Mijn regels voor geluk

Mijn regels voor geluk!

Mmm, regels en geluk. Dat klinkt als een gekke combinatie. Is niet een van de regels om gelukkig te kunnen zijn dat er zo min mogelijk regels zijn? Waarschijnlijk wel. Ik weet in ieder geval zeker dat dit voor mij geldt. Ik weet dat ik slecht gedij in omgevingen met veel regels. En dan vooral als het andermans regels zijn waar ik me aan moet houden.

En daarom is dit dus anders. Want het zijn mijn regels voor geluk. En daar houd ik wel van. Om ander mijn regels te vertellen. Om een beetje de baas te zijn. Nou ja, een beetje. Diep van binnen vind ik het gewoon leuk om de baas te zijn. Mag ik dat zeggen? Hier toch wel?

Ik heb namelijk regels voor geluk. Regels waar ik vind dat iedereen zich aan zou moeten houden. Om gelukkig te kunnen zijn. Nou is dat natuurlijk wel een statement. Want ja, wat is nou geluk en wanneer ben je het? Daar gaan we vandaag dus niet te moeilijk over doen. Geluk dat weet je. Geluk dat voel je. En ja, natuurlijk kan je altijd nog wel een beetje meer gelukkiger zijn. Maar gewoon gelukkig is ook al heel bijzonder.

Dus wat zijn dan mijn regels voor geluk?

Doen waar je van houdt

Voor mij is dit een heel essentiele. Als je niet doet waar je echt van houdt, als je niet doet waarvan je in je hart voelt dat je moet doen. Niet het leven leeft waarvoor je geboren bent. Hoe kan je dan echt gelukkig zijn? Ja, je kan vast tevreden zijn. Tevreden met het leven wat je voor je zelf gecreërd hebt. Tevreden met de spullen die je hebt. Tevreden met het huis dat je hebt. Tevreden met de relatie die je hebt. Tevreden met de zekerheid dat je elke maand precies weet hoeveel geld er binnen komt. Tevreden. Maar echt gelukkig? Tot in de tenen gelukkig? Als je niet doet waar je echt van houdt? Nee, volgens mij niet.

Luisteren naar je gevoel

Ook een niet onderhandelbare regel. Luisteren naar je gevoel. Elke dag contact maken met je gevoel, je intuïtie, je innerlijke stem, je ziel of hoe je het maar wilt noemen. Elke dag de weg naar binnen zoeken. Hier tijd voor maken! Om duidelijkheid te krijgen over wat het is dat je wilt. Welke angsten en blokkades je in de weg staan en hoe je hier mee om kan gaan. Misschien is deze regel nog wel te belangrijkste en had deze op nr 1 moeten staan. Want dit is iets waar zoveel mensen niet de tijd voor nemen. Het is ook iets waar ik zolang niet de tijd voor heb genomen. Drukker zijn met doen. Het achter na jagen van de dingen die je denkt dat je wilt hebben. Om er dan achter te komen dat het niet is wat je wilt en dat je manier van doen ook niet de handigste was. Wat je je allemaal had kunnen besparen als je gewoon de moeite had genomen om elke dag even contact te maken met je gevoel. Je af te vragen of je nog op de goede weg bent en waar bijsturing nodig is. Zo zinvol!

Gewoon doen, ook al ben je bang

Ja, dit is een lastige he? Eerst kan je hier namelijk een beetje ongelukkig door worden. Door gewoon te doen terwijl je bang bent. Terwijl je onzeker bent. Je afvraagt of je het wel kan. Daar kan je eerst behoorlijk ongelukkig en onrustig van worden waardoor je in de verleiding komt om maar niets te doen. Maar doe niet niets! Doe het wel! Ook al ben je bang! Uiteindelijk zal je er zoveel gelukkiger door worden! En er zijn manieren om met je angsten om te gaan! Je kan je angsten overwinnen! Je kan je angsten gerust stellen. Allemaal weer een kwestie van contact maken met je gevoel, de juiste vragen stellen en ombuigen. Dus zorg er voor dat jij niet die persoon wordt die niet doet om dat er nog zoveel andere dingen eerst moeten gebeuren (nog zoveel eerst moet weten, zoveel eerst moet uitzoeken enzovoort) waardoor je uiteindelijk helemaal niets doet.

Geloof en vertrouw

Zonder geloof en vertrouwen is er niets. Als je niet kunt geloven en vertrouwen kan je volgens mij niet echt gelukkig zijn. Want zonder geloof en vertrouwen blijf je altijd twijfelen. Jezelf altijd afvragen of je toch niet beter wat anders had kunnen doen. Toch niet beter een andere keuze had kunnen maken. Gelukkig is niet twijfelen. Geluk is weten!

Sta je zelf toe om te ontvangen

Je moet jezelf toe kunnen staan om te ontvangen. Je moet openstaan om te ontvangen. Het ok vinden om iets te krijgen. En dat is voor veel van ons nog best wel moeilijk. En daar heb ik zelf ook lang mee geworsteld. Is het wel ok als ik ‘veel’ heb? Mag ik hier wel geld voor vragen? Dat zijn allemaal tekenen van schaarste denken. Als ik iets krijg, dan wordt er bij iemand anders iets afgepakt. Als je zo denkt kan je nooit echt gelukkig zijn! En je hoeft ook niet zo te denken. Want er is genoeg voor iedereen. We leven in een overvloedig universum. En daarin moet je geloven om werkelijk open te kunnen staan om te ontvangen en echt gelukkig te kunnen zijn.

Nou ,dit zijn dus mijn regels voor geluk.

Wat zijn jou regels?

-xx-

Anke

Ps: Herken je je in mijn regels voor geluk maar vind je het lastig om hier naar te leven? Vraag dan een gesprek met me aan en we bekijken of en hoe ik jou hierbij kan helpen.

Pss: Heb jij mijn nieuwe facebook groep al gezien? De plek om met elkaar van gedachten te wisselen over wat geluk is, hoe een gelukkig leven te creëren en elkaar te inspireren en motiveren. We wachten nog op jou! Meld je aan -> https://www.facebook.com/groups/877603929037330/

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.