dit geval door blijft schrijven, komt er vanzelf iets omhoog waarvan je zegt, ja. Dit is wat. Misschien is het niet perfect! Is het niet iets waarvan je zegt, ja. Dit is geweldig! Maar het is wel goed genoeg! En goed genoeg is ook goed genoeg.

Als je vooruit wilt komen in ieder geval. Stappen wilt maken. Richting je doel.

Als we het hebben over het leven van je dromen creëren. Doen waar je van houdt. Dat soort dingen. Dat begint met helder weten wat het is dat je wilt.

Ja, ik weet het. Dat is soms al lastig genoeg. Maar daarna kom je toch bij actie nemen. Iets doen! Ook al heb je er misschien geen zin. Voel je je niet geïnspireerd. Vraag je jezelf af, wat maakt het allemaal uit. Nou, 1 ding weet ik zeker:

Als je niets doet gebeurt er sowieso niets! Niets komt vanzelf – Neem jij nu actie? Dus als je wilt dat er wat gebeurt. Dat er dingen veranderen. Dan zal je iets moeten doen! Actie nemen! Stappen zetten!

In beweging komen!
Want ik zeg altijd: Wat jij wilt, wilt jouw wil ook.
En daar geloof ik heilig in!

Maar dan moet je wil vindbaar zijn! Wat jouw wil moet je wel kunnen vinden! En je wordt niet gevonden als je je blijft verschuilen in je comfortzone! Als je gevonden wilt worden zal je er uit moeten! Uit die veilige kring. Actie moeten nemen. Of je er zin in hebt of niet. Of je je geïnspireerd voelt of niet.

En het leuke is. Doordat je dit doet. Actie neemt. In beweging komt. Komt de inspiratie als vanzelf!

Dat was wat er bij mij gebeurde gister! Ik begon te typen. Begon te schrijven. En al doende kwam de inspiratie van alle kanten weer omhoog zetten en borrelden er overal weer ideeën op!

Zo werkt het!

Het is dus niet wachten totdat je er klaar voor bent. Wachten totdat je je goed voelt. Wachten totdat je je geïnspireerd voelt.
Maar gewoon doen! Gewoon beginnen! In beweging komen! Waardoor je je goed gaat voelen. Waardoor de inspiratie zal komen.
En waardoor wat jij wilt jouw kan vinden!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

 

PS: Volg me ook op  voor elke dag gratis, nieuwe tips te krijgen om jouw droomleven een stapje dichterbij te brengen.

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.